BLOG

Melyik a legjobb arctisztító pattanásos bőrre?

2020.05.20 09:53
Melyik a legjobb arctisztító pattanásos bőrre?

A pattanások sokszor nem csak a tinédzserek életét keserítik meg. Az apró kis gyulladt, fájó pöttyök, amelyek mindig a legfeltűnőbb helyeken bújnak elő, és csak nehezen akarnak eltűnni.

A helyes kezeléshez fontos, hogy megtaláljuk a legjobb arctisztítót pattanásos bőrre, melynek segítségével az aknék helye hamarabb begyógyul, és a számuk is csökken. Viszont mitől alakulnak ki a pattanások, és hogyan szállhatunk szembe velük hatékonyan?

Miért jelennek meg a bőrön a pattanások?

Általános tévhit, hogy a pattanások azért ütik fel a fejüket, mert mondjuk túl sok édességet, olajos magvat eszünk, esetleg sokat piszkáljuk az arcunkat koszos kézzel. Valójában ennél bonyolultabb és összetettebb okok állnak a háttérben, melyeket nem mindig egyszerű felderíteni, és egy személynél több tényező is előfordulhat, ami miatt a bőre pattanásos lesz.

Ezek közül a két legkönnyebben kizárható ok a fizikai irritáció, és a bizonyos kozmetikumokkal szembeni túlérzékenység. Az elsőre akkor érdemes gyanakodni, ha a pattanások mindig azután jelennek meg, mikor például sokat dörzsöltük az arcunkat, vagy télen, sapka hordása után a homlok lesz pattanásos. A második pedig akkor fordul elő, ha mindig egy bizonyos készítmény használatát követően tűnnek fel a pattanások. A kezelés ezekben az esetekben egyszerű: meg kell szüntetni a bőr kontaktusát az irritációt kiváltó tényezőkkel.

Ennél jóval bonyolultabb a helyzet, ha hormonális okok vagy a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatok felelnek a pattanásokért. Ilyenkor a hormonegyensúly felborulása vagy a bélrendszer nem megfelelő működése mutatkozik meg figyelmeztető jelzésként, aknék formájában. Ezért ha erre gyanakszunk, minden esetben keressünk fel szakembert, ugyanis ilyenkor a pattanás csak tünet, a kiváltó ok megállapítása és kezelése pedig az orvos feladata.

A pattanások megjelenésének lelki okai is lehetnek, ugyanis ha gyakran vagyunk stresszesek, túlhajszoltak, arra szintén reagálhat a bőr ily módon. Ilyenkor segíthet a tudatos kikapcsolódás, relaxáció, problémák elengedése.

Használjunk speciális arctisztítót pattanásos bőrre!

A pattanások gyógyulását azzal is elősegíthetjük, ha kiemelt figyelmet fordítunk a bőrápolásra. Egy zsíros, pattanásos bőrre való mélytisztító, fertőtlenítő szappan használatával megszabadítjuk a bőrt a szennyeződéstől, ám közben kíméljük is. Mindig olyan terméket válasszunk, amely a tisztítás mellett bőrnyugtató és pórusösszehúzó hatással is rendelkezik.

Arra is ügyeljünk, hogy ne mossunk arcot se túl hideg, se túl forró vízzel, hanem maradjunk a kellemesen langyos, kézmeleg változatnál. Természetesen egyéni adottság kérdése is, hogy melyik a legjobb arctisztító pattanásos bőrre, ezért ne keseredjünk el, ha elsőre nem találtuk meg a megfelelőt, hanem keresgéljünk tovább.

A pattanásos arcbőr különleges ápolást igényel!

Egy problémásabb bőr esetén nem elegendő, ha az ápolás csak a tisztításból áll. Használjunk egy direkt pattanásos bőrre kifejlesztett termékcsaládot, mely kompletten alkalmazva hatásosan csillapítja a kellemetlen tüneteket.

A tonik serkenti a pórusok összehúzódását, regenerálja a bőrt, a szárítókeverék pedig csökkenti a pattanásos bőrrel gyakran együtt járó fokozott zsírosodást. Emellett használjunk rendszeresen a bőrtípusunknak megfelelő hámlasztót is, mellyel segítünk a bőrnek megújulni, a pórusoknak kitisztulni.

Az aknés bőrre kifeljesztett készítmények mellett még számos más bőrproblémára is megoldást nyújtunk, fedezze fel további termékeinket is!