BLOG

Téli lábápolás - lábápoló krém és egyéb hasznos tippek

2022.01.17 10:42
Téli lábápolás - lábápoló krém és egyéb hasznos tippek

A hideg időjárást nem csak az arcunk és a kezünk, hanem sokszor a lábunk is megsínyli.

Száraz, repedező sarkak, viszkető foltok, a cipőkbe való beleizzadás… Mindez kiküszöbölhető egy kis odafigyeléssel. A lábápoló krém a téli lábápolásnak csak egy része, ezért nézzük, mit tehetünk még lábaink érdekében!

Az izzadás mérséklése

Télen szeretünk vastag zokniba és vastagon bélelt cipőkbe, csizmákba bújni, ugyanis kevés rosszabb érzés van annál, mint amikor a talpunk és a lábujjaink szinte jéggé fagynak a zord hidegben. 

Ennek viszont megvan az a hátránya, hogy a lábunk megizzad, különösen ha egy ideig meleg helyen tartózkodunk. A verejték pedig nem csak kellemetlen szagokat okoz, hanem a nedves környezet kedvez a kórokozók elszaporodásának, és a bőrgomba kialakulásának. 

Ezt megelőzhetjük azzal, ha műszálas helyett pamut zoknit viselünk, ami felszívja a nedvességet. Használjunk lábizzadásgátló permetet, ami segít szárazon tartani a bőrt, a munkahelyen pedig ha lehet, hordjunk vékonyabb anyagból készült, kényelmes váltócipőt. 

 

A téli lábápolás alapja: lábápoló krém mindennapos használata

Az egész napos cipőviselés miatt a bőr hajlamos kiszáradni, megkeményedni, különösen, ha sokat vagyunk talpon. Ezért esténként, fürdés után kényeztessük lábainkat egy gazdagon ápoló krémmel. Az aloe vera kivonatot tartalmazó Helia-D lábkrém nyugtatja az igénybevett bőrt, emellett puhává teszi és segít a nedvességet a bőrben tartani.

A készítmény célzottan a láb bőrének ápolására lett kifejlesztve, intenzívebb a  hidratáló hatása, mintha csak sima testápolót használnánk. Hogyha a sarkak bőre nagyon kemény és érdes, akkor ezen a területen célszerű sarokpuhító krémet használni, akár napi rendszerességgel. 

 

Kényeztető lábfürdő

Amikor egy kicsit több szabadidőnk van, iktassunk be kellemes fürdőzést: egy nagyobb edénybe vagy lavórba engedjünk meleg vizet, és keverjünk bele illóolajokat, esetleg fürdősót. Áztassuk benne a lábunkat legalább 15-20 percig, majd finoman dörzsöljük át habkővel, eltávolítva az elhalt hámsejteket. 

Ezután masszírozzuk át a lábfejeinket illatos masszázsolajjal, és hagyjuk megszáradni. Utána ismét használjuk a lábápoló krémet, mely a téli lábápolás elengedhetetlen része, ám ezúttal nagyobb mennyiséget vigyünk fel belőle, és húzzunk kényelmes pamutzoknit. Reggelre csodásan puha és hidratált lesz a bőrünk. 

 

Látogatás a pedikűrösnél

Bár télen kevésbé vannak szabadon a lábaink, mégsem érdemes elhanyagolni őket. Ilyenkor is keressünk fel rendszeresen egy pedikűrös szakembert, aki szakszerűen távolítja el a bőrkeményedéseket, rendbe teszi a körmeinket és akár profi lábmasszázsban is részesít. 

Ő olyan alapanyagokkal és technikákkal is dolgozik, melyeket otthon, laikusként nem tudunk kivitelezni, így akinek nagyon rossz állapotban vannak a lábai, annak mindenképp ajánlott szakemberhez fordulnia.

 

Szabaduljunk meg a kényelmetlen cipőktől, csizmáktól!

Hiába a gondos téli lábápolás és a lábápoló krém, ha cserébe a minden nap csak szenvedünk a cipőinkben. A túl szoros kialakítású lábbelik ugyanis dörzsölik a bőrt, valamint összenyomják az ujjakat, így a körmök megsérülhetnek, ami körömágy-gyulladáshoz is vezethet. 

Ideje tehát kiselejtezni a kényelmetlen csizmákat és cipőket, és vásároljunk olyanokat, amelyekben akkor is komfortosan érezzük magunkat, ha egész nap viseljük. 

Mindemellett továbbra is folytassuk a bőrápolást minőségi kozmetikumokkal, hogy a leghidegebb napokon is hidratált legyen a bőrünk!