Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Hogyan segíti elő a bőr barnulását a Solar szépségvitamin?

2022.05.16 09:57
Hogyan segíti elő a bőr barnulását a Solar szépségvitamin?

Nyáron szinte mindenki szép, napbarnított bőrt szeretne, mely azt sugallja, hogy nemrég tértünk haza egy tengerparti nyaralásból. Ám a barnulás némely bőrtípusok esetében nem megy könnyen, de ebben segíthet a Helia-D Beauty Complex Solar szépségvitamin is.

A napozás előnyeiről és hátrányairól röviden

Az utóbbi években szinte mást sem hallunk, mint azt, hogy mennyire káros a napból eredő UV-sugárzás, ezért amennyire csak lehet, kerüljük a napfényt és védjük tőle a bőrünket fényvédő kozmetikumokkal!

A félelmek sajnos nem teljesen alaptalanok, ugyanis a napsugarak valóban képesek ártani a bőrnek. Ennek a legészrevehetőbb formája a leégés, amikor az UVB-sugarak hatására a bőr kivörösödik, és érzékeny, fájdalmas tapintású lesz.

A napfény viszont nemcsak akkor károsítja a bőrünket, amikor leégünk. Az UVA-sugarak ugyanis a bőr mélyére hatolva gyorsítják az öregedési folyamatokat, ezáltal hamarabb megjelennek a ráncok és a pigmentfoltok. Érzékenyebb bőrűeknél a napfény viszkető kiütéseket okozhat, ám a legsúlyosabb ártalom alighanem a bőrrák, amely későn észlelve végzetes is lehet.

Mindazonáltal azt se feledjük, hogy a napozásnak azért előnyei is vannak, nemcsak hátrányai! A napfény hatására keletkezik ugyanis a szervezetben a D-vitamin, ami az egyik legfontosabb vitaminfajta, hiszen az erős immunrendszertől kezdve a csontok egészségéig rengeteg mindenért felel. 

A napsugárzás ezenfelül fertőtlenítő, baktériumölő hatással is rendelkezik, ezért javíthat az ekcémás, pikkelysömörös, aknés bőr állapotán. Valamint azt se feledjük, hogy a lelkiállapotunkat is pozitívan befolyásolja, ha élvezzük napfürdőzést, melynek köszönhetően a hangulatunk is derűsebbé válik. Azonban nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez csak a mértékletes napozásra érvényes!

 

Hogyan segít a barnulásban a Solar szépségvitamin?

Akadnak, akiknek könnyedén megy a barnulás, és már egy-két alkalom után is csodálatosan bronzbarna bőrrel büszkélkedhetnek. Másoknak pedig sehogy sem sikerül elérnie az áhított “nyári színt”, ugyanis vagy foltosan barnulnak, vagy pedig minden óvatosság ellenére is leégnek.

Nekik segíthet a Helia-D Beauty Complex Solar szépségvitamin, amely egy barnulást elősegítő és megtartó étrend-kiegészítő. A készítmény béta-karotint, B- és C-vitamint, valamint jódot, cinket, rezet és biotint tartalmaz. 

Ezen összetevők által a bőr könnyebben és egyenletesebben barnul, a megszerzett szín pedig hosszabb ideig megmarad. Napi egy kapszula segít elérni a vágyott bőrszínt oly módon, hogy ehhez nem szükséges hosszú órákig a napon tartózkodni, és ezzel kitenni bőrünket a káros sugaraknak. 

Azoknak is jó szívvel ajánljuk a készítményt, akiknek a bőre túlságosan érzékeny ahhoz, hogy a napon tartózkodjanak, de nem szeretnénk egész nyáron “Hófehérkék” maradni. A termék ugyanis önmagában is barnító hatással rendelkezik, így mondhatni egy belsőleg alkalmazott “önbarnítóként” is képes funkcionálni. 

A táplálékkiegészítő ezenfelül feszesebbé, hidratáltabbá és rugalmasabbá teszi a bőrt, ami némileg ellensúlyozza a napsugárzás káros hatásait.

 

A napozás alapszabályai: fényvédelem és mértékletesség!

Ahhoz, hogy bőrünk valóban a napozás előnyeiből részesüljön, nagyon fontos, hogy csakis tudatosan hódoljunk eme kedvelt nyári tevékenységnek! Mielőtt a napra megyünk, mindig használjunk fényvédőt, és ne felejtsük el rendszeresen újrakenni!

Erős UV-sugárzás esetén 11 és 16 óra között tartózkodjunk árnyékban, a napozás után pedig ápoljuk a bőrünket jó minőségű kozmetikumokkal!