BLOG

Az arcbőr tisztításának szerepe

2020.02.06 16:20
Az arcbőr tisztításának szerepe

Az arcbőr tisztításának fontosságáról nem lehet eleget beszélni. Az arcbőrön minden nyomot hagy: nem csak a törődés, hanem annak hiánya is meglátszik rajta.

Arcápolás

Az arc ápolása nem csupán annak hidratálásából, vagy ránctalanításából áll, hanem az arctisztítás is fontos részét képezi. Ezért lényeges, hogy mindenki iktassa be a napi rutinjába az arc tisztítását is. Látványos nyomot hagy a bőrön, ha ez a fontos lépés elmarad.

A hatékony arcápolás egyik alapszabálya, hogy mindenki a saját bőrtípusának megfelelő termékeket használja, hiszen csak akkor van igazán értelme a törődésnek, ha a bőr azt kapja, amire neki leginkább szüksége van. A bőrtípus mellett az arcápolásban meghatározó szerepet játszik az életkor is, mert az életkor előrehaladtával az arc bőrének állapota megváltozik, így más elvárásokat támaszt a kozmetikumokkal szemben is.

Ugyanígy hatással van az időjárás is a bőrre, hiszen amíg télen csökken annak víztartalma, nyáron a fokozott UV sugárzás következtében csökken a bőr rugalmas rostjainak száma. Ehhez pedig igazodni kell, vagyis az arcápolás során mindezeket érdemes szem előtt tartani.

Az arcbőr tisztítása

Az arcbőr tisztítása során eltávolításra kerülnek a különféle szennyeződések (por, elhalt hámsejtek, smink, izzadság, baktériumok, ...). A mindennapi arctisztítás alapvető funkciója, hogy megszabadítsa az epidermiszt a nap során „rárakódott terhektől", hogy az ezután fellélegezhessen.

Arctisztítás nélkül a különféle arcápolási kozmetikumok is kevésbé hatásosak, nagyjából 80%-os teljesítményt tudnak csak nyújtani. Hiszen a bőr – tisztítás nélkül - nincs kellőképpen előkészítve a hatóanyagok befogadására.

Gazdag termékpaletta

Az arc alapos tisztítására már rengeteg lehetőség áll a hölgyek rendelkezésére, a webáruházunk kínálatában pedig minden ehhez szükséges kozmetikai termék meg is található. Mindenki kiválaszthatja, melyik a legszimpatikusabb, és bőre számára a legideálisabb arctisztító, amellyel a napi rutin könnyűszerrel elvégezhető.

A termékkínálat rendkívül sokszínű, ezáltal a legkülönbözőbb igényeket is ki tudjuk szolgálni. Például a hidratáló hatás miatt az arctisztító tej tökéletes választás a száraz vagy extra száraz bőrű hölgyek számára. Az érzékenyebb, kipirosodásra hajlamos bőrre inkább a Botanic Concept Micellás arctisztító víz az ideális, nem csak hatékonyan távolítja el a sminket és tisztítja meg a bőrt, s szőlővíz tartalmának köszönhetően nyugtatja is azt.

Pattanásos, zsíros bőrre - pórusösszehúzó hatásuk révén - a Fabulon Acne Stop termékcsalád termékei jelentenek megoldást. A Fabulon Acne Stop Mélytisztító Arclemosó gél összetételének köszönhetően eltávolítja az arcbőrre rakódott szennyeződéseket, míg szalicilsav és fűzfakéreg-kivonat tartalma révén nyugtatja a bőrt, miközben összehúzza a pórusokat.

Akik kevésbé szeretik a folyékony lemosókat, azok számára remek megoldást jelentenek az arctisztító kendők, amelyek szintén kíméletesen, mégis hatékonyan tisztítják az arcbőrt.

Az arctisztítás a bőrápolási rutin egyik kihagyhatatlan eleme, hiszen a bőr csak ezáltal maradhat igazán egészséges és szép. Ezért nagyon fontos, hogy ne feledkezzenek meg erről a fontos lépésről, a bőr pedig garantáltan és láthatóan meghálálja majd a törődést.

Helia-D Professional arctisztító hab Helia-D Botanic Concept micellás arctisztító víz Micellás arctisztító kendő Helia-D Arctisztító tej Fabulon Mélytisztító arclemosó gél
Helia-D Professional arctisztító hab Helia-D Botanic Concept Micellás arctisztító víz Micellás sminklemosó és arctisztító kendő Helia-D arctisztító tej Fabulon Mélytisztító arclemosó gél