BLOG

Alapvető bőrápolási tippek a mindennapokra

2022.11.21 11:45
Alapvető bőrápolási tippek a mindennapokra

A tökéletes arcápolási rutin kialakítása nem megy egyik napról a másikra, bizony előfordul, hogy hosszú ideig kell kísérletezni, mire megleljük a megfelelő termékeket. A következő bőrápolási tippek azonban segíthetnek abban, hogy mik azok az alapvető dolgok, amire a mindennapokban figyelni kell.

Mindig a bőrtípusnak megfelelő termékek válasszuk!

Bár sokak számára ez magától értetődő, de mégis jelentős azoknak a száma, akik a különféle problémákat (például túlzott zsírosodás, kiszáradás, pattanások) saját maguknak okozzák azzal, hogy egyszerűen nem a bőrük igényeinek megfelelő készítményeket használják.

A zsíros bőrt például a testes, tömény arckrémek csak még fényesebbé, ragacsosabb tapintásúvá teszik, holott egy könnyed formula sokkal jobb ápolást nyújtana. Egy ilyen vizesebb állagú termék viszont a száraz bőrre már kevésnek bizonyulhat. 

Kulcsfontosságú tehát, hogy tisztában legyünk a saját bőrtípusunkkal, és eszerint válogassuk össze az arcápolási termékeket! Ehhez olvassunk bőrápolási tippeket, de ha biztosra akarunk menni, érdemes tanácsot kérni egy kozmetikustól vagy bőrgyógyásztól!

 

Soha ne feledkezzünk meg a fényvédelemről!

Szerencsére már kezd kikopni a köztudatból az a téves beidegződés, miszerint fényvédőre csak nyáron van szükség. A tudatos bőrápolók rutinjában ugyanis az egyik legfontosabb alaptermék a fényvédő.

Ezt minden reggel használni kell, akár tél van, akár nyár, akár napsütéses, akár esős, borongós az idő. Az UV-sugarak ugyanis a felhőkön keresztül is elérik a bőrünket, sőt, még az ablaküveg sem veri vissza őket, így zárt térben sem szabad megfeledkezni a védelemről. 

Ráadásul ma már az is bizonyítást nyert, hogy a napsugarak nemcsak a melanoma kialakulásáért, hanem a ráncosodásért és a pigmentfoltok megjelenéséért is felelősek. Mivel a természetes fényre azonban szükségünk van, ezért az bőrápolási tippek egyik legfontosabb pontja, hogy fényvédőzzünk minden nap, akár többször is!

 

Ne hanyagoljuk el az alapos arctisztítást!

Az egyik legnagyobb “merénylet”, amit a bőrünk ellen elkövethetünk, az az, ha nem tisztítjuk meg a kellő rendszerességgel és alapossággal.  

Míg reggelente elég egy könnyed arctisztító gél, addig az esti rutinban feltétlenül dupla lemosást alkalmazzunk! Tehát először használjunk egy olajos tisztítót - például kétfázisú micellás vizet - ugyanis az olaj feloldja az arcunkon lévő sminket, fényvédőt, szennyeződéseket, amit aztán teljesen eltávolíthatunk a reggel is alkalmazott vízbázisú lemosóval. 

Csak a teljesen tiszta bőrön van értelme az olyan plusz lépéseknek, mint a hámlasztás, szérumozás, és persze az éjszakai hidratáló is így tudja a leginkább kifejteni kedvező hatásait. 

Arról nem is beszélve, hogy az arc higiéniájának elhanyagolása gyulladt pattanásokat, irritációt okozhat. Azt pedig talán már külön mondani sem kell, hogy bármennyire is fáradtak vagyunk, sminkben aludni tilos! Az a pár perc, amit a tisztításon megspórolunk, napokig tartó kellemetlenségeket okozhat.

 

Végül az utolsó bőrápolási tipp: a rutint igazítsuk az évszakok váltakozásához!

Mire gondolunk itt? Például arra, hogy az arcápolás szempontjából nem mindegy, milyen a kinti hőmérséklet és a páratartalom. Nyáron a nagy melegben elég egy könnyedebb hidratálókrém, ami hamar beszívódik, viszont télen lehet, hogy intenzívebben tápláló készítményt kell majd használni.Nyáron szükséges a legalább SPF 50-es fényvédő, ősszel és télen azonban elég lehet az SPF 30-as is. Reméljük, hogy ezen bőrápolási tippek segítségével mindenki ki tudja majd választani webshopunk kínálatából a neki legmegfelelőbb termékeket.