BLOG

Hogyan válasszunk hajápolót?

2021.04.21 14:41
Hogyan válasszunk hajápolót?

A legtöbben irigykedve figyeljük a sampon reklámokban megjelenő modelleket, akik (látszólag) hibátlan, hosszú, egészséges és tükörfényes hajkoronával próbálnak elkápráztatni minket.

A valóságban viszont mindez csak egy csapat ügyes fodrász kezének és némi digitális utómunkának a végeredménye. Szép haja azonban természetes módon bárkinek lehet, noha ehhez a megfelelő hajápolók tudatos alkalmazására van szükség. Mi alapján válasszuk ki őket?

Határozzuk meg a hajtípusunkat!

Akárcsak a bőr, a haj esetében is igaz, hogy többféle típus létezik, ami nem csak a hajszínt jelenti. Teljesen más hajápolókra van szüksége egy vastag szálú, durva tapintású, és egy selymes, ám vékony szálú és töredező hajnak. Hiszen az előbbinél a puhítás, az utóbbinál pedig inkább az erősítés a fő cél.

Ugyanígy a zsíros hajra való termékek sem biztos, hogy, segítenek a korpásodáson vagy a fokozott hajhulláson, aki pedig festeti a haját, annak valószínűleg az lesz az elsődleges, hogy a ragyogó hajszínt minél tovább megőrizze. 

Az viszont alapszabály, hogy sampont mindig a fejbőr jellemzői alapján válasszunk. Tehát ha a hajunk vége száraz, a töve viszont gyorsan zsírosodik, akkor mindenképpen zsíros hajra való samponra lesz szükségünk, hisz elsősorban a hajtöveken fogjuk használni. A száraz hajra való samponokban ugyanis szokszor található valamilyen olajos összetevő, ami a zsíros fejbőr állapotán csak rontana.

Ugyanez viszont fordítva is igaz: ha száraz a fejbőrünk, akkor ne használjunk zsíros hajra való sampont, mert csak még jobban kiszárítja. Ennek a fejbőrtípusnak ugyanis tápláló, hidratáló összetevőkre van szüksége, amik ellensúlyozzák a szárazságát. 

A balzsam, hajpakolás és a szérum választása során pedig a haj hosszának tulajdonságai lesznek a mérvadóak, tehát itt bátran használjuk a webáruházban kapható hajerősítő, regeneráló vagy éppen dúsító hajápolókat. 

Válasszunk olyan hajápolókat, amikben értékes összetevők vannak!

Amikor még nem léteztek a mai modern hajápoló kozmetikumok, akkor is voltak olyan nők, akik gyönyörű hajkoronával büszkélkedhettek (gondoljunk csak például Sissy legendásan hosszú, csodaszép hajára). Vajon hogy csinálták? Úgy, hogy jól ismerték a különféle gyógynövényeket, amelyeket természetesen hajápolásra is használtak.

Manapság a hölgyeknek viszont már sokkal könnyebb dolguk van, hiszen nem kell saját kezűleg begyűjtögetni a gyógynövényeket, és különféle “kencéket”, főzeteket készíteni belőlük. A Helia-D Regenero termékcsalád fő alkotói ugyanis olyan értékes, természetes anyagok, mint például a rozmaring, a körömvirág, a csipkebogyó, az édeskömény, emellett növényi proteineket és panthenolt is találunk benne.

A 26-féle gyógynövény elegye képes megerősíteni a hajszálakat, csökkenteni a hajhullást, egészségessé varázsolni a hajat, valamint helyreállítani a fejbőr egyensúlyát.

 

Hogyan használjuk a különböző hajápolókat?

  • A sampont kizárólag a hajtöveken alkalmazzuk, ne dörzsölgessük vele a haj hosszát, mert a vizes szálak igen sérülékenyek. A lelógó tincsekkel tilos a fejbőrt dörzsölni, mert ezzel csak elősegítjük a töredezést. A hajhossznak bőven elég annyi, hogy a sampon öblítésekor gyengéden átnyomkodjuk egy kicsit, hogy mindenhová jusson a habból.
  • A balzsamot vagy hajpakolást viszont ne masszírozzuk a fejbőrbe, mert zsíros hatást érhetünk el. Csak a haj hosszára vigyük fel, és alaposan öblítsük ki.

Az utóápoló termékeket (például hajvégápoló) törölközőszáraz hajon használjuk, és ne felejtsük el, hogy nem kell leöblíteni.