Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Miért érdemes hyaluronsavas arckrémet használnod? - 1. rész

2017.06.22 13:23
Miért érdemes hyaluronsavas arckrémet használnod? - 1. rész

1.rész: Hidratálás és ránctalanítás. A hyaluronsav bőrünk csodafegyvere, amely leleményesen veszi fel a harcot a kiszáradással és a bőrünkön megjelenő ráncokkal szemben.

A hyaluronsav segít megőrizni a bőr szilárd szerkezetét alkotó kollagént, növeli a bőr nedvességtartalmát a szárazság veszélyével szemben, emellett az elasztikus rugalmasságról is gondoskodik. A bőr középső rétegében, a dermisben folyamatosan termelődik hyaluronsav, ám ennek hatása még eredményesebbé tehető egy hyaluronsavas kozmetikummal.

Most kiderül, miért érdemes beépíteni a napi kozmetikai rutinodba egy hyaluronsavat tartalmazó krémet!

A hyaluronsav nedvességet ad az öregedő bőrnek

Minél idősebb a bőrünk, annál hajlamosabb a kiszáradásra, a ráncok kialakulására. A hyaluronsav azért nagyszerű anti-aging összetevő a kozmetikumokban, mert kiválóan hidratál, egyenletesebbé teszi a bőrünk textúráját, elsimítja a szem alatt kialakuló mélyebb táskákat. A hidratáló hatása még hangsúlyosabb a túlságosan sok napozás miatt ráncosodó bőrön, mert itt még látványosabban érvényesül a vízmegkötő képessége. Nemcsak az öregedő és a száraz bőr gondjait gyógyítja, hanem a pattanásokért felelős epidermis (a bőr középső részének) vízveszteségét is pótolja. A Helia-D Professional Hyaluron Argán Őssejtes arckrém a legkisebb szemcseméretű hyaluronsavat tartalmazza, hogy jobban felszívódjon.

A hyaluronsav száműzi a ráncokat

A Journal of Cosmetic Dermatology egyik klinikai kutatása szerint a hyaluronsavat tartalmazó kozmetikumok hatékonyan csökkentik a bőr megereszkedését és a ráncok megjelenését, hatásuk pedig már kb. 30 napon belül megjelenik. A kísérletben 40 olyan hölgy vett részt, akik a bőrük felszínén negatív változást (ráncosodást) tapasztaltak. A hyaluronsavban gazdag kozmetikumok alkalmazása után szebbnek találták a bőrüket és fiatalosabbnak érezték magukat.

Volt egy úgynevezett „placebó csoport,” melynek tagjai semmilyen hyaluronterméket nem kaptak: ennek függvényében az ő bőrük semmit sem változott. A hyaluronsav-kozmetikumot használók esetében csökkent a bőrön lévő ráncok mélysége és térfogata, továbbá javult az arc kontúrja (a placebo csoport tagjainál nem történt ilyen mértékű javulás). Nagyobb molekulájú hyaluronsavat tartalmazó krémek a bőr felsőbb rétegeiben kötik meg a vizet, így gyorsabb és látványosabb a ránctalanító hatásuk, mint például Helia-D Professional Hyaluron Feketenadálytő Őssejtes arckrém.

A Helia-D webáruházban kapható hyaluronsav tartalmú készítményeket itt találod: <<HYALURON>>

Cikkünk folytatásában még többet tudhatsz meg a hyaluronsav kozmetikai hatásáról!

Folytatása következik!