BLOG

Szemránckrém - mikor, hogyan, miért használjuk?

2022.04.19 16:55
Szemránckrém - mikor, hogyan, miért használjuk?

A szemránckrém sokszor egy méltatlanul elhanyagolt kozmetikum, hiszen a legtöbben kiváltják arckrémmel, szérummal. Miért érdemes mégis külön készítményt használni a szemkörnyékre?

A szemkörnyék bőrének problémái

A bőrünk kétségtelenül a szem környékén a legérzékenyebb, ugyanis itt akár négyszer vékonyabb is lehet, mint az arc egyéb területein. Ezenfelül kevesebb faggyúmirigyet, kollagénrostot tartalmaz, így gyakran szárazabb, és hamar veszít a feszességéből. 

Mindezt csak tetézi, hogy itt találhatóak azok a kis izmok, amelyek a pislogásért felelnek, és mivel ezek szinte egész nap mozgásban vannak, előbb vagy utóbb a velük együtt mozgó bőr is “megtörik”, ami szarkalábak kialakulásához vezet. 

A szemkörnyék ápolásával ezért napi szinten foglalkozni kell, viszont a normál ránctalanítókrémek használata általában nem elegendő, hanem speciális, a szemkörnyékre kifejlesztett készítményekre van szükség.

 

Miben segíthet egy szemránckrém?

A szemránckrémek használata nem maradhat ki egyetlen anti-aging rutinból sem. Ha időben kezdjük őket alkalmazni, akkor megelőzhetjük a ráncok kialakulását, ha pedig már előjöttek a szarkalábak, akkor látványosan halványíthatjuk őket.

Ezenfelül egy szemránckrém segít hidratáltan tartani a szem körüli bőrt, csökkenti a szem alatti karikákat, megelőzi a petyhüdt szemhéj kialakulását, és feszesíti a bőrt. Olyan extra hatóanyagokat tartalmaz, melyek egy arcra való termékben nem biztos, hogy megtalálhatóak. 

Kínálatunkban is többféle szemránckrémet találhatunk, köztük az ikonikus napraforgószár-kivonattal készült változatot, és a Professional termékcsalád növényi őssejtes készítményeit. Aki pedig a szérumot részesíti előnyben, az választhatja a golyós szemkörnyékápolót is.

Milyen gyakran használjunk szemránckrémet?

A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha a reggeli és az esti rutinunkban is helyet kap a szemránckrém. Egy jó minőségű terméknél már a napi kétszeri akalmazás is elég ahhoz, hogy látható eredményt produkáljon. 

Ha reggel a nagy sietségben meg is feledkezünk róla, este akkor se hagyjuk ki a szemkörnyékápolást, hiszen éjszaka a krém is jobban tud “dolgozni”! Ha napközben gyakran viselünk sminket, akkor pedig egyenesen elengedhetetlen a szemránckrém használata, ugyanis a sminktermékek még jobban szárítják a bőrt.

Hogyan, pontosan hová vigyük fel a szemkörnyékápoló kozmetikumokat?

Alapszabály, hogy bármilyen krémet vagy szérumot kizárólag a megtisztított bőrre, tiszta kézzel szabad felvinni! Ez alól természetesen a szemránckrémek sem kivételek. Először tehát használjunk sminklemosót, arctisztítót, majd töröljük szárazra a bőrt!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak szem alatti részre viszik a krémet, arra a területre, ahol a karikák is meg szoktak jelenni. Azonban a szemkörnyékápolók feszesítő- és liftinghatása akkor tud a leginkább érvényesülni, ha a szem külső sarkába, illetve a mozgó szemhéjra és a felette lévő részre is felvisszük a terméket, egészen a szemöldök vonaláig. A szempillák tövét viszont hagyjuk ki, ugyanis a krém a szembe kerülve irritációt okozhat!

Mivel a bőr ezen a területen különösen vékony és sérülékeny, ezért fokozott óvatossággal szabad csak bánni vele. A krémet soha ne dörzsöljük vagy masszírozzuk erőteljes mozdulatokkal, hanem finoman, gyengéden oszlassuk el és nyomkodjuk a bőrbe! A művelethez az ujjbegyeinket használjuk, és figyeljünk arra, nehogy körömmel felsértsük a bőrt!

A szemkörnyéken kívül természetesen az arc többi részét sem szabad elhanyagolni, viszont e célra már másféle kozmetikumokra lesz szükség!