Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Teremtsünk otthon Spa hangulatot masszázsolajokkal!

2021.05.18 10:07
Teremtsünk otthon Spa hangulatot masszázsolajokkal!

A túlfeszített élettempó, az egész napos hajtás mindenkit megvisel. Amikor pedig hullafáradtan esünk haza, akkor hiába a nyugodt környezet, ha a testünk megviselt, a gondolataink pedig továbbra is cikáznak.

Ilyenkor viszont nagyon jól tud esni egy lazító masszázs, ahol a kellemes mozdulatok, a masszázsolajok finom illata, és a békés csend hozzájárul ahhoz, hogy a testünk és a lelkünk is kikapcsoljon egy kicsit. Ehhez pedig ma már nem is feltétlenül szükséges masszázsszalonba menni.

Az előkészületek

Bár a karunkat és a lábunkat saját magunknak is meg tudjuk masszírozni, de a hát, a derék és a vállak környékén sokkal jobb, ha rábízzuk magunkat valakire, aki gyengéd mozdulatokkal megnyomkodja a fáradt izmokat. Kérjük meg a partnerünket, hogy vállalja az alkalmi masszőr szerepét. Természetesen utána cseréljünk, így a kölcsönös masszírozás nagyszerű közös program is lehet. 

A teljes ellazuláshoz azonban elengedhetetlen a nyugodt környezet. Kapcsoljuk ki a tévét, némítsuk le a mobiltelefont, és csukjuk be az ablakot, hogy megszüntessünk minden zavaró zajforrást. Hogyha nem akarunk néma csendet, akkor kapcsoljunk be halkan valamilyen lágy, relaxációs zenét. Teremtsünk félhomályt, használjunk gyertyákat vagy meleg, halvány fényű hangulatvilágítást. Ezenfelül természetesen szükség lesz egy kényelmes fekhelyre is. 

A masszázs előtt fürödjünk le, hogy a testünk megtisztuljon. Használjunk hidratáló hatású, kellemes illatú tusfürdőt vagy szappant, és fejben is próbáljunk meg ellazulni.

 

Fokozzuk az élményt masszázsolajokkal!

Általában a profi masszőrök is használnak krémet vagy olajat a masszírozás során, hiszen így a bőr síkosabbá válik, és könnyebben lehet megszüntetni az izmok feszültségét. A masszázsolajok ráadásul puhábbá és bársonyosabbá teszik a bőrt.

A Helia-D SPA növényi alapú masszázsolajok jojoba-, barackmag-, levendula-, narancs-, illetve hidegen sajtolt avokádóolajat tartalmaznak, melyek egytől-egyig értékes hatóanyagok a bőr számára. A kellemes illat pedig hozzájárul a masszázs élményének fokozásához, segít még jobban kikapcsolódni, és ráhangolódni a relaxálásra. Akár többfélét is tarthatunk belőle otthon, így minden alkalommal más-más illatot használhatunk. 

Amikor pedig rajtunk van sor, akkor ügyeljünk arra, hogy bármelyik testrészt is masszírozzuk, mindig a szív irányába haladjunk, és először csak gyengéd mozdulatokkal kezdjünk, utána pedig fokozatosan váltsunk erőteljesebb nyomkodásra. 

A hátmasszázsnál fontos, hogy csak az izmokat masszírozzuk, a csigolyákat és a gerinc környékét kerüljük ki. A gyulladásban lévő, fájdalmas területeket tilos megnyomkodni, hiszen ha nem vagyunk képzett gyógymasszőrök, akkor néhány rossz mozdulattal tovább ronthatunk a helyzeten. 

Bár egy kellemes masszírozást órákig is el lehetne viselni, azonban már 20-30 perc is elegendő ahhoz, hogy megszűnjön a feszültség az izmainkban, és fejben is teljesen ellazuljunk. A masszázs után viszont ne pattanjunk fel rögtön, hanem végezzünk pár nyújtógyakorlatot, mielőtt folytatjuk a mindennapi teendőinket. 

 

Masszázsolajok a mindennapokban

A masszázsolajokat természetesen nem csak teljes testmasszázs során lehet használni, hanem akár beépíthetjük őket a mindennapi szépségápolási rutinunkba a többi kozmetikum mellé. 

Az esti fürdést követően például adjunk pár percet magunknak arra, hogy egy kis olajjal átmasszírozzuk a fáradt lábainkat és karjainkat, esetleg az egész napi ülőmunkától megfeszült vállainkat. Ennyi “énidő” még a legzsúfoltabb napba is belefér!