BLOG

Milyen hatása van az aloe verának a bőrre?

2020.03.16 11:28
Milyen hatása van az aloe verának a bőrre?

Lépten-nyomon hallható az aloe vera kifejezés. Azt már azonban talán kevesen tudják, hogy valójában mit jelent, hogy néz ki, és pontosan mire is alkalmazható a csodanövénynek titulált aloe vera.

Az alábbi összeállításunkban összegezzük az ezzel a növénnyel kapcsolatos tudnivalókat. Lássuk hát, hogy milyen hatással van az aloe vera a bőrre!

Aloe vera, a csodanövény

Az aloe vera egy különleges évelő, a liliomfélék közé tartozó zöld növény, amely egyszerre dísz- és gyógynövényként is megállja a helyét. A gyógyító ereje abban a tulajdonságában rejlik, hogy a növénynek csak 1,5 százalékát alkotja szilárd rész, a többi pedig csupán víz. A bizonyos sérülésekre alkalmazható gyógyító gélt valójában az ég felé meredő vastag levelei tartalmazzák.

Gyógyító ereje már az ókor óta ismert, még a Bibliában is említésre került. Kleopátra is előszeretettel alkalmazta az aloe verát, sokan úgy vélik, hogy valójában ez a növény volt a szépségének a titka.

A szépségipar, így természetesen a kozmetikai termékeket forgalmazó cégünk is hamar felismerte a növényben rejlő lehetőségeket, hiszen remekül eltávolítja a sminket, de emellett a legtermészetesebb bőrápoló hatóanyag is.

Az aloe vera bőrre gyakorolt jótékony hatása

A fiatal növény zsengeségéből adódóan még nem használható fel gyógyítás céljára, de később már a növényről egy levelet lemetszve és kettévágva, a belsejében található gél kiválóan alkalmazható például napégés esetén, hiszen hűsíti és nyugtatja a bőrt. Ugyanilyen jótékony hatása van kisebb vágási sérülések vagy csípések esetén is, de még az enyhébb bőrbetegségek kezelésére is használható. Természetes gyulladáscsökkentő hatása révén nagyon sokféleképpen alkalmazható, számos probléma enyhítésére és kezelésre jelent megoldás az aloe vera gél.

A növény elősegíti a környezetében a levegő tisztulását, így valóban minden formájában képes pozitív hatást kifejteni.

Aloe vera tartalmú termékeink

Gazdag termékkínálattal rendelkező webáruházunkban számos aloe verát tartalmazó készítmény található, hiszen a Helia-D is elismeréssel adózik a hatóanyag varázslatos erejének.

A különféle gyógynövény kivonatok magas koncentrációját tartalmazó Helia-D Herba termékcsalád Aloe vera gélje például egy rendkívül gyorsan felszívódó testápoló gél, amely kiválóan alkalmas a mindennapi bőrápolásra. A készítmény nagy tisztaságú aloe vera koncentrátum felhasználásával készült.

A természet gyógyító és szépítő erejét ötvöző Zelka Szappanmanufaktúra termékei között is van aloe vera tartalmú kozmetikum: a könnyen beszívódó, bőrnyugtató hatású Zelka Aloe vera hűsítő testápoló gél tartalmazza ezt a csodálatos hatóanyagot.

A fentiek kívül a növény szerepel a Helia-D Cell Concept, Helia-D Age Control, valamint a Helia-D Professional termékek közül is sok készítmény hatóanyagai között.

Az aloe vera valóban egy különleges növény, hiszen több, mint kétszáz hatóanyagot tartalmaz. Megtalálható benne a teljes vitaminskála, nyomelemek, szacharidok, létfontosságú ásványi anyagok és aminosavak. Mindezeken túl az a tulajdonsága, hogy külsőleg és belsőleg is egyaránt alkalmazható, valóban egyedülállóvá teszi a növényvilágban.