BLOG

Arctisztítás micellás vízzel

2020.03.09 13:57
Arctisztítás micellás vízzel

A micellás víz az arctisztítást egészen új dimenzióba emelte. Felépítésüknek köszönhetően a micellák mágnesként vonzzák a szennyeződéseket, ezért minden ezelőtt ismert arctisztító termékhez képest sokkal hatékonyabban és kíméletesebben képesek eltávolítani a smink maradványait.

Webáruházunk micellát tartalmazó termékei megoldást jelentenek a mindennapokban, hogy bőre fellélegezhessen a napközben rárakódott szennyeződésektől.

Mi jelent a micella?

A micellákat úgy kell elképzelni, hogy ezek valójában nagyon pici, poláris (vízkedvelő) és apoláris (zsíroldékony) részecskéket tartalmazó mikrogömböcskék. Az arctisztítás során ezek a gömbök a bőrrel érintkezve azonnal kinyílnak, és magukhoz vonzzák a zsírt. Ez azért fontos, mert az olyan szennyeződések, mint az izzadság és a make up mind-mind zsírt tartalmaz. A hatékony arctisztítás mellett azonban rendkívül gyengéd is a bőrhöz a készítmény, hiszen nyugtatja azt, valamint visszapótolja annak elveszített nedvességtartalmát is.

Miért fontos a megfelelő arctisztítás?

A nap folyamán észrevétlenül is rengeteg szennyeződés rakódik a bőrre, kezdve a szemhéjfesték szemcséitől az izzadtságon és elhaló hámsejteken át a porszemekig. Ezek alapos eltávolítása pedig a napi arcápolási rutin nagyon fontos részét képezi. Amennyiben ez nem történik meg, az sajnos komoly károkat képes okozni az arcbőr számára. Az esztétikai problémáknál sokkal jelentősebb az a negatív hatás, hogy az el nem távolított smink maradványok és különféle szennyeződések eltömítik a pórusokat, és könnyen irritálhatják is az érzékeny bőrt. Továbbá az éjszakára alkalmazott kozmetikumok sem képesek megfelelő módon felszívódni és kifejteni hatásukat.

Micellás vízzel a tiszta arcért!

A webáruházunkban kapható micellát tartalmazó termékek teljesítik mindazt, ami egy kozmetikumtól elvárás a smink maradványok és a napközben a bőrre rakódott szennyeződések eltávolításával kapcsolatban.

A Botanic Concept termékcsaládba tartozó Micellás arctisztító víz szőlővízzel például nyugtató hatású, hatékonyan távolítja el a sminket, miközben hidratál is.

A kettős hatású Helia-D Cleanser Micellás Sminklemosó víz B5 provitamin tartalmának köszönhetően táplálja a bőrt, valamint visszapótolja annak nedvességtartalmát is. A készítmény dermatológiailag tesztelt, parabénmentes és minden bőrtípusra alkalmazható.

A praktikus Helia-D Micellás Sminklemosó és hidratáló arctisztító kendő minden bőrtípus esetén bátran alkalmazható, továbbá sebregeneráló, gyulladásgátló és hámképző hatóanyagokban rendkívül gazdag. Kamilla, vadgesztenye, diólevél, levendula, édesgyökér és levendula kivonat tartalmának köszönhetően nem csak hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, de még késlelteti is a bőr kiszáradását.

Különösen a vízálló smink termékek térhódítását követően megerősítést nyert, hogy a víz önmagában nem elegendő a smink és szennyeződések eltávolítására, hiszen kémiai adottságai miatt az nem képes feloldani a zsírt. Az alkoholos tisztítók vagy a szappan szintén kifogásolható, mert bár eltávolítják a zsírt, de nagyon szárítanak, valamint az érzékeny bőrt irritálhatják is. Ezzel szemben a micellás víz hatékonyan, mégis kíméletesen tisztít. A micellás víz egymagában képes arra, amelyre az arctisztító tej és tonik csak együttes erővel képesek.

Helia-D Micellás Sminklemosó és hidratáló arctisztító kendő Helia-D Cleanser Micellás Sminklemosó víz