BLOG

Természetes bőrápolás Zelka szappanok használatával

2020.12.29 09:24
Természetes bőrápolás Zelka szappanok használatával

Amikor a bőrünk hámlik, a kezeink szárazak, az arcbőrünk pedig feszül és húzódik, akkor általában az időjárást és a száraz levegőt okoljuk érte, holott a bőrrel érintkező kozmetikumok is felelősek lehetnek a problémáért.

Egyes összetevők ugyanis irritálhatják a bőrt, ám a Zelka szappanok esetében nem kell ilyesmitől tartanunk, hiszen természetes, bőrbarát összetevőkből készültek.

A természet gyengéd ápolása

Valaha, a modern kozmetikumok előtt az emberek kizárólag természetes alapanyagokból álló tisztálkodószereket használtak, ám az utóbbi évtizedek során fokozatosan átvették a helyüket a vegyi anyagok. Ezek pedig számos kellemetlen tünetet okozhatnak az érzékenyebb bőrűeknél: ekcémát, allergiás reakciókat, kiütéseket, bőrszárazságot, irritációt, viszketést és hámlást. 

Különösen igaz ez a kézfejekre és az arcbőrre, amelyek a nap során többször is érintkeznek kozmetikumokkal. Amikor már nem győzzük krémezni a bőrünket, és a gondos ápolás ellenére is folyton kiszárad, akkor lehet, hogy érdemes inkább a probléma gyökerét kezelni, és a hagyományos tisztálkodószereket lecserélni például a Zelka szappanokra. 

A Zelka termékek egy kis manufaktúrában készülnek, melynek alapítója Budaházy Tünde szappankészítő, aki lányai neveinek kezdőbetűiről nevezte el a márkát. A szappankészítő műhelyben a régi korok tudományát ügyesen ötvözik a modern technika vívmányaival, ám a gyártás során végig kiemelten ügyelnek arra, hogy kizárólag természetes összetevőket használjanak. 

A Zelka szappanok előállítása során nem használnak semmiféle mesterséges szín- vagy illatanyagot, így a termékek színe és illata kizárólag a benne található gyógynövényeknek és természetes illóolajoknak köszönhető. 

 

Mi mindenre jók a Zelka szappanok?

Egy natúr szappan legfontosabb tulajdonsága, hogy nem csak szimplán tisztítja, hanem közben ápolja is a bőrt a benne lévő értékes összetevőknek köszönhetően. Ezért használat után a bőrünk nemhogy nem szárad ki, hanem épp ellenkezőleg - sokkal puhább és selymesebb lesz, mint előtte, és eltűnik a kellemetlen, feszülő érzés.

A körömvirágos-shea vajas-kecsketejes szappan például kifejezetten a száraz, érzékeny bőrűek számára készült, hiszen egyszerre nyugtat és ápol, és még az extrém érzékeny bőrt sem irritálja. Ráadásul teli van A- és E-vitaminnal, valamint antioxidánsokkal és tápláló növényi olajokkal. Az ellenállhatatlan illatról pedig a fahéj és a narancs illóolaj gondoskodik, így a fürdés nem csak a bőr, hanem az orr számára is kellemes élmény lesz. 

A Zelka szappanok mindemellett az aknés, zsíros, pattanásos bőrre is jótékony hatással vannak, hiszen a Holt-tengeri iszapot tartalmazó változat méregtelenít, nyugtatja a bőrt, és összehúzza a pórusokat. 

 

Milyen natúr termékeket érdemes még használni?

Hogyha már elhatároztuk, hogy nyitunk a natúr kozmetikumok felé, akkor nem érdemes megállni a szappanoknál, hiszen a többi szépségápolási termékünket is lecserélhetjük természetes összetevőkből álló készítményekre.

Az arcbőr ápolásához használhatunk például natúr arckrémet, illetve a bőrápoláshoz természetes testápolókat. A kakaóvaj és a shea vaj például híresen hatékony a száraz bőr hidratálásában, hiszen nyugtat, és enyhíti az irritációt. 

A kezeinknek is adhatunk egy kis plusz törődést a Zelka szappanok használata mellett, de egy tégely natúr kézkrém akkor is jó szolgálatot tehet, ha például egy nyilvános mosdóban kellett kezet mosnunk, és az ottani szappan kiszárította a bőrünket.