BLOG

Gyors és alapos arctisztítás bárhol, bármikor? Segít a sminklemosó kendő!

2021.09.10 14:03
Gyors és alapos arctisztítás bárhol, bármikor? Segít a sminklemosó kendő!

Bár az arctisztítást (különösen a smink eltávolítását) sosem szabad elkapkodni, de adódhatnak olyan helyzetek, amikor nincs időnk vagy energiánk vesződni vele, esetleg épp nincsenek nálunk a szükséges kozmetikumok.

Ilyen esetekben életmentő lehet egy csomag sminklemosó kendő, amivel pár mozdulattal letörölhetjük a sminkünket és felfrissíthetjük az arcbőrünket. 

Amikor felborul a megszokott rutin…

A tudatos bőrápolás egyik legfontosabb alapelve, hogy mindig rászánjuk a kellő időt és gondosságot az arc megtisztítására, különösen akkor, ha sminket is viseltünk a nap folyamán. Néha azonban ezt nem olyan egyszerű kivitelezni. 

Hogyha például egy esti program után későn, hullafáradtan esünk haza, akkor már csak az alvásra vágyunk, nem sok kedvünk van az arctisztítással is vesződni. Egy sminklemosó kendő segítségével viszont néhány mozdulattal tisztára törölhetjük az arcunkat és már vár is a pihe-puha ágy. 

Egy másik gyakori helyzet, ha munka után egyből programunk van, ám a reggel felkent smink már kissé elkenődött, ráférne egy kis felfrissítés. Ilyenkor nem célszerű a régi réteg smink fölé felkenni az újat, hanem egy gyors arctisztítást követően a tiszta arcbőrt ismét kismikelni. Hogyha ehhez nem akarjuk az egész piperefelszerelést magunkkal hordani, akkor csak dobjunk be egy csomag sminklemosó kendőt a nesszeszerbe, és az újrasminkelést lebonyolíthatjuk akár a munkahelyi mosdóban vagy az íróasztalunknál is. 

Ezen felül a kendő jól jöhet még utazás közben, az edzőteremben, illetve gyakorlatilag bármely olyan helyzetben, amikor az arctisztítást a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben szeretnénk véghez vinni. 

 

Milyen egy jó sminklemosó kendő?

A megfelelő tisztító hatáshoz olyan egy olyan termékre van szükség, amely hatékonyan távolítja el a sminket, ugyanakkor kíméletes a bőrhöz. Fontos, hogy az anyag kellően átnedvesített és puha legyen, hogy ne sértse fel a bőrünket még akkor sem, ha erősebb mozdulatokkal dolgozunk. 

A Helia-D Cleanser micellás sminklemosó és hidratáló arctisztító kendő micellákat tartalmz, melyek magukhoz vonzzák a bőrön lévő szennyeződéseket (beleértve a sminket is), emellett bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, regeneráló és hámképző anyagokat is tartalmaz. Használatával az arcbőrt egyszerre tisztítjuk és ápoljuk, ehhez pedig nincs szükség külön arclemosóra, vattakorongra, tonikra és egyéb tisztító kozmetikumokra. 

A sminklemosó kendő természetesen nem csak kimondottan a smink eltávolítására alkalmas, hanem a zsírosan fénylő vagy az izzadt arcbőrt is fel lehet frissíteni vele, így a nyári hőségben, utazás során vagy sportolás közben is bármikor előkaphatunk egyet. 

 

Hogyan használjuk helyesen?

Bár a sminklemosó kendő nagyszerűsége az egyszerű használatban rejlik, azonban itt is akad pár olyan alapszabály, amit ajánlott betartani. Az első, hogy mindig csak tiszta kézzel nyúljunk a kendőhöz, különben az ujjainkon lévő baktériumokat az arcunkra is felvihetjük! A tisztítás előtt mossunk kezet vagy használjunk kézfertőtlenítőt. 

A kendővel gyengéd, körkörös mozdulatokkal haladjunk a homloktól az áll irányába. Ne dörzsölgessük erősen a bőrt! A szemhéjsminket úgy lehet a legkönnyebben eltávolítani, hogy pár másodpercig rányomjuk a kendőt a bőrre, így a benne lévő anyag elkezdi feloldani a szemfestéket. Ezután kíméletes mozdulatokkal töröljük át többször egymás után. 

A csomagolást mindig alaposan zárjuk vissza, hogy a többi sminklemosó kendő ne tudjon kiszáradni. 

Ne feledjük: bár ez egy roppant kényelmes és gyors arctisztítási mód, de csak szükség esetén használjuk, a mindennapokban pedig ragaszkodjunk az alapos arcápoláshoz a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumok használatával.