BLOG

Tényleg kopaszodáshoz vezet a sapka hiánya?

2019.01.14 13:10
Tényleg kopaszodáshoz vezet a sapka hiánya?

Tényleg kopaszodáshoz vezet a sapka hiánya? Téli hajápolási tippek.

Van, aki kifejezetten megkönnyebbül, ha télen végre sapka alá rejtheti hajkoronáját, mondván, egy csinos sapka öltöztet. Tény, hogy a megfelelő fejfedő valóban feldobja a téli megjelenést. Mások azért aggódnak, vajon milyen hatással lesz a hajukra a zimankó. Hogy fokozza-e a hajhullást a sapka, vagy épp ellenkezőleg, hajritkuláshoz, kopaszodáshoz vezet-e, ha sapka nélkül mennek a szabadba. Bár túlzott aggodalomra nincs ok, azért nem árt odafigyelni, és a speciális igényeknek megfelelően ápolni a hajat, hiszen télen sokféle veszély fenyegeti.  Tippjeink segítenek, hogy haja télen is dús, egészséges, ragyogó, erős tartású legyen.

Íme, a legnagyobb téli hajkockázatok

A szezonális hajhullás természetes jelenség, különösen az egyes évszakok kezdetén. Ilyenkor normális, ha pár hétig a megszokottnál több kihullott hajszálat találunk a fésűben. De persze csak egy bizonyos mértékig. Amikor a hajhullás felerősödik, meghaladja a napi 100 szálat, netán foltossá válik, amellett már nem mehetünk el szó nélkül, érdemes hatékony megoldás után nézni.

Önmagában a sapka, bár komfortérzetünket kétségtelenül növeli azzal, hogy melengeti fejünket, nem jelent extra védelmet a hajnak télen, nem segíti elő a fejbőr, a hajhagymák egészséges működését. De az sem igaz, hogy sapka hiányában „megfáznak” a hajhagymák és ettől majd kihullik a haj. Mindez nem több, mint makacs mítosz. A téli hajhullás oka „belül” keresendő, legyen az hormonális probléma, netán ásványianyag- vagy vitaminhiány, esetleg a stressz.

De ne mentsük fel teljesen a telet, hajunk minőségére annál komolyabb hatást gyakorolhat a sapka és annak hiánya is. A sapka alatt a haj tartását vesztheti, lelapul. Ha egyébként is hajlamos hajunk a zsírosodásra, korpásodásra, akkor a sapka alá beszorítva ez is fokozódhat. A száraz hajúak sem járnak jobban, főleg sapka nélkül: a hideg, alacsony nedvességtartalmú levegő nemcsak az arc vagy a kéz bőrét, de a hajat is szárítja.

A téli hajápolás alapvető szempontjai megegyeznek azzal, ahogyan egész évben gondoskodunk hajunkról: ránk szabott ápolás szükséges, értékes hatóanyagokkal.

A hajhullás ellen küzdve nagy hasznát vehetjük a Helia-D hajápoló termékcsaládnak, melynek alapja a 26 gyógynövényt tartalmazó Regenero gyógynövény komplex. A mezei zsurló, a nagycsalán, a kamilla, a körömvirág, a csipkebogyó, az édeskömény, a diólevél vagy a rozmaring mind olyan növények, melyek egymás hatását erősítve fejtik ki jótékony hatásukat hajunkra.

A téli hajkényeztetés első lépése: a vitalizáló tisztítás

Az egyik legfontosabb teendő, hogy ilyenkor is rendszeresen tisztítsuk a hajunkat, ezzel együtt fejbőrünket. A szárítást ne túl forró levegővel végezzük.

A Helia-D Regenero Hajerősítő sampon minden típusú haj számára kíméletes tisztítást biztosít. Mivel az összetevők fokozzák a fejbőr vérellátását, különösen hajhullás, korpásodás, zsírosodás esetén ajánljuk. A hajhagymák vitalizálására a koffein is remek választás.

A Helia-D Regenero Koffein sampon rendszeresen használata az örökletes hajhullás tüneteinek megelőzésében is segít, fokozza a hajnövekedést.

Helia-D Regenero Hajerősítő sampon Helia-D Regenero Koffein sampon

Hajhullás elleni téli kúra eszenciákkal

A fénytelen, töredezett haj és a megviselt fejbőr a mosás után szinte áhítozik azokra az ápoló hatóanyagokra, melyek az egészséges működésben segíthetnek.

A Helia-D Regenero Hajhullás elleni Regeneráló eszencia mélyen, közvetlenül a hajhagymáknál hat, csökkenti a téli hajhullás és a korpásodás mértékét, megerősíti a hajszálakat.

A Helia-D Regenero Hajhullás elleni Regeneráló eszencia koffeinnel kiegészült változatában a gyógynövény-komplexhez a fejbőr mikrokeringését fokozó koffein is társul. A koffein valóban úgy hat a hajhagymákra, mint ránk egy csésze jó kávé, értágító hatása révén felélénkíti őket, javítja vérellátásukat. A hajhullás elleni kúra egész télen át tarthat, az eszenciát (hajszeszt) akár 8-12 héten át is masszírozhatjuk esténként ujjbegyeinkkel a fejbőrbe.

Helia-D Regenero hajhullás elleni regeneráló eszencia koffeinnel Helia-D Regenero hajhullás elleni regeneráló eszencia

A záróakkord: az egészséges fejbőr fenntartása

Amikor az életképes hajhagymák megerősödtek, működésük megindult, heti két-három alkalommal továbbra is használhatjuk a bevált eszenciát, így csökkentve annak az esélyét, hogy a következő évszakváltáskor a hajvesztés visszatérjen.