BLOG

Fókuszban a szépségvitaminok – tippek az egészséges bőrért, ami belülről fakad

2022.12.12 13:24
Fókuszban a szépségvitaminok – tippek az egészséges bőrért, ami belülről fakad

Mindenki jól ismeri a régi, bölcs mondást, miszerint “a szépség belülről fakad.” Cikkünkben pedig most górcső alá vesszük a szépségvitaminokat, és tippeket adunk az egészséges bőrért, ami bizony belülről ered.

Mikor érdemes szépségvitaminokat fogyasztani?

Elevenítsünk fel egy mindenki által jól ismert mondást: “az vagy, amit megeszel”. A táplálkozás ugyanis nagyban hozzájárul nemcsak az egészségi állapotunkhoz, hanem a külső megjelenésünk, a hajunk, bőrünk, körmeink állapotához is.

Egy ideális világban ez egyszerű is lenne, ám lássuk be, hogy ebben a mai felgyorsult világban kiegyensúlyozottan táplálkozni igen nehéz feladat. Hisz már a zöldségek, gyümölcsök vitamintartalma sem a régi, ugyanígy a nagyipari körülmények között nevelt állatok húsának tápanyagtartalma is hagy némi kívánnivalót maga után.

Tehát még aki maximálisan oda is figyel a táplálkozására, az sem biztos, hogy minden vitaminból és ásványi anyagból beviszi a kellő mennyiséget. Aki pedig eleve nem étkezik egészségesen, annak szinte biztos, hogy egy vagy több tápanyagból hiány van a szervezetében.

Ezért a szépségvitaminok fogyasztása manapság mindenkinek ajánlott, különösen, ha haj- és bőrproblémákat is tapasztalunk. Persze fontos hangsúlyozni, hogy semmilyen készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és a bőséges folyadékfogyasztást!

 

Helia-D szépségvitaminok – tippek az egészséges bőrért, ami belülről ered

Márkánk kínálatában többféle szépségvitamin is fellelhető, melyekben az a közös, hogy belsőleg javítanak a haj, a bőr és a körmök állapotán. A fő hatóanyagaikban viszont különböznek, ezért nézzük is a fontosabb jellemzőiket:

  • Helia-D Hyaluron koktél: a hyaluronsav egy remek vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkező, nagy molekulájú szénhidrát, mely természetes formában is megtalálható a testünkben, de idővel csökken a mennyisége. A készítmény növényi eredetű hyaluronsavat tartalmaz szilíciummal és C-vitaminnal kiegészítve. Hidratált, feszesebb, fiatalosabb bőrt eredményez, ezért ajánljuk mindazoknak, akik vízhiányos, ráncosodó bőrrel küzdenek.
  • Helia-D Beauty Complex Kollagén-Hyaluronsav Plusz étrend-kiegészítő filmtabletta: 12 aktív összetevő, például hyaluronsav, kollagén, Q10-koenzim, béta-karotin, A-vitamin szépítő ereje egyetlen tablettába zárva. Hidratáltabbá és egészségesebbé teszi a bőrt, erősíti a körmöt, a hajat, elősegíti a sejtek oxidatív stresszel szembeni ellenállását.
  • Helia-D Kollagénpor: a kollagén a szervezetünk egyik legfontosabb fehérjéje, mely nemcsak a bőrben, a hajban és a körmökben, hanem az ízületekben, kötőszötvetekben és csontokban is megtalálható. Ez a készítmény nagy dózisban biztosítja a napi bevitelt. Minden korosztálynak, minden bőrtípusra ajánljuk.
  • Helia-D Regenero Szépségvitamin: hajhullás, problémás bőr vagy gyenge, beszakadó körmök esetén érdemes egy pár hónapos kúrát tartani ebből a gyógynövénykivonatokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazó készítményből. Egészséges, élettel telibb bőrképet, gyorsabban növekvő hajat, illetve erősebb körmöket eredményez.

 

Mennyi idő alatt hatnak a szépségvitaminok?

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy a vitaminok nem egy-két nap alatt fejtik ki hatásukat. Minimum több hétbe, de inkább hónapba telik, mire látható változást tapasztalunk, hisz a testünknek idő kell, mire hasznosítja a bennük lévő anyagokat.

Legyünk tehát türelmesek, és a szépségünk megőrzése érdekében továbbra is táplálkozzunk egészségesen, igyunk sok folyadékot, és használjunk jó minőségű kozmetikumokat!