BLOG

Hogyan válasszunk arckrémet 35 év felett?

2022.11.22 15:33
Hogyan válasszunk arckrémet 35 év felett?

A bőrápolási szokásaink az életkorunk előrehaladtával változnak, de ez így van jól. Például arckrémet 35 év felett választani már teljesen más szempontok alapján kell, mint a 20-as éveink elején. 

35-45 éves kor között a bőr ugyan még nem nevezhető “öregesnek”, de mégis kezdenek feltűnni rajta az idősödés első jelei. Épp ezért ez az időszak kiemelten fontos abból a szempontból, hogy – ha még eddig nem tettük – elkezdjünk foglalkozni a tudatos bőrápolással, ezzel mintegy hadat üzenve az idő múlásának. Az arckrém továbbra is az egyik legfontosabb kozmetikum lesz a mindennapi rutinban, ezért most nézzünk pár konkrét terméket, hogy melyeket érdemes választani!

Ránctalanító arckrémek 35 év felett

Ebben az életkorban már bizony határozottan láthatóvá válnak az első barázdák, így a hidratálás bár továbbra is fontos, önmagában viszont már nem elegendő. Olyan készítményt kell használni, ami ránctalanító hatóanyagokat is tartalmaz.

Ilyen többek között az AquaBoom ránctalanító krémgél, mely nappali és éjszakai változatban is elérhető. A vízhiányos bőrre való termék hyaluronsav és homeostatine segítségével teszi a bőrt hidratáltabbá, rugalmasabbá, simábbá. 

A Botanic Concept tokaji bor kivonatos ránctalanító krémjei is hatékonyak a kezdődő és a mimikai ráncok ellen, köszönhetően az anti-aging hatású bakuchiolnak, a ligetszépe olajnak és az antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező tokaji bor kivonatának. Szintén kapható nappali és éjszakai változatban is.

Amennyiben már ebben a korban is mélyebb ráncaink vannak, akkor pedig válasszunk egy intenzívebben tápláló készítményt, például a Cell Concept feszesítő + ránctalanító 45+ krémet.

 

Feszesítő arckrémek 35 év felett

Az évek múltával nemcsak ráncok tarkítják az arcunkat, hanem a bőrünk feszessége is csökken, ezáltal megereszkedik, petyhüdt megjelenésű lesz. Ez a folyamat azonban lassítható a feszesítő hatású kozmetikumokkal.

Ezekből a Professional termékcsaládban többféle is található, így mindenki meglelheti a bőrtípusának leginkább megfelelőt:

  • C-vitaminos lifting arckrém fáradt, megereszkedett bőrre
  • Feszesítő, mélyhidratáló krém Zirhafirm komplex segítségével a száraz bőrre
  • Szatmári szilvás, nunatak őssejtes feszesítő krém a kombinált vagy száraz bőrre 
  • Ten’s Up Lifting krém a fáradt, tónusát vesztett bőrre 

Ne feledjük: egy jó minőségű arckrémmel 35 év felett is megadhatjuk a bőrünknek az alapvető ápolást, ugyanakkor egy teljes körű rutinba más termékek használatát is célszerű beépíteni!

 

Milyen egyéb kozmetikumokat használjunk még?

Mára bebizonyosodott, és szerencsére a köztudatban is egyre inkább elterjed, hogy a bőr öregedéséért nagymértékben az UV-sugárzás felelős. Ellene védekezni a legegyszerűbben fényvédő krémmel lehet, amely már fiatalabb korban is, de 35 éves kor felett mindenképp a reggeli rutin kötelező eleme legyen. 

Ilyenkor már a bőr természetes megújulási folyamata is lelassul, de ezen a kémiai hámlasztók rendszeres használatával lehet segíteni. Az AHA-sav például remek anti-aging hatóanyag, hisz serkenti a kollagéntermelést, emellett halványítja a pigmentfoltokat is. 

A szérumok alkalmazásával szintén lassíthatjuk az öregedést, hiszen ezek koncentráltabb formában tartalmazzák az összetevőket, mint a krémek. Próbáljuk ki a Cell Concept aktív szérumok közül például a botox hatású, a ránckisimító, és a peptid filter készítményt, melyek mindegyike elérhető itt a webáruházban!

A legfontosabb tehát életkortól függetlenül az, hogy a bőrtípusunkhoz illeszkedő, jó minőségű kozmetikumokat használjunk az arcápoláshoz, így sokáig megőrizhetjük a fiatalos kinézetünket.