BLOG

Hajhullás ellen - Regenero koffeines sampon és esszencia használata az eredményesség érdekében

2022.03.24 15:53
Hajhullás ellen - Regenero koffeines sampon és esszencia használata az eredményesség érdekében

A hajszálak fokozott elvesztése bár ijesztő jelenség, nem szabad rögtön pánikba esni miatta, hiszen számos kiváló, könnyen alkalmazható módszer létezik, amelyekkel érdemes tenni egy próbát. Hajhullás ellen használhatjuk a Regenero koffeines sampont és esszenciát, de adunk még néhány tippet az eredményesség érdekében.

Vitaminok fogyasztása

A hajhullásnak néha olyan banális oka van, mint a szervezet vitaminhiányos állapota. Különösen jellemző ez a tél végi, tavaszi időszakra, amikor keveset tartózkodunk a szabadban, nem jutunk friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz, így a vitaminraktáraink kimerülnek.

Ezt a problémát viszont könnyen orvosolhatjuk, ha étrend-kiegészítőket, vitaminokat fogyasztunk. Érdemes olyat választani, ami magasabb dózist tartalmaz a haj, a köröm és a bőr állapotát befolyásoló hatóanyagokból. A Helia-D szépségvitaminok között is található olyan készítmény, amely segíthet a hajhullás ellen. 

Fontos, hogy ne azonnal várjuk az eredményt, a vitaminoknak ugyanis idő kell, mire felszívódnak, és kifejtik a hatásukat. Legyünk türelmesek, 1-2 hónap múlva már látszani fog a változás!

 

Hajhullás ellen Regenero koffeines sampon és esszencia használata

Hajhullás esetén kiemelten figyelmet kell fordítani a megfelelő hajápolásra. A hajhagymáknak és a hajszálaknak ugyanis olyan tápanyagokra van szükségük, melyektől képesek újra megerősödni. Ehhez általában egyetlen készítmény nem is elegendő, hanem egy komplett kúrára van szükség.

A Helia-D Regenero termékcsalád kifejezetten hajhullás ellen lett kifejlesztve. A készítmények alapja a 26 féle gyógynövényből álló Regenero komplex, amely olyan értékes, természetes hatóanyagokat tartalmaz, mint például a mezei zsurló, a diólevél, az édeskömény, a rozmaring, a csipkebogyó, a kamilla vagy a körömvirág.

Emellett nem feledkezhetünk el az egyik leghatásosabb hajhullás elleni hatóanyagról, a koffeinről sem, amely megtalálható a koffeines samponban és a regeneráló esszenciában is. 

Az utóbbit ráadásul nem kell kiöblíteni, így akár minden egyes nap alkalmazhatjuk. A szórófejjel könnyedén a fejbőrre juttathatjuk a készítmény, melynek hatóanyagai eljutnak a hajhagymákhoz, ahol közvetlenül fejtik ki hatásukat.

Az esszencia emellett serkenti a fejbőr vérellátását, megszünteti a korpásodást, kiegyensúlyozza a fejbőr faggyútermelését (ezáltal mérsékli a zsírosodást), erősíti a hajhagymákat, és csökkenti a hajhullást. 

Hajmosáskor pedig használjuk a Regenero koffeines hajerősítő sampont, ami a gyógynövények és a koffein mellett növényi proteinnel, panthenollal és niacinamide segítségével teszi erősebbé a haj szerkezetét. A termék előnyei akkor tudnak a leginkább érvényesülni, ha 2 percig hagyjuk hatni a fejbőrön.

 

Gyengéd fejbőrmasszázs

Akár napi rendszerességgel is alkalmazhatunk fejbőrmasszázst, ami szintén egy remek módszer hajhullás ellen. Ilyenkor csupán annyi a teendőnk, hogy pár percen keresztül az ujjbegyeinkkel óvatosan masszírozzuk a fejbőrünket.

Ügyeljünk arra, hogy ne sértsük fel a bőrt a körmünkkel, és ne is dörzsöljük túl erősen, mert ezzel fokozhatjuk a hajhullást! 

Egy kellemes masszázzsal viszont felpezsdítjük a fejbőr vérkeringését, ami jótékony hatással van a hajhagymákra. A masszírozást érdemes akár közvetlenül a Regenero koffeines esszencia használata után megejteni, hiszen így elősegítjük a készítményben lévő hatóanyagok jobb eloszlását és felszívódását. 

Ne feledjük, hogy mind a hajápolásnál mind pedig a bőrápolásnál kulcsfontosságú a megfelelő kozmetikumok használata, hiszen csak így adhatjuk meg a bőrünknek és a hajunknak azt a törődést, amire szüksége van.