BLOG

Természetes bőrápolás natúr szappanokkal

2020.09.25 15:57
Természetes bőrápolás natúr szappanokkal

Amikor a “kozmetikai ipar” még nem létező fogalom volt a világon, elődeink a szépségápolást és a tisztálkodást kizárólag természetes szerekkel oldották meg.

Manapság pedig egyre többen kezdenek el “besokallni” a rengeteg kimondhatatlan nevű összetevőből álló kozmetikumoktól, és keresik az olyan megoldásokat, mint például a natúr szappanok. Ezek a természetes hatóanyagokból készült termékek kíméletes, mégis hatásos alternatívái lehetnek az eddig megszokott tisztálkodószereknek.

Mi az a natúr szappan?

Először is tisztázzuk, mit jelent pontosan ez a kifejezés. Natúr kozmetikum elnevezéssel csak olyan terméket szabad illetni, ami nem tartalmaz semmiféle mesterséges adalékanyagot.

Ezenfelül nincs bennük paraffin, szilikon, parabén, kőolajszármazék, génmódosított alapanyag. Ebből következik, hogy egy natúr kozmetikum kizárólag természetes összetevőkből állhat, amik lehetnek növényi olajok, gyógynövény-, gyümölcs- vagy zöldségkivonatok, növényi glicerinek, illóolajok, valamint kedvelt hozzávaló még a kecsketej és a méhviasz.

Egy natúr szappanra tehát az jellemző, hogy csak természetes alapanyagokat tartalmaz, így a színe, illata, állaga is mind-mind ezeknek köszönhető. Például ha egy natúr szappannak fahéjas-narancsos illata van, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valóban tartalmazza is a két említett összetevőt, és nem csak a mesterséges aromák “mű” szagát érezzük.

Miért érdemes natúr szappant használni?

Manapság szinte nincs olyan ember a Földön, akinek ne lenne valamilyen bőrproblémája. Száraz vagy éppen túlságosan zsíros bőr, pattanások, mitesszerek, ekcéma, allergia, irritáció… ezeket a tüneteket azonban nem csak belső, hanem külső tényezők is kiválthatják. Akinek érzékeny a bőre, annál bizony előfordulhat, hogy egy szimpla szappan vagy tusfürdő használata után is viszketést, hámlást vagy piros foltokat tapasztal. 

A natúr szappanok azonban sokkal kíméletesebbek a bőrhöz, köszönhetően a természetes összetevőknek. Az ásványi olajokkal ellentétben a növényi olajok képesek felszívódni a bőrön keresztül úgy, hogy nem tömítik el a pórusokat. Emellett a legtöbb natúr szappan nagyobb mennyiségben tartalmaz glicerint, ami hidratáló hatással bír. Ezért van az, hogy egy ilyen szappannal történő kézmosás után egyáltalán nem érezzük száraznak a bőrünket, sőt, olyan puha és bársonyos lesz, mintha épp most kentük volna be hidratálókrémmel.

Az érzékeny bőrűek pedig natúr szappanra váltással megszabadulhatnak a száraz, feszülő bőrtől, az ekcémától és az allergiás bőrtünetektől.

Természetesen ezekből a szappanokból is rengetegféle létezik, hogy ki-ki megtalálhassa a bőrtípusához leginkább illőt. A Zelka Szappanmanufaktúra termékei is számos értékes összetevővel, például Holt-tengeri iszappal, kávéval, vörösborral, kecsketejjel, shea vajjal és levendulával szállnak szembe a különböző bőrproblémákkal. Mindezt pedig a természet csodálatos erejével.

 

Kíméletes bőrápolás

A bőrünk rengeteg káros fizikai hatásnak van kitéve a mindennapokban. A napsugárzás, a szél, a meleg vagy hideg hőmérséklet, a túlzottan párás vagy száraz levegő mind megviseli. Emellett ha nem fordítunk elég figyelmet az ápolására, akkor könnyen fakóvá, tónusát vesztetté válhat, és a ráncok is előbb megjelennek.

Használjunk bőrbarát kozmetikumokat, és minden nap szánjunk egy kis időt a szépségápolásra. A jutalmunk pedig a ragyogó, élettel teli bőr lesz, ami által mi is sokkal jobban érezzük majd magunkat.