BLOG

Szabaduljon meg a narancsbőrtől! - 1. rész

2017.06.08 13:31
Szabaduljon meg a narancsbőrtől!  - 1. rész

Közeledik a nyár, ám ez nem mindenkinek örömhír. A bikini-szezon idején ugyanis sokan kénytelenek szembenézni a narancsbőrrel, a fenéken, a combon vagy a csípőn feltűnő apró anomáliákkal.

A rossz hír az, hogy a narancsos foltok nemcsak a molett hölgyekre jellemzőek, szinte bármilyen testalkaton megjelenhetnek. Viszont van egy jó hírem is: léteznek olyan praktikák, melyek segítségével megszabadulhatsz a narancsbőrtől!

Váltott zuhany, víz és zöldségek

A narancsbőr kialakulásának oka

Ez mindenkinél nagyon egyéni, ám a „fő gyanúsítottak” hasonlóak. A narancsbőrre való hajlamot gyakran a szüleinktől örököljük, azonban a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás és a hétköznapokat megmérgező stressz is felelős lehet azért, hogy egyenetlenné váljon a bőröd felszíne. (Szélsőségesebb esetben hormonzavar vagy az anyagcsere lelassulása is okozhat narancsbőrt. Utóbbi esetben a sejtek tápanyag ellátásában lépnek fel zavarok. Azért alakulnak ki a göbök, mert a méreganyag nem tudja elhagyni az adott bőrterületet).

Most pedig nézzük, mit tehetünk a bőrünkön megjelenő egyenetlenségek eltüntetéséért!

A váltott zuhany stratégia

Ez egy régi narancsbőr-ellenes fortély, ami remekül működik!
A narancsbőr létrejöttében kulcsszerepet játszik a vérkeringés lelassulása, amit hideg és meleg víz folyamatos váltogatásával tudunk serkenteni. Már a reggeli zuhanyzás során változtassunk négyszer vagy ötször a víz hőmérsékletén úgy, hogy minimum egy percig érintse a víz a kényes bőrterületeket. Minél többször használja a módszert, annál dinamikusabbá válik a vérkeringése  és jóval kisebb sansza lesz a narancsbőrre!

Igyon minél többet!

Persze nem az alkoholra gondoltam, hanem az egészséges folyadékokra (vízre-teára), mert ezek nélkülözhetetlen a bőrünk egészségéhez. Érdemes naponta 2 liter vizet inni, aminek egy része tea is lehet. Különösen akkor jár jól, ha ez zöld teát is tartalmaz, amely értékes antioxidánsokban gazdag (ugyanis ez felveszi a küzdelmet a testünkben tomboló szabad gyökökkel, amelyek az öregedési folyamatainkért felelősek).

Egészséges ételek = egészséges bőr

Minél több gyümölcsöt és zöldséget eszünk, annál kevesebb esélye lesz annak, hogy narancsbőr jelenjen meg rajtunk. Még hatékonyabb, ha lassanként leszokik a cukorról (vagy kevesebbet eszik az esti órákban). És ha igazán ügyesen csinálja akkor nemcsak a kínos narancsbőr foltok válnak kevésbé észrevehetővé, de az ismerőse is elismerő szavakkal illetik majd. Egy életmódváltással jó pár kilótól szabadulhatunk meg!

Felejtse el a cigit!

A narancsbőr hátterében gyakran az ereket összeszűkítő, a keringést gyengítő dohányzás áll. A dohányzásról kegyetlenül nehéz leszokni, cserébe viszont nemcsak a narancsbőrnek inthetünk búcsút! Az élet számos területén javulni fog az egészsége. Több oxigén jut a szerveihez és a sejtjeihez, jobb teljesítményre lesz képes a szíve és az érrendszere. Nagyon sokáig sorolhatnám az előnyöket, ezért tényleg érdemes letenni a cigit–nemcsak a narancsbőr miatt!

Folytatása következik ....