BLOG

A koffein és a gyógynövények erejével a haj vitalitásáért

2016.11.11 17:21
A koffein és a gyógynövények erejével a haj vitalitásáért

A egészséges, dús haj minden kultúrában az életerő, a szabadság, a fiatalság és nők esetében a termékenység szimbóluma már ősidők óta. A sűrű, egészséges hajkorona nagyon sokat tud javítani megjelenésünkön, így nem csoda, hogy akár nőként, akár férfiként dús, erős és egészséges hajra vágyunk.

Az évszakváltás közeledtével, a téli időszakban fokozódhat a hajhullás, a kevesebb ásványianyag-bevitel hatására élettelenebbé, fakóbbá válhat hajunk. Ezen kívül korunk előrehaladtával, valamint örökletes tényezők, és egyes betegségek hatására is veszíthet hajkoronánk a szépségéből.

De ebbe nem kell beletörődnünk!

A Helia-D az innovatív kutatási eredményeket felhasználva, egyesítette a koffein és a gyógynövények erejét és megalkotta legújabb termékét, a Helia-D Regenero Koffein Sampont az egészséges, gyönyörű és erős hajért!

A koffein és a 26-féle, gondosan válogatott gyógynövénykivonat oldatával készült sampon fokozza a fejbőr mikrocirkulációját, ezáltal stimulálja az elgyengült hajhagymák működését és energiával tölti fel a hajszálakat. Kíméletesen tisztíja a fejbőrt és a hajat, bőrbarát pH értékű. Használata kiegészíti a Helia-D Regenero hajhullás elleni kúra hatását.

Miért hullik a hajunk?

A szőke hajú embereknek átlagosan mintegy 140 ezer, a barnáknak 110, míg a vörös hajúaknak közel 90 ezer hajszáluk van. Az egészséges hajszál körülbelül 5-7 évig életképes, ez alatt az idő alatt mintegy 70 cm hosszúra nő meg, mielőtt kihullana. Egy egészséges ember átlagosan 70 hajszálat veszít naponta.

Hajhullásról beszélünk, ha átlagosan 100 vagy annál több hajszálat veszítünk naponta. A hajhullásnak többféle oka is lehet, férfiaknál gyakori például a férfi nemi hormonhoz kötődő, öröklődő, ún. adrogén hajhullás, amely már fiatal korban elkezdődhet. Hajhullást idézhet elő többek között az ásványianyag- vagy vitaminhiány, valamilyen gyulladás vagy bakteriális fertőzés, és a pajzsmirigyműködés zavarai is. A fokozott stressz is okozhat hajhullást különösen nők esetében és a menopauza utáni lelassult ösztrogéntermelés is.

Mi a koffein sikerének a titka a hajápolásban?

A koffein antioxidánsokat tartalmaz, amelyek stimulálják az egészséges sejtek termelődését és megvédik azokat a szabad gyökök által okozott károktól.

Megállíthatja a hajhullást

Kutatások szerint a koffeinnek előnyös tulajdonsága, hogy az emberi haj növekedését stimulálja, ugyanis olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek mélyen behatolnak a szőrtüszőkbe és jótékony hatást fejtenek ki a haj növekedésére.
A koffein felgyorsíthatja a haj növekedési ciklusát s növelheti a hajszálak hosszát.
Hogyan hat a hajhullásra a Helia-D Koffein Samponban is használt hajhullás elleni Regenero eszencia oldata?

A Helia-D Regenero Koffein Samponban is megtalálható 26-féle hajhullás elleni gyógynövényt tartalmazó alkoholos oldat fokozza a fejbőr vérellátását, ennek köszönhetően a hajszálak növekedése is fokozódik, valamint a még életképes hajhagymák is újra növekedésnek indulnak. A gyógynövények között találjuk többek között például a hajhullás ellen is hatásos csalánlevelet, a nyugtató hatású kamillát, valamint a körömvirágot, diólevelet és a vérkeringést fokozó rozmaringkivonatot is.

Mit tehetek még a hajhullás megakadályozása érdekében?

Ha azt tapasztaljuk, hogy fokozottan hullik a hajunk és nincs betegségünk, vagy szervi problémánk, amely indokolná a hajhullást, a gondos és változatos táplálkozás mellett érdemes egy-egy hajhullás elleni kúrát is elvégeznünk, különösen évszakváltáskor, amikor fokozódhat a hajhullás.

A Helia-D Regenero termékcsaládja komplex megoldást nyújt az egészséges haj védelmére. A Regenero Szépségvitamin A-vitamin, biotin, cink niacin és B2-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a haj, köröm és a bőr egészséges állapotának fenntartásához. A hajhullás megállítására, a Regenero Koffein Sampon vagy Hajerősítő sampon mellett hajunk megerősítésére napi gyakorisággal használjuk a Helia-D Regenero Hajhullás Elleni eszenciát, amely 26-féle természetes gyógynövények alkoholos kivonatát tartalmazza, táplálva és erősítve a hajhagymákat. Türelmes, legalább négyheti használat után tapasztalhatjuk a hajhullás csökkenését és a hatodik héttől kezdődően a hajnövekedés fokozódását.

Hajunk szépségét fokozhatjuk a hajerősítő balzsammal és a töredezett hajvégek ápolására kifejlesztett Regenero Hajvégápoló Szérummal.

Ne feledjük, a kényeztetést és gondos ápolást meghálálja hajunk!