BLOG

Ezért fontos az arcbőr rendszeres hidratálása

2019.03.14 16:28
Ezért fontos az arcbőr rendszeres hidratálása

Nap mint nap kapunk ehhez hasonló kérdéseket:
• Nagyon száraz az arcbőröm, szinte érzem, ahogy húzódik feszül … A hyaluron krém jó erre?
• Mi a különbség a hidratáló és a mélyhidratáló krém között?
• Nagyon sokat iszom, mégis száraz a bőröm. Mit ajánlanak?
• Miért használjak hidratálót, ha a bőröm normál, vagy kombinált típusú?

Az alábbiakban megpróbálunk választ adni ezekre a kérdésekre.

A női testnek körülbelül 50%-át alkotja víz, amelynek egy részét naponta leadjuk a verejtékezéssel vagy a kiválasztással. Mivel szervezetünk a vízháztartás tekintetében is egyensúlyi állapot fenntartására törekszik, a hiányt pótolni kell.

Ismerje meg, miért létkérdés arcbőre számára a folyamatos folyadékpótlás, vagyis hidratálás!

Ha szép bőrt szeretnénk, óvnunk kell víztartalmát

Bőrünk épp ugyanolyan vízigényes szervrendszer, mint mondjuk emésztő- vagy légzőrendszerünk: csökkent nedvességtartalommal enyhén szólva sem funkcionál teljes értékűen.

A víztartalom megőrzésében kitüntetett szerepe van a bőr zsírköpenyének.

Ez a réteg fedi a legfelső bőrréteget, a külső védelemért felelős, epidermiszt, más néven a felhámot.

A vékony, vízből és zsírokból álló hidrolipid filmréteg ideális esetben megköti a nedvességet, ezáltal óvja a bőrt a kiszáradástól. A savköpenynek is nevezett legfelső, vizes rész kémhatása (pH 5,4-5,9) azonban könnyen eltolódhat, csökkentve a hidrolipid réteg természetes védelmét. A túl kevés folyadék fogyasztása, a lúgos kémhatású szappanok használata, vagy a hosszas fürdés, ill. zuhanyozás mind hozzájárulhat a savköpeny sérüléséhez. Így történhet meg a bőr felső rétegének kiszáradása.

A középső és alsó rétegnek, a dermisznek és a hipodermisznek (azaz az irhának és a bőraljának) is jelentős szerepe van a bőr vízháztartásában. A középső réteg főként kötőszöveti rostokból, kollagénből és elasztinból áll, a feszességért felelős. A sejtek közötti térben egy különleges kenőanyagot, a kollagénrostokat védő hyaluronsavat találhatunk, amely a dermiszben termelődik. A jórészt zsírszövetből felépülő bőralja fő funkciója a hőszigetelés, de a bőr teltségét is meghatározza.

Ha e két alsó réteg nedvességtartalma sem megfelelő (különös tekintettel a dermisz hyaluronsav-tartalmára), bőrünk tovább veszít rugalmasságából.

A bőr vízhiányának kellemetlen következményei

Ha a nedvességtartalom csökken, azt szó szerint a bőrünkön érezzük:

• A bőr nemcsak jóval szárazabb, érzékenyebb, de mélyebb rétegeiben is vízhiányos lesz.

• Hosszú távon felgyorsul az öregedés is, jóval hamarabb jelennek meg a ráncok, mélyülnek a meglévők barázdák.

Mit tehetünk, hogy pótoljuk a bőr nedvességét?

A hidratálás legelső lépése magától értetődően a korunknak, életmódunknak megfelelő mennyiségű, legalább 2-3 liternyi folyadékfogyasztás. Ezzel máris sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a bőr víztartalmának csökkenését.

A jól megválasztott hidratáló arckrém tovább mérsékli a bőrön keresztüli vízvesztést, védi a hidrolipid réteget és a bőr mélyebb rétegeit is képes nedvességgel feltölteni. A jó hidratáló krém tehát, nem csak a bőr felszínén szünteti meg a száraz bőr tüneteit, hanem mélyhidratáló krém is egyben.

A Helia-D hidratáló arckrémjei egyedi kombinációban tartalmazzák a hidratálásban jeleskedő, gondosan válogatott hatóanyagokat. Többek között olyan értékes összetevőket, mint az intenzív vízmegkötő hatású hyaluronsav és a Tokaji aszú eszencia. Vagy a bőr textúráját regeneráló, puhává varázsoló, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmú shea vaj. Valamint a gazdagon tápláló, különféle növényi olajok (például a napraforgó-, szőlőmag-, mandula- és búzacsíraolaj).

 

Helia-D Botanic Concept hidratáló krémek

 

Figyelem! Nem csak a száraz bőr szenvedhet a vízhiánytól. A normál és a kombinált bőr is igényli a hidratálást. Sőt! A fiatal bőr sem nélkülözheti a folyadékpótlást!

Ezért a hidratáló Helia-D arckrémek közül már 20 éves kortól lehet válogatni, bármely bőrtípusra találhatunk megfelelőt, sőt, több olyan hidratáló is van, amely valamennyi bőrtípusra alkalmazható.

Amellett, hogy nedvességgel töltik fel az apróbb ráncokat, feszesítik a bőrt, erősíthetik a bőrrétegek közti kohéziót, regenerálják a bőrsejteket, fokozzák a bőr védelmi funkcióját. Nagy könnyebbség, hogy gyorsan hatnak és könnyen beszívódnak, nem hagynak zsíros érzetet, a mindennapi arcápolást ezáltal jóval hatékonyabbá teszik.

 

Aquaboom hidratálók

 

Az arc bőrén kívül a nyak és a dekoltázs érzékeny, vékony bőrét is hidratálhatjuk velük. Arra érdemes figyelni, hogy bármely hidratáló arckrémről legyen is szó, csak alaposan megtisztított bőrön fejthetik ki az elvárt ápoló hatást.

Élettel teli, feszesebb, simább, üdébb bőrt szeretne? Válassza ki az Önhöz legjobban illő hidratáló arckrémet!