BLOG

Az arcápolás új dimenziója a micellás tisztító. De mi az a micella?

2019.02.26 08:59
Az arcápolás új dimenziója a micellás tisztító. De mi az a micella?

A micella vagy micellák fogalmával egyre gyakrabban találkozhatunk, mint például micellás víz, micellás kendő, micellás sminklemosó és így tovább … Különösen a hatékony, alapos, mégis gyengéd és kíméletes arctisztítással összefüggésben kerülnek gyakran említésre.

De mit is jelent az, hogy egy arctisztító micellás? Miért jobb ez bőrünknek, mint a vízzel, szappannal vagy alkoholos lemosókkal történő arctisztítás? Összegeztük a legfontosabb tudnivalókat az arctisztítás legújabb módjának előnyeiről.

Az alapos napi arctisztítás és a sminkeltávolítás kihívásokat rejt magában

A sminkmaradványok (pl. alapozó, púder, szemhéjfesték szemcséi) és a napközben bőrünkre rárakódott szennyeződések (pl. elhaló hámsejtek, izzadtság, porszemek) gondos eltávolítása a napi szépségápolási rutin elengedhetetlen része. Ha elfelejtjük, szándékosan kihagyjuk, vagy helytelenül végezzük ezt a műveletet, az sajnos megbosszulhatja magát.

Az a legkevesebb, hogy a make-up aligha fest túl jól az előző napi smink romjain. A bőrön maradó szennyeződések nem csupán esztétikai problémát jelentenek. A pórusok egyre jobban eltömődnek, irritáció léphet fel, a bőr érzékenyebbé válik. Az arckrémek, szemránckrémek vagy arcszérumok nem szívódnak fel és nem tudják kifejteni jótékony hatásukat.

Vagyis alapos munkát kell végeznünk, ha arctisztításról van szó!

Ez azonban nem is olyan könnyű. A gyakorlottabbak jól tudják, hogy a smink nehezen adja meg magát, különösen, ha vízálló termékről van szó. Az is kihívás, hogy olyan tisztítót találjunk, amely arcra, szemre és szájra is alkalmazható. Hiszen, ami jó az arcra, az nem biztos, hogy szemhéjunk érzékeny, szupervékony bőrének tisztítására is megfelelő. Lehet, hogy csak szétmaszatoljuk, a szemünkbe dörzsöljük vele a szemfesték, a szempillaspirál maradványait. A szappanos, alkoholos arctisztítás erősen száríthat és irritálhat. Az igazán érzékeny bőrűeknek gyakran még a vatta érintése is kellemetlen érzés, igazi kínszenvedés.

Vagyis, ha nem jól választunk arctisztítót, akkor jó alaposan felzaklathatjuk az arcbőrünket. Végül oda juthatunk, hogy még magának az arctisztításnak a káros következményeit is kompenzálnunk kell valahogy. A makacsabb szennyeződések maradéktalan eltávolításához ezért eddig legalább két termékre volt szükség: arctisztító tejre és tonikra. A micellás arctisztítók egyedül oldják meg ezt a problémát, miközben kellően alaposak és gyengédek is.

A micellák mágnesként vonzzák a szennyeződéseket

A micella egy olyan alkotóelem az arctisztító készítményekben, amelynek legnagyobb előnye, hogy felépítése révén könnyedén magához vonzza a szennyeződéseket, a sminkmaradványokat.

De hogyan lehetséges mindez?

A víz kémiai szempontból azért alkalmatlan a zsíros szennyeződések teljes eltávolítására, mert nem tudják azt feloldani. A szappanos vagy alkoholos tisztítók eltávolítják ugyan zsírt, de közben kiszárítják az arcbőrt. A micellák olyan apró mikrogömböcskék, amelyek poláris (vízkedvelő) és apoláris (zsíroldékony) részecskéket egyaránt tartalmaznak. Amikor a micellás tisztító a bőrünkhöz ér, a gömbök kinyílnak és gond nélkül magukhoz vonzzák a zsírt. Márpedig a szennyeződések nagy része – például a smink vagy az izzadtság - zsíros. A micellás arctisztító a szem környékén is alapos, megnyugtatja az arcbőrt, és segít a nedvesség visszapótlásában.

A Helia-D „micellás kínálata” nagyon változatos: többféle tisztító és ápoló hatású micellás arctisztítót is kínálunk.

A Helia-D Botanic Concept Micellás arctisztító víz kifejezetten az érzékeny bőr gyengéd tisztítására kifejlesztett készítmény. Eltávolítja a sminket, használható az érzékenyebb szemkörnyék bőrén is. A benne lévő micellák magukhoz vonzzák a szennyeződéseket és sminket, így segítve azok könnyű és kíméletes eltávolítását a bőrről, alkohol vagy szappan használata nélkül. Nyugtató hatású szőlővizet tartalmaz.

Helia-D Botanic Concept Micellás arctisztító víz Helia-D Micellás sminklemosó és arctisztító kendő Helia-D Cleanser Micellás sminklemosó víz

 

A Helia-D Cleanser micellás sminklemosó víz kettős hatású, gyengéden tisztítja és ápolja is az arcbőrt. Eltávolítja a sminket, emellett nyugtató és hidratáló hatású a száj- és a szemkörnyéken is. A benne lévő micellák magukhoz vonzzák a szennyeződéseket és a sminket, így segítve azok könnyű és kíméletes eltávolítását a bőrről, alkohol vagy szappan használata nélkül. A B5 provitamin tartalma révén táplálja a bőrt és segít a nedvesség visszapótlásában.

A Helia-D micellás sminklemosó és arctisztító kendő segítségével valóban bárhol és bármikor alaposan tisztíthatjuk arcbőrünket. Sőt, meg is óvhatjuk, köszönhetően annak, hogy gyulladásgátló, sebregeneráló és hámképző anyagokat is tartamaz.