BLOG

Otthoni pigmentfolt halványítás a CC Halványító Szérum és egyéb kozmetikumok segítségével

2023.11.27 16:00
Otthoni pigmentfolt halványítás a CC Halványító Szérum és egyéb kozmetikumok segítségével

A bőrön megjelenő barnás elszíneződés gyakori jelenség, és bár csak esztétikai problémát okoz, a többség mégis szívesen megszabadulna tőle. Az otthoni pigmentfolt halványítás a CC Halványító Szérummal és egy okosan felépített bőrápolási rutinnal kivitelezhető, amennyiben időben elkezdjük és következetesen alkalmazzuk.

Mitől keletkeznek a pigmentfoltok?

Ezeknek az elszíneződéseknek alapvetően három csoportja van, az egyes típusok megjelenése mögött pedig más-más okok állnak, így először ezeket vegyük át röviden. 

A leggyakoribb az öregségi foltok, vagy más néven napfoltok megjelenése, ami az életkor előrehaladtával szinte mindenkinél megfigyelhető. A nevéből kikövetkeztethető, hogy ezeket az elszíneződéseket az UV-sugarak okozzák, és lassan, évtizedek alatt alakulnak ki. Ennél érdemes a megelőzésre koncentrálni, hiszen többnyire nem tüntethető el teljesen, viszont valamelyest halványítható.

A PIH (Post Inflammatory Hyperpigmentation) jellemzően pattanások, bőrgyulladások után jelenik meg, miután az akné maga eltűnik, a helyén viszont ott marad egy sötétebb, barnás folt. Ez a fajta pigmentfolt idővel magától is képes eltűnni, de megfelelő bőrápolással ez a folyamat felgyorsítható. 

A harmadik csoport pedig a májfolt vagy más néven melasma, ami hormonális okok miatt alakul ki, gyakran jelenik meg várandósság alatt vagy fogamzásgátló szedése közben. A hormonális egyensúly helyreállításával és tudatos bőrápolással eltüntethető. 

 

Hatékony pigmentfolt halványítás a CC Halványító Szérum segítségével

Bár a pigmentfoltok kezelésére léteznek nagyon hatásos professzionális kozmetikai kezelések, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy az otthoni bőrápolással is látványos eredmények érhető el – amennyiben megfelelő kozmetikumokat használunk.

A Cell Concept Halványító Szérum kétféle speciális peptidet, Tetrapeptide-30-at és GenoWhite-ot tartalmaz, kiegészítve az Azeclair névre hallgató azelainsav-származékkal és niacinamide-dal, a bőr hidratálásáról pedig a hyaluronsav gondoskodik. 

Nézzünk meg egy kicsit részletesebben néhányat az aktív összetevők közül: a Tetrapeptide-30-at négy különböző aminosav alkotja, gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig gátolja a pigmentfoltok kialakulását. Ez úgy lehetséges, hogy szabályozza a tirozináz enzim mennyiségét, illetve gátolja a melanin eljutását a felsőbb bőrrétegekbe, ahol a foltok láthatóvá válnak. 

A GenoWhite névre hallgató peptid szintén hasonló elven működik, és egyes vizsgálatok eredménye alapján már 9-14 nap alatt halványabbá teszi a pigmentfoltokat. 

A szérum könnyed, gyorsan felszívódó textúrája miatt egyszerűen beépíthető akár a reggeli, akár az esti arcápolási rutinba. Alkalmazzuk a megtisztított bőrön, néhány cseppet oszlassunk el az arcon, a nyakon és a dekoltázson. 

 

Mi egyebet tehetünk még?

A pigmentfolt halványítás a CC Halványító Szérum mellett elősegíthető a retinoidfélék és az AHA-sav rendszeres használatával is, hiszen ezek a hatóanyagok segítenek “kipörgetni” a felgyűlt melanint a bőrből.

Ám nemcsak a kezelésre, hanem a megelőzésre is célszerű nagyobb hangsúlyt fektetni. Ennek pedig a legfontosabb eleme a mindennapos fényvédelem, hiszen ahogy említettük, a pigmentfoltok leggyakrabban a napfény okozta károsodás miatt jelennek meg. 

Használjunk minden reggel magas faktorszámú fényvédőt, és ne csak nyáron, hanem egész évben. Ezzel meggátolhatjuk, hogy az UV-sugarak ártsanak a bőrünknek, megőrizhetjük a fiatalságát és megakadályozhatjuk a pigmentfoltok megjelenését és a meglévők erősödését.