BLOG

Vegyük fel a harcot a hajhullás ellen a Regenero termékekkel!

2022.01.05 08:00
Vegyük fel a harcot a hajhullás ellen a Regenero termékekkel!

Időnként szinte mindenki szembesül kisebb-nagyobb mértékű hajhullással. 

Ez bizonyos mennyiségig normális, azonban ha a haj emiatt ritkulni kezd, az már mindenképp figyelmeztető jel. A hajhullás elleni Regenero termékekkel a probléma természetesen, hatásosan kezelhető.

Mi minden okozhat hajhullást?

Először is érdemes tisztázni azt, hogy egyáltalán mikor beszélhetünk kóros hajhullásról. A hajszálak ugyanis rendelkeznek egy saját életciklussal, melynek része a kihullásuk is. Mivel a fejünkön lévő hajszálak nem egyszerre vannak ugyanabban a fázisban, ezért napi 80-100 szál kihullása teljesen normális, nem kell aggódni miatta. 

A gond akkor van, ha ennél lényegesen több hajszálat veszítünk el egy nap alatt; ha fésülködés után a fésű és a padló teli van hajszálakkal, ha hajmosás után egy nagy hajcsomót szedünk ki a lefolyóból, vagy ha a hajunk jól láthatóan ritkulni kezd, esetleg kopasz foltok jelennek meg a fejbőrönkön.

A hajhullásnak számtalan oka lehet: például betegség, hormonális rendellenesség, vitaminhiány, helytelen hajápolási szokások, de akár szezonális jelleggel is megjelenhet, például a tavaszi hónapokban.

Mostanság pedig sokaknál a koronavírus-fertőzés okoz jelentős hajhullást, akár hónapokkal a betegség után, mintegy poszt-covid tünetként. Bár a hajszálak tömeges kihullása valóban nagyon ijesztő tud lenni, a pánikolás helyett koncentráljunk inkább a megoldásra. 

 

Hogyan segíthetnek a Regenero termékek hajhullás ellen?

A hajhullás megállításához olyan készítményekre van szükség, melyek erősítik a hajat, támogatják a hajhagymák működését és serkentően hatnak az új hajszálak növekedésére. A hajhullás elleni Regenero termékek pedig pontosan ezt a célt szolgálják. 

A készítményekben található gyógynövény komplex 26 olyan gyógynövényt tartalmaz, melyek jótékonyan támogatják a hajszálakat és a hajhagymákat. Ilyen például a körömvirág, a kamilla, a mezei zsurló, a csipkebogyó vagy a rozmaring, hogy csak néhányat említsünk. A gyógynövények hatóanyagai pedig erősítik egymás hatását, így még látványosabb javulást eredményeznek, mintha külön-külön alkalmaznánk őket.

Kezdjük a hajápolást egy hajerősítő samponos hajmosással: a termékcsaládban koffeines, korpásodás elleni, zsíros és normál hajra való sampon is helyet kapott, hogy ki-ki megtalálja az igényeinek megfelelőt. Mosás után adjunk némi plusz ápolást és hidratálást tincseinknek a hajerősítő balzsammal, majd a törülközőszáraz haj végeire vigyünk fel némi hajvégápoló olajat. 

Ezen felül ne feledkezzünk meg a hajhullás elleni regeneráló eszencia rendszeres használatáról, ugyanis a készítmény hatóanyagai mélyen a fejbőrbe hatolva erősítik a hajszálakat, csökkentik a hajhullást, megszüntetik a korpát és optimalizálják a fejbőr zsírtermelését. Mivel a terméket nem kell kiöblíteni, ezért bátran alkalmazzuk minden nap, ezzel is támogatva a hajunk regenerálódását. 

 

Mit tehetünk még?

Már a hajhullás elleni Regenero termékekkel látványos javulást érhetünk el, de ne feledjük, hogy a hajnak nem csak külső, hanem belső táplálásra is szüksége van. 

Étkezzünk egészségesen, fogyasszunk sok friss zöldséget és gyümölcsöt, mellette pedig érdemes szépségvitamint is szedni, amiben célzottan a hajat, bőrt, és körmöket támogató összetevők vannak. Ezen felül fogyasszunk bőséges mennyiségű folyadékot, és kerüljük a durva fésülést, illetve a túl szoros frizurákat. 

Habár a szépség belülről fakad, ugyanakkor a gondosan összeválogatott kozmetikumokkal külsőleg is sokat tehetünk hajunk és bőrünk szépségének megőrzéséért.