BLOG

Koffeinsamponnal az erősebb és dúsabb hajért

2021.05.28 09:12
Koffeinsamponnal az erősebb és dúsabb hajért

Koffeinsamponnal az erősebb és dúsabb hajért

Mi jellemzi korunk szépségideálját? Magas, karcsú, tónusosan izmos test, szabályos arc és persze dús, erős, egészségesen fénylő haj. Aki pedig meg akar felelni ezeknek a normáknak, az szinte bármit megtenne azért, hogy saját magát is ilyenre formálja. A haj megerősítésére például jó módszer a koffeinsampon rendszeres használata, hiszen pár hónap alatt látványos változást hozhat.

Miért pont a koffein?

A legtöbben egy csésze finom feketével indítjuk a napot, ami a benne lévő koffein miatt kellő lendületet ad a reggelekhez. Ugyanis egy olyan vegyületről van szó, amely serkenti a szívműködést, fokozza az anyagcserét, vízhajtó, élénkítő, agyi aktivitást növelő, fizikai állóképességet javító hatásairól ismert. 

Aki felkelés után rögtön a kávésbögréért nyúl, az körülbelül fél óra múlva már éberen, energiával telve készülődik, illetve a bőséges ebéd után jelentkező “kajakóma” legyőzésében is nagyon hatásos. A kávé ízét nem kedvelők akár tabletta formában is fogyaszthatják.

Azt viszont jóval kevesebben tudják a koffeinről, hogy energizáló tulajdonsága mellett a szépségápolás terén is számos kedvező hatása van. A bőrön alkalmazva például javítja a mikrokeringést, feszesít, élettel telibbé teszi a bőrt, és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. 

Mindemellett a hajápolásban is jeleskedik, hiszen a koffeinsamponok nagyon hatékonyak a hajhullás megszüntetésében, illetve a haj dúsításában és a hajhagymák megerősítésében. Aki tehát hajhullással, elgyengült hajszálakkal küzd, annak mindenképp érdemes tennie velük egy próbát. 

 

Hogyan hat a koffeinsampon?

A kávé formájában fogyasztott koffein kevéssé jut csak el a fejbőrbe, így ha kimondottan a hajerősítés a cél, akkor érdemes a Regenero hajerősítő sampont bevetni a látványos eredmény érdekében. A készítményben a már említett koffein, illetve 26 gyógynövény kivonata található, amitől a haj erősebbé, könnyen kezelhetővé, egészségesebbé válhat, a hajhullás pedig csökkenhet. 

Hajmosás közben a samponban lévő koffein a hajtüszőkön keresztül pár perc alatt felszívódik. Ezután élénkíti a sejtek anyagcseréjét, serkenti a hajnövekedést, és erősíti a hajhagymákat. A gyógynövénykivonatok élénkítik a fejbőr vérkeringését, ami a hajhagymák működése szempontjából jelentős. Emiatt a koffeinsampon segíthet a ritkuló hajat is újra dússá varázsolni. 

Ráadásul egyes vizsgálatok szerint a koffein a fejbőr kiszáradását is csökkenti, ami azért lényeges, mert a fejbőr védi a hajhagymákat a külső káros hatásoktól, de ha ez a “védelmi vonal” nem megfelelő, az egyenes út a hajszálak elgyengüléséhez és kihullásához.

A koffeinsampont hajmosás során érdemes néhány percig a fejbőrön hagyni, így több ideje lesz kifejteni a hatását. Miután leöblítettünk, használjunk további hajápoló termékeket (balzsam, hajvégápoló) is, hogy még komplexebb törődést nyújtsunk a hajunknak. 

 

Hogyan használjuk fel a kávézaccot?

Aki rendszeres kávéfogyasztó, az a zaccot általában a szemetesbe dobja, pedig kár érte, hiszen nagyon értékes alapanyag! Kókusz- vagy olívaolajjal összekeverve használható bőrradírként, illetve hajpakolásként. Egy-egy ráérősebb napon érdemes bevetni az ehhez hasonló házi szépségápolási praktikákat, amik ugyan kissé időigényesek, de megérik a fáradságot. 

A zsúfolt hétköznapokban viszont törekedjünk arra, hogy ne hanyagoljuk el a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumok rendszeres használatát, hiszen már napi pár perc alatt is sokat tehetünk a szépségünkért.

Ár Radar árösszehasonlító és piac shopalike.hu