BLOG

Professzionális bőrápolás otthon, egyszerűen

2022.02.24 10:26
Professzionális bőrápolás otthon, egyszerűen

A megfelelő termékek tudatos használatával a professzionális bőrápolás otthon is kivitelezhető, az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Bár a célzott kozmetikai kezelések sokat segíthetnek a különféle bőrproblémákon, nem szabad azonban lebecsülni a mindennapi bőrápolás fontosságát sem!

Minden rutin alapja: az arctisztítás

Talán el sem tudjuk képzelni, hogy egy átlagos nap során mennyi szennyeződés kerül az arcbőrünkre, akár a levegőből, akár a kezeink, hajunk, ruháink által. Éppen ezért a bőrápolás első és legfontosabb része az alapos tisztítás.

Már ezen a ponton is érdemes körültekintően választani az üzletek kínálatából, és egy professzionális arclemosó mellett letenni a voksunkat. A jó arctisztító ugyanis alaposan, mégis kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket, a sminket, nem tartalmaz irritációt okozó összetevőket, valamint táplálja a bőrt. 

Használjuk minden reggel és este, ugyanis a sima vízzel történő arcmosás közel sem ennyire alapos!

Következő szint: szérumokkal és hámlasztókkal történő professzionális bőrápolás otthon

Amennyiben a bőrünk már tiszta, akkor felvihetjük rá azokat a készítményeket, amelyek célzottan kezelik az egyes problémákat. Ehhez persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy pontosan milyen bőrtípussal rendelkezünk: zsíros, száraz, kombinált, érzékeny? 

Illetve azt is tisztázzuk, hogy mi a fő célunk! Szeretnénk megszabadulni a pattanásoktól? Csökkenteni akarjuk a ráncokat? Halványítani szeretnénk a pigmentfoltokat, a rosaceát? Mérsékelnénk a túlzott zsírosodást?

Amint ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, akkor már az is körvonalazódik, hogy milyen termékeket kell beépíteni a rutinunkba. A Helia-D Professional szérumok olyan arcápolók, amik a krémeknél koncentráltabb hatóanyag-tartalommal bírnak, ezáltal látványosabb hatást érhetünk el velük. Egy retinoid szérum például halványítja a ráncokat, feszesíti a bőrt, a vitalizálószérum pedig a sejtmegújításban jeleskedik. 

A kémiai hámlasztók használata azért szükséges, mert gyorsítják a bőr megújulását, hiszen feloldják az elhalt hámsejteket. A bőr így nemcsak üdébb és élettel telibb lesz, hanem az egyéb termékekben lévő hatóanyagok is mélyebbre tudnak hatolni. 

Ezeket nem feltétlenül kell minden egyes nap használni, de legalább hetente 2-3 alkalommal mindenképp érdemes elővenni őket a fiókból. 

Arckrémek a bőr igényei szerint

A professzionális bőrápolásból otthon sem hiányozhat egy minőségi arckrém. Amennyiben egy-egy termékcsaládban található külön nappali és éjszakai krém, akkor célszerű mindkettőt használni, hiszen így tudják a legjobban kifejteni a hatásukat. 

Ami azonban nagyon fontos: ne feledkezzünk el a fényvédelemről, ugyanis az UV-sugárzás az egyik legerősebb bőröregítő faktor! Minden reggel vigyünk fel fényvédőt, esetleg ha erre a célra nem akarunk külön terméket vásárolni, akkor alkalmazzunk fényvédős arckrémet! 

Az esti rutinból ez értelemszerűen kihagyható, helyette kényeztessük a bőrünket egy gazdagon tápláló, értékes hatóanyagokat tartalmazó éjszakai krémmel! 

További tippek

A bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumok mindennapos használata mellett néha érdemes kiegészítő termékeket is használni, hogy a professzionális bőrápolás folyamatából otthon is kihozzuk a maximumot. 

Amikor akad némi szabadidőnk, tegyünk fel arcmaszkot, arcpakolást, és alkalmazzunk ampullás kiszerelésű speciális arcápolókat! A bőr mindig meghálálja a gondos törődést.