BLOG

Hogyan segítenek megőrizni a bőr fiatalságát a hyaluronsavas ránctalanító krémek?

2022.09.06 10:41
Hogyan segítenek megőrizni a bőr fiatalságát a hyaluronsavas ránctalanító krémek?

A tudatos otthoni bőrápolás kiemelkedő szerepet játszik a bőr öregedési folyamatainak késleltetésében, lassításában. A hyaluronsavas ránctalanító krémek segítségével például nemcsak a simaságot, hanem a hidratáltságot is megőrizhetjük.

A hyaluronsavról röviden

A hyaluronsav egy poliszacharid molekula, vagyis egy összetett, nagyobb méretű szénhidrát. Az emberi szervezet önmaga is termeli és tartalmazza, ugyanis a kötőszövetek egyik lényeges alkotóeleme az elasztin és a kollagén mellett. 

Legfontosabb ismérve – és egyben legnagyobb előnye – hogy kimagasló a vízmegkötő képessége, hiszen a saját súlyának mintegy ezerszeresét képes megkötni. Ezáltal biztosítja a bőr hidratáltságát, és megakadályozza a vízvesztést. 

A mennyisége azonban az életkor előrehaladtával csökken, hiszen a termelődése egyre lassul. A hiánya végett a bőr kevesebb nedvességet tud megkötni, ezáltal dehidratált lesz, ami a ráncok megjelenését is elősegíti. Szerencsére azonban külsőleg, például hyaluronsavas ránctalanító krémek formájában is lehet pótolni, így a bőr fiatalos megjelenése megőrizhető.

Érdemes még megemlíteni, hogy többféle molekulasúlyú hyaluronsav létezik: 

  • Az alacsony molekulasúlyúak képesek egészen a bőr mélyére hatolni, ahol pótolják a nedvességet, és serkentik a bőr saját hyaluronsavtermelő folyamatait, így halványítják a mélyebb barázdákat.
  • A nagy és a közepes molekulasúlyú társai pedig a bőr felszínén javítják a külső réteg hidratáltságát, ezáltal hatékonyak az apróbb redők és ráncok ellen.

Webáruházunk kínálatában is több olyan termék található, amelyben megtalálható ez az értékes alapanyag. Vegyük is sorra őket!

 

Helia-D Professional Budapest Hyaluron krém argán őssejtkivonattal

A készítmény kis molekulasúlyú hyaluronsavat tartalmaz, ezáltal tökéletesen ápolja a tónusát vesztett, ráncosodó, vízhiányos, öregedő bőrt. A hatóanyagok eljutnak a bőr mélyebb rétegeibe, ahol pótolják a hiányzó nedvességet.

Ezenfelül a készítményben található még argán őssejtkivonat, ami növeli a sejtek aktivitását, ezáltal megakadályozza a kollagén- és elasztintermelés csökkenését. Az innovatív Matrixyl 3000 peptid pedig támogatja a sejtek anyagcseréjét, és látványos lifting hatást biztosít. 

 

Helia-D Professional hyaluronsavas ránctalanító krém fekete nadálytő őssejtkivonattal

A Helia-D Professional termékcsalád ezen tagja bővelkedik nagy molekulasúlyú hyaluronsavakban, amik a bőr felsőbb rétegeiben biztosítják a nedvesség megkötését, így javítva az arc kontúrját, és frissebbé, üdébbé téve a bőrt. Rajtuk kívül a Matrixyl 3000 szintén helyet kapott a készítményben.

A fekete nadálytőt pedig talán senkinek sem kell bemutatni, hisz a természetgyógyászatban évszázadok óta alkalmazott gyógynövény. Őssejtjének kivonata támogatja az új bőrsejtek termelődését, így hozzájárul a ráncok csökkenéséhez. A krém nagyon száraz, érett, ráncosodó bőrre ajánlott. 

 

Officina Hydra Concept Hyaluron Booster

A hyalurosavas ránctalanító krémek mellett érdemes néhány szót ejteni erről az intenzív hidratálást nyújtó gélről is. A készítmény legnagyobb előnye az azonnali hidratáló hatás, vagyis a felvitelt követően azonnal látható, érezhető, hogy a bőr frissebbé válik. 

Folyamatos használattal ez a hatás egyre fokozottabban érvényesül, a hosszan tartó hidratáltság hozzájárul a bőr rugalmasságához, üdébb megjelenéséhez. Ezt tovább fokozza a saját fejlesztésű Officina Hydra Concept formula.

Bízunk benne, hogy e rövid ismertető után kínálatunkban mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő hyaluronsavas terméket!