BLOG

Mit tegyünk, ha már a legjobb lábápoló krém sem segít?

2021.09.17 10:10
Mit tegyünk, ha már a legjobb lábápoló krém sem segít?

Habár az arc és a test ápolása általában a mindennapi rutin része, a lábakról - különösen a sarkakról - azonban gyakran megfeledkezünk.

Amikor pedig észbe kapunk, akkor a bőr már többnyire olyan rossz állapotban van, hogy önmagában még a legjobb lábápoló krém is kevés ahhoz, hogy helyreállítsa a bőrt. Hogyan lehet ezek után a lábunk ismét puha és ápolt?

Keressünk fel egy szakembert!

A talp elülső részén és a sarkakon a bőr fokozott igénybevételnek van kitéve, emiatt hajlamos a kiszáradásra és a megkeményedésre. A durva, érdes bőr nemcsak esztétikailag kifogásolható, hanem hajlamos berepedezni, emiatt fájdalmas is lehet. 

Amikor a bőr már ennyire megviselt állapotban van, akkor ne kísérletezzünk házilag orvosolni a problémát, hanem keressünk fel egy pedikűröst! A durva bőrkeményedések eltávolítása ugyanis speciális eszközöket és szaktudást igényel. Egy ügyes kezű szakember azonban megszabadít a kemény, érdes bőrtől, ezáltal szinte újjá varázsolja a lábfejünket. Ahhoz azonban, hogy a hatás tartós maradjon, naponta időt kell szánni a lábápolásra, így elkerülhetjük a bőr újbóli megkeményedését. 

 

Találjuk meg a számunkra legjobb lábápoló krémet!

A láb bőrének hidratálása elsősorban a napi szintű krémezést jelenti, de erre a területre a testápolók általában nem elegendőek, kimondottan lábápolásra készült kozmetikumokra van szükség. 

Persze nem biztos, hogy elsőre rálelünk a legjobb lábápoló krémre, de ne adjuk fel a próbálkozást; hiszen minden bőr más és más, ennélfogva közel sem biztos, hogy mi is elégedettek leszünk azzal a készítménnyel amit egy ismerős ajánlott vagy sokan dicsérnek az interneten. 

Azt viszont tartsuk észben, hogy a krém csak akkor tudja kifejteni hatását, ha rendszeresen használjuk, tehát minden este fordítsunk időt a lábunk krémezésére fürdés után. Ezzel megelőzhetjük, hogy a lábunkon a bőr újfent keménnyé és durvává váljon. 

 

Egyszerű otthoni lábápoló program 5 lépésben

A mindennapos krémezés mellett érdemes hetente 1-2 alkalommal, ráérősebb napokon beiktatni egy otthoni lábápoló programot, amivel szintén megelőzhetjük a láb bőrének kiszáradását. 

  1. Készítsünk lábfürdőt! Öntsünk egy edénybe annyi meleg vizet, ami körülbelül bokáig ellepi a lábunkat. Ha van esetleg masszírozó lábfürdő készülékünk, természetesen azt is használhatjuk, de ennek hiányában egy sima lavór is megteszi. Tegyünk a vízbe fürdősót vagy illóolajokat, és áztassuk be a lábunkat legalább 15-20 percre.
  2. A fürdő után távolítsuk el az elhalt hámréteget. Ehhez készíthetünk házi bőrradírt, vagy használhatunk habkövet. Gyengéd, de határozott mozdulatokkal dörzsölgessük át a sarkunkat és a talp elülső részét. 
  3. A körmök rendbetétele: ha már pedikűr, akkor természetesen a körmökről sem feledkezhetünk meg. Távolítsuk el a körömlakkot, majd vágjuk le és reszeljük simára a körmeinket. A széleket ne kerekítsük le túlzottan, mert benövést eredményezhet, ami igen fájdalmas tud lenni. Kenjünk fel egy friss réteg körömlakkot, vagy csak kényeztessük a körömágyainkat valamilyen tápláló olajjal. 
  4. Ezután jöhet az intenzív ápolás! A Helia-D hidratáló lábápoló krém aloe verát tartalmaz, ami puhábbá teszi a bőrt, és segít megtartani a nedvességet. Használjuk az egész lábfejünkön.
  5. A lábápoló krém legjobban úgy képes kifejteni a hatását, ha vastagabb rétegben kenjük fel, majd húzunk egy kényelmes pamutzoknit, és éjszakára rajta hagyjuk. Másnapra a lábaink csodásan puhák és hidratáltak lesznek, így a reggeli készülődés során már csak az egyéb kozmetikumokat kell használnuk a testünk többi részén.