BLOG

Koffeinsamponnal az erősebb és dúsabb hajért

2021.05.28 09:12
Koffeinsamponnal az erősebb és dúsabb hajért

Mi jellemzi korunk szépségideálját? Magas, karcsú, tónusosan izmos test, szabályos arc és persze dús, erős, egészségesen fénylő haj.

Aki pedig meg akar felelni ezeknek a normáknak, az szinte bármit megtenne azért, hogy saját magát is ilyenre formálja. A haj megerősítésére például jó módszer a koffeinsampon rendszeres használata, hiszen pár hónap alatt látványos változást hozhat.

Miért pont a koffein?

A legtöbben egy csésze finom feketével indítjuk a napot, ami a benne lévő koffein miatt kellő lendületet ad a reggelekhez. Ugyanis egy olyan vegyületről van szó, amely serkenti a szívműködést, fokozza az anyagcserét, vízhajtó, élénkítő, agyi aktivitást növelő, fizikai állóképességet javító hatásairól ismert. 

Aki felkelés után rögtön a kávésbögréért nyúl, az körülbelül fél óra múlva már éberen, energiával telve készülődik, illetve a bőséges ebéd után jelentkező “kajakóma” legyőzésében is nagyon hatásos. A kávé ízét nem kedvelők akár tabletta formában is fogyaszthatják.

Azt viszont jóval kevesebben tudják a koffeinről, hogy energizáló tulajdonsága mellett a szépségápolás terén is számos kedvező hatása van. A bőrön alkalmazva például javítja a mikrokeringést, feszesít, élettel telibbé teszi a bőrt, és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. 

Mindemellett a hajápolásban is jeleskedik, hiszen a koffeinsamponok nagyon hatékonyak a hajhullás megszüntetésében, illetve a haj dúsításában és a hajhagymák megerősítésében. Aki tehát hajhullással, elgyengült hajszálakkal küzd, annak mindenképp érdemes tennie velük egy próbát. 

 

Hogyan hat a koffeinsampon?

A kávé formájában fogyasztott koffein kevéssé jut csak el a fejbőrbe, így ha kimondottan a hajerősítés a cél, akkor érdemes a Regenero hajerősítő sampont bevetni a látványos eredmény érdekében. A készítményben a már említett koffein, illetve 26 gyógynövény kivonata található, amitől a haj erősebbé, könnyen kezelhetővé, egészségesebbé válhat, a hajhullás pedig csökkenhet. 

Hajmosás közben a samponban lévő koffein a hajtüszőkön keresztül pár perc alatt felszívódik. Ezután élénkíti a sejtek anyagcseréjét, serkenti a hajnövekedést, és erősíti a hajhagymákat. A gyógynövénykivonatok élénkítik a fejbőr vérkeringését, ami a hajhagymák működése szempontjából jelentős. Emiatt a koffeinsampon segíthet a ritkuló hajat is újra dússá varázsolni. 

Ráadásul egyes vizsgálatok szerint a koffein a fejbőr kiszáradását is csökkenti, ami azért lényeges, mert a fejbőr védi a hajhagymákat a külső káros hatásoktól, de ha ez a “védelmi vonal” nem megfelelő, az egyenes út a hajszálak elgyengüléséhez és kihullásához.

A koffeinsampont hajmosás során érdemes néhány percig a fejbőrön hagyni, így több ideje lesz kifejteni a hatását. Miután leöblítettünk, használjunk további hajápoló termékeket (balzsam, hajvégápoló) is, hogy még komplexebb törődést nyújtsunk a hajunknak. 

 

Hogyan használjuk fel a kávézaccot?

Aki rendszeres kávéfogyasztó, az a zaccot általában a szemetesbe dobja, pedig kár érte, hiszen nagyon értékes alapanyag! Kókusz- vagy olívaolajjal összekeverve használható bőrradírként, illetve hajpakolásként. Egy-egy ráérősebb napon érdemes bevetni az ehhez hasonló házi szépségápolási praktikákat, amik ugyan kissé időigényesek, de megérik a fáradságot. 

A zsúfolt hétköznapokban viszont törekedjünk arra, hogy ne hanyagoljuk el a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumok rendszeres használatát, hiszen már napi pár perc alatt is sokat tehetünk a szépségünkért.