BLOG

Miből áll a nyári lábápolás? Milyen lábápoló termékeket használjunk?

2022.06.15 09:32
Miből áll a nyári lábápolás? Milyen lábápoló termékeket használjunk?

Itt a nyár, vele együtt pedig a szandálok és papucsok időszaka is. Ám ahhoz, hogy ezek a lábbelik szépen mutassanak rajtunk, nem szabad megfeledkezni a gondos nyári lábápolásról és a lábápoló termékek rendszeres használatáról.

A láb fokozott igénybevétele

Amikor beköszönt a nyár, a szekrény mélyére száműzzük a zárt cipőket és a vastag zoknikat, a helyüket pedig átveszik a nyitott szandálok és papucsok. Azt gondolnánk, hogy ilyenkor a lábfejünk is fellélegzik, hiszen végre szabadon lehet. Ez részben igaz is, hisz ilyenkor valóban nem szorítják a szűk cipők, és nem fog befülledni sem, viszont így is számos környezeti hatás éri.

Az utca pora, a homok durva szemcséi, a sós vagy klóros víz, a szél, a napsugárzás mind közvetlenül érintkezik a lábak bőrével, ami például a sarkak kiszáradásához, berepedezéséhez vezethet. És mivel a lábbeliket is mezítláb viseljük, a talpuk elkezdheti kidörzsölni a bőrünket.

Emiatt tehát nem szabad megfeledkezni a nyári lábápolásról sem, különösen, hogy a lábaink ilyenkor sokkal jobban szem előtt vannak. Míg télen jótékonyan eltakarja őket a cipő és a zokni, a nyári hónapokban bizony másoknak is feltűnhet, ha ápolatlanok a lábaink. 

 

Kényeztető fürdő a regenerációért

Hetente több alkalommal is kerítsünk sort egy relaxáló lábfürdőre! Egy lavórba engedjünk meleg vizet, majd tegyünk bele sót, illóolajokat! Áztassuk benne a lábainkat legalább 15-20 percig! A száraz bőr ezalatt felpuhul, így utána már egy habkő vagy egy reszelő segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a bőrkeményedéseket. 

Legyünk óvatosak, a durva reszelés ugyanis felsértheti a bőrt, ami nemcsak fájdalmat okoz, hanem utána még keményebbé válhat!

A tiszta, száraz lábakra vigyünk fel intenzíven lábápoló termékeket, például egy sarokpuhító krémet! Erre a területre nyugodtan használjunk zsírosabb állagú kozmetikumokat, hiszen a sarkaknál a bőr alig termel faggyút, így nem tudja megőrizni a hidratáltságát, amit csak tovább tetézi az egész napos súrlódást a lábbelivel. 

A sarokpuhító krémmel nem kell csínján bánni, használjunk belőle bőséges mennyiséget, majd húzzunk egy puha pamutzoknit, amit egész éjszakára rajta hagyunk! Másnap reggelre csodásan puha lábakkal ébredünk. 

 

A nyári lábápolás egyik sarkalatos pontja: az izzadás

A nagy melegben a testünk verejtékezik, ez alól pedig a lábak sem kivételek. Hogyha zártabb lábbelit (még ha az egy könnyed nyári cipő is) viselünk, óhatatlanul előfordul, hogy beleizzadunk, ami nemcsak kényelmetlen érzés, de kellemetlen szaggal is járhat.

Ezt kiküszöbölhetjük egy izzadásgátló permettel, ami frissíti, hűsíti a bőrt és segít szárazon tartani a lábfejeket. Az antibakteriális hatás elpusztítja a szagokat okozó baktériumokat, így nem kell kínosan éreznünk magunkat, ha napközben valahol le kell vetnünk a cipőnket. 

 

Milyen lábápoló termékekre lehet még szükség a nyári lábápoláshoz?

A hidratálás és az izzadásgátlás mellett lábunk kinézetéről se feledkezzünk meg: a nyár kiváló lehetőséget ad arra, hogy a lábkörmeinket is színesbe öltöztessük különféle körömlakkokkal. Persze ehhez előtte vágjuk le és reszeljük meg a körmöket, majd a szín felvitele előtt használjunk alapozólakkot, elkerülve az elszíneződést!

A színes lakkot két rétegben vigyük fel, majd fixáljuk fedőlakkal, így tartósabb marad a szín! Amikor pedig már meguntuk vagy lepattogott, akkor kímélő körömlakklemosóval távolítsuk el, ezután használjunk ápolót a körömágyakra!

Ne feledjük, hogy a nyári lábápolás a lábápoló termékek kiválasztásánál kezdődik, ahol részesítsük előnyben a jó minőségű kozmetikumokat