Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Őszi és téli bőrápolás száraz bőr elleni krémekkel

2022.10.18 07:58
Őszi és téli bőrápolás száraz bőr elleni krémekkel

A hideg időszakban a bőrünk sokkal hajlamosabb a kiszáradásra, ami feszülő érzéssel, viszketéssel, hámlással jár. A száraz bőr elleni krémek alkalmazásával azonban hatékonyan kezelhetőek és megelőzhetőek a kellemetlen tünetek.

Miért viseli meg a bőrt jobban az őszi és téli időszak?

A hűvösebb napok beköszöntével sokan tapasztalják, hogy a bőrük sokkal jobban kiszárad az átlagosnál, és ez kitart a következő nyár kezdetéig. Való igaz, hogy szervezetünk “kültakaróját” jobban igénybe veszi a téli időszak, méghozzá több okból is:

  • Alacsony páratartalom: a csapadékmentes, hideg időben szabad téren is alacsonyabb a levegő páratartalma, a fűtött szobákban pedig még szárazabb lehet a levegő. Ez dehidratálttá tesz a bőr felső lipidrétegét.
  • Hideg és szél: alacsony hőmérsékleten a bőr vérellátásra, anyagcseréje is rosszabb, ezáltal könnyebben kiszárad, pláne ha szeles időben tartózkodunk odakinn.
  • Forró víz: amikor tombolnak a mínuszok, nincs is jobb, mint hazaérve venni egy jó forró zuhanyt vagy relaxáló kádfürdőt. A léleknek valóban jót tesz, a bőrnek viszont annál kevésbé. A víz eleve is szárító hatással bír, de ha forró, klóros, esetleg még kemény is, akkor ez a hatás fokozottan érvényesül. 

Nincs mit tenni, muszáj jobban odafigyelnünk, és intenzívebben hidratáló kozmetikumokat használni! Persze egyetlen száraz bőr elleni krém nem elég, ugyanis az egyes testtájakon másféle gondoskodásra van szükség. 

 

Hidratáljuk az arcunkat!

Az arc bőre igen érzékeny, ráadásul egyaránt érintkezik a hideg-meleg levegővel, így a mindennapos ápolását nem szabad elhanyagolni. Válasszunk olyan hidratáló krémet vagy szérumot, ami száraz vagy extra száraz bőrre készült!

Ilyen termékeket találhatunk az Aquaboom, a Botanic Concept, a Classic, az Officina, a Professional és a Zelka termékcsaládokban is. Egyes készítmények a hidratálás mellett egyéb plusz előnyös tulajdonságokkal is bírnak (pl. ránctalanítás, gyulladáscsökkentés, pórusösszehúzás), így általuk nemcsak a nedvesség pótlásáról gondoskodhatunk. A krémek mellett alkalmazhatunk száraz bőrre való szérumokat is, amik szintén remekül hidratálnak.

 

Használjunk száraz bőr elleni krémet minden fürdés után!

Normális, ha ebben az időszakban nem csupán az arcunkon, hanem szinte mindenhol száraz a bőr. Az intenzíven hidratáló testápoló krémek viszont hatékonyan orvosolják a problémát. Kínálatunkban kapható száraz és extra száraz bőrre való készítmény is.

Ne legyünk restek minden fürdés után tetőtől-talpig bekenni magunkat, ha a testünk ezt igényli! Amennyiben pedig ez is kevés, napközben is krémezzünk a kritikus területeken (pl kézfej, könyök)! Bármennyire is jól esne, csökkentsük a forró vizes fürdők és tusolások idejét, hogy ezzel is kíméljük a bőrünket!

 

Fordítsunk kiemelt figyelmet a kéz- és lábfejekre!

A kézfejek és a sarkak különösen hajlamosak a kiszáradásra, ezért semmiképp se hanyagoljuk el őket! Ezeken a területeken használjunk speciális, száraz bőr elleni krémeket: például az ureás és körömvirágolajos kézkrémet és a sarokpuhító krémet.

Az előbbit akár vigyük magunkkal napközben, hogy bármikor gondoskodhassunk kezeink hidratálásáról; a gyakori kézmosás és a fertőtlenítők használata ugyanis szintén megviseli a bőrt. Készüljünk a télre a bőrápolási szokásaink megváltoztatásával, és a minőségi kozmetikumok beszerzésével, hogy külső védőrétegünk minél könnyebben átvészelje a hideg időszak megpróbáltatásait!