BLOG

Miért van szükség bőrünk rendszeres hámlasztására?

2019.02.27 15:12
Miért van szükség bőrünk rendszeres hámlasztására?

A kiegyensúlyozottságon és a belső békén kívül az üde, ragyogó arcbőr az, ami magabiztosságot ad, mosolygóssá tesz. Fiatalon a bőr megújulása még észrevétlenül megy, szinte semmit sem kell tennünk érte. Később azonban nem árt a tudatosság!

Huszonéves korban a legfelső hámréteg elhalt sejtjei gyorsan leválnak, a helyüket pedig csakhamar újak foglalják el. A kor előrehaladtával mindez lelassul, bőrünk egyre kevésbé lesz képes a spontán megújulásra. Az elhalt hámsejtek hosszabb ideig az arcbőrön maradnak, egyre több a bőrhiba, amelyek együtt fakóbbá, szürkébbé teszik az arcbőrt. Az érzékeny, problémás arcbőr esetén pedig, akár fiatalabb korban is meg kell küzdenünk a ragyogó bőrért.

A mechanikai peelinget a bőrradírok képviselik

A bőr simábbnak, egyenletesebb színűnek tűnhet a bőrradírok használata után, de ennek sokszor komoly ára van. Minél durvábbak a radír szemcséi, annál jobban felsérthetik az érzékeny bőrt.

Ennek hátterében az áll, hogy a legtöbb bőrradír nem pusztán radíroz, hanem inkább dörzsöl – ott is, ahol nem kellene: a bőrfelszín ép részén. A radírozás tehát sajnos nem elég gyengéd módszer. Az eleve érzékeny, problémás bőr esetében még kárt is tehetünk a dörzsöléssel, ami rosszabb, mintha nem csináltunk volna semmit. A radírozás ugyan sima, de közben feszülő, húzódó, égő, kipirosodó bőrhöz vezethet.

Ettől lesz gyengéd a kémiai hámlasztás

Szemben a szemcsés radírokkal, a kémiai hámlasztó egy folyadék, amely nem mechanikusan, hanem a benne lévő hatóanyagok segítségével finomítja a bőrfelszínt. A hámlasztót nem dörzsölni kell, hanem vattapamacsra helyezve (vagy akár kézzel) egyszerűen szétoszlatni az arcbőrön. A szemkörnyéket a legtöbb hámlasztóval ajánlott elkerülni.

Van, aki tart a használatuktól, pedig elég, ha körültekintően választunk:

• Az irritációra, pirosodásra hajlamos a bőr esetén, az AHA-savak helyett érdemes PHA- vagy BHA-savas hámlasztóra szavazni, amelyek szelídebbek, nem teszik érzékenyebbé a bőrt a napsugarakra.

De figyelem, mindez nem azt jelenti, hogy a fényvédelemről bármelyik kémiai hámlasztó után is megfeledkezhetünk, hiszen az UV-sugárzás ettől függetlenül hozzájárul a bőr korai öregedéséhez, ráncosodásához. (Az AHA-sav is lehet jóbarát, a pigmentfoltok vagy a pattanások utáni foltok hámlasztására például kiváló.)

• Az is fontos, hogy a kémiai hámlasztó tartalmazzon nyugtató, hidratáló, bőrvédő összetevőket is. Hisz így a hámlasztás olyan lesz, mintha összekötnénk a kellemeset a hasznossal, nemcsak üdébbé tesszük, de ápoljuk is a bőr.

• Végül a tökéletes eredmény érdekében nem árt, ha a bőrtípusuknak megfelelő összetételű hámlasztót választunk.

Hámlasztás Helia-D módra: gyengéden és hatékonyan, mindenkinek

• A Geek&Gorgeus Calm Down hámlasztó 4%-os PHA-savval gyengéden hámlaszt, de tartalmaz a gyulladáscsökkentő hatásáról ismert BHA-t, szalicilsavat is. Kifejezetten akkor ajánljuk, ha Önnek nagyon érzékeny és kipirosodásra hajlamos a bőre.

A Geek&Gorgeus Cheer Up hámlasztó közepes hámlasztó hatással rendelkezik, 6%-os, antibakteriális hatású mandulasavval gondoskodika kombinált és zsíros bőr alapos, debiztonságos hámlasztásáról és ápolásáról. Használatát fényvédelem mellett ajánljuk, mert bár a mandulasav nagyon gyengéd, de mégiscsak AHA-sav, a fényre érzékenyebb lesz tőle a bőr.

A Geek&Gorgeus Smooth Out hámlasztó nagyobb mennyiségű, 12% AHA-savval és anti-aging összetevőkkel teszi fiatalosabbá a bőrt. Nopal kaktusz és élesztőkivonat-tartalma ellensúlyozza az AHA-sav esetleges irritáló hatását. Erőteljes hámlasztó hatása már az első alkalom után feltűnő, hosszú távon pedig még a kollagéntermelést is serkenti.

Geek&Gorgeous Hámlasztók

Ahhoz, hogy előtűnjön a szebb, bőrhibák és pigmentfoltok nélküli bőr, teljesen (és rendszeresen) meg kell szabadulnunk a felső hámréteg elhalt sejtjeitől. Próbálja ki a hatásos és gyengéd hámlasztást!