BLOG

Miért érdemes C-vitaminos arckrémet használni?

2021.08.31 15:16
Miért érdemes C-vitaminos arckrémet használni?

A C-vitaminról mindenki tudja, hogy nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez, hiszen erősíti az immunrendszert.

Napjainkban viszont már az sem titok, hogy a szépségápolásban is kiemelt szerepet kap, ezért egyre többen használnak például C-vitaminos arckrémeket bőrük fiatalságának megőrzéséhez. No de mitől ilyen hatásos?

A C-vitamin szerepe a szépségápolásban

A C-vitamin fontosságát már évszázadokkal ezelőtt felfedezték, amikor rájöttek, hogy a citrusfélék segítségével elkerülhető a skorbut, ami a felfedezések korában egy gyakori és halálos betegség volt. 

Később az is bizonyosságot nyert, hogy erősíti az immunrendszert, így a meghűléses betegségek első számú természetes orvosságává vált; olyannyira, hogy még a mai modern ember is gyakorta alkalmazza. 

Ma már azonban azt is tudjuk, hogy nem csak belsőleg, hanem külsőleg is érdemes használni - a C-vitaminos arckrémek ugyanis elősegítik a bőr megújulását, és lassítják az öregedési folyamatokat. Ez annak köszönhető, hogy a C-vitamin serkenti a kollagén termeléséért felelős fibroblaszt sejtek működését, emellett antioxidáns hatásával véd a káros szabadgyökök ellen, növeli a bőr rugalmasságát, lassítja a sejtek öregedését, halványítja a ráncokat és védelmet nyújt az UVB sugarak ellen. 

Ez a fajta vitamin azonban vízben oldódik, vagyis a szervezetünk nem képes elraktározni, tehát folyamatosan gondoskodni kell a pótlásáról. Ez egyrészt történhet belsőleg, étrend-kiegészítők és C-vitamin tartalmú élelmiszerek segítségével, másrészt külsőleg, különféle kozmetikumok által. Utóbbi módszer előnye, hogy így a hatóanyag célzottan a bőrre kerül, és helyileg jobban hasznosul, mint az emésztőrendszeren keresztül felszívódva. 

 

A C-vitaminos arckrémekkel megőrizhető a fiatalság! 

A Helia-D Professional C-vitaminos lifting termékcsalád használata mindazok számára ajánlott, akik intenzív, rövid távon is látványos, ugyanakkor hosszú távú hatással rendelkező feszesítő készítményeket keresnek. A bennük található APPS nevű hatóanyag egy olyan C-vitamin származék, amely lassítja a sejtek öregedését, növeli a kollagéntermelést, védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól, antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően pedig semlegesíti a káros szabadgyököket.

A maximális feszesítő hatás érdekében ajánlott együttesen alkalmazni a C-vitaminos arckrémet és a lifting szérumot, hogy a bőr intenzív ápolásban és fiatalításban részesüljön. A termékek használatával a ráncok csökkennek, a bőr simábbá és élettel telibbé válik, újra ragyogó és üde lesz. 

Aki pigmentfoltokkal küzd, az is bátran használhatja a készítményeket, hiszen a C-vitamin bizonyítottan halványító hatással rendelkezik, ha pedig időben kezdjük el alkalmazni, akkor akár teljesen eltüntetheti a foltokat.

 

Mikor kezdjük el használni a C-vitaminos kozmetikumokat?

A C-vitaminos arckrémek használata nincs életkorhoz kötve. Bárki beépítheti őket a szépségápolási rutinjába, aki szeretné vitalizálni bőrét, késleltetni a ráncok megjelenését, esetleg megelőzni a pigmentfoltok kialakulását. 

Tudvalevő, hogy a bőrproblémákat úgy lehet a leginkább kiküszöbölni, ha a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt. Ezért használjuk minden egyes nap azokat a minőségi kozmetikumokat, amelyekre a bőrünknek szüksége van, különös tekintettel a tisztító, hidratáló, fényvédő készítményekre. 

Ezenfelül a tudatos bőrápoláshoz hozzátartozik még a bőséges folyadékfogyasztás és az egészséges étrend, amelyekről elsőre talán nem is gondolnánk, milyen mértékben befolyásolják a bőr állapotát.