BLOG

Mikor ajánlott a véraláfutás kezelése krémmel?

2020.05.26 10:17
Mikor ajánlott a véraláfutás kezelése krémmel?

Szinte nincs olyan ember a világon, aki élete során ne szerezne egy-két lila foltot a bőrére. Bár néhány súlyosabb esetben érdemes orvoshoz fordulni, azonban a legtöbb esetben otthon is lehetséges a véraláfutás kezelése krémmel.

Egy megfelelő készítmény nyugtatja és regenerálja a bőrt, valamint segít a folt mihamarabbi felszívódásában is.

Minek a következménye a véraláfutás?

Amikor elesünk, vagy megütjük magunkat, sokszor nem csak az erek sérülnek meg, hanem a bőrünk is felszakad, és jól látható, vérző seb keletkezik. Azonban néha előfordul, hogy az ütés következtében nem érintkeztünk éles felülettel, így bár az erek ugyanúgy sérülést szenvednek, ám a felettük lévő bőrréteg ép marad. Ilyenkor a kiáramló vér a bőr alatt szivárog, és kialakul a jól ismert lilás-kékes folt, amit véraláfutásnak, orvosi szakszóval hematómának neveznek. Általában tompa ütés hatására keletkezik, de előfordulhat például vérvétel vagy műtét után is.

Ez a jelenség többnyire ártalmatlan, nem súlyosabb, mint a felületi sebesülések. Ennek ellenére bizony fájdalmas lehet, és látványra sem éppen megnyerőek a bőrt elcsúfító színes foltok, melyeknek akár 1-2 hét is szükséges, mire teljesen felszívódnak. Viszont ha nem gyorsan terjedő, nagy területen jelentkező véraláfutásról van szó - amely arra utalhat, hogy egy nagyobb ér sérült -, akkor nem szükséges orvoshoz fordulni. Az otthoni gyógyítás történhet a jól ismert jegeléssel, valamint gyógynövényes krémekkel is.

Hogyan történjen a véraláfutás kezelése krémmel?

Először is érdemes olyan készítményt választani, mely tartalmazza azokat a hatóanyagokat, amik segítenek az adott felületet megnyugtatni, regenerálni. A Helia-D Herba fekete nadálytő krém magas koncentrációban tartalmazza az említett gyógynövényt, melyet a népnyelv csak forrasztófűként emleget, utalva ezzel sebgyógyító hatására.

A készítményt érdemes naponta többször is alkalmazni, óvatosan, de alaposan bekenve a sérülés helyét. A feketenadálytő-kivonat mellett olyan aktív összetevőket is tartalmaz, mint a szőlőmagolaj, citromfű, vadgesztenye, melyek növelik a sejtek regenerációs folyamatait, ezáltal gyorsítják a gyógyulást és a folt felszívódását. Ezért minden esetben ajánlott a véraláfutás kezelése krémmel, hiszen jelentősen lerövidíti a gyógyulási időt.

A gyógynövényeket már évszázadokkal ezelőtt is előszeretettel alkalmazták különféle betegségek, bőrproblémák kezelésére. Természetesen ez széleskörű ismereteket igényelt, hiszen pontosan kellett tudni, hogy milyen tüneteket mely növényekkel lehet hatékonyan meggyógyítani, illetve hogyan lehet a nyersanyagokból főzeteket, krémeket előállítani. A mai modern embernek már nincs szüksége ezekre a praktikákra, ugyanis a gyógynövények kivonatai megtalálhatóak például a Helia-D Herba termékcsalád készítményeiben, melyek egyesítik a régi jól bevált módszereket a modern tudománnyal.

Vigyázzunk bőrünk egészségére!

A bőrünk megóvása a káros környezeti hatásoktól és sérülésektől nagyon fontos, hiszen tulajdonképp ez a mi “külső védőrétegünk”, aminek létfontosságú funkciói vannak. Bár a véraláfutásokat és egyéb kisebb zúzódásokat nem egyszerű megelőzni, azonban ha már megtörtént a baj, akkor a gondos kezeléssel segíthetünk bőrünknek a mielőbbi gyógyulásban.

Azonban nem csak a sérült bőrt szükséges ápolni, hanem ügyelni kell arra, hogy a megfelelő kozmetikumok használatával a bőrünk kellően hidratált, bársonyos, élettel teli és üde legyen.