BLOG

Egyszerű, de hasznos tippek narancsbőr ellen

2020.08.27 11:31
Egyszerű, de hasznos tippek narancsbőr ellen

Lassan a végéhez közeledik a nyári szezon, ami egyeseket sajnálattal, másokat viszont inkább megkönnyebbüléssel tölt el.

Ők azok a hölgyek, akik nem szeretik magukat fürdőruhában közszemlére tenni a strandon, a combjukon és a fenekükön lévő cellulit miatt. Az ősz beköszöntével pedig megfogadják, hogy most már tényleg felveszik a harcot a narancsbőr ellen, hogy a jövő évi bikiniszezonban végre ők is sima, feszes bőrrel, büszkén vonulhassanak végig a vízparton. Ehhez adunk most pár hasznos tanácsot.

Tudatos étkezés, elegendő mozgás

Lehet, hogy kissé elcsépeltnek tűnik egy újabb problémára “ráhúzni” az egészséges életmódot, mint lehetséges megoldást, ám tény, hogy a cellulit esetében is működik. A bőr alatti zsírsejtek felhalmozódásának oka ugyanis nagyrészt a táplálkozásban és a mozgásszegény életvitelben keresendő. 

Viszont ha minimalizáljuk a feldolgozott élelmiszereket, valamint a cukrot és fehér lisztet tartalmazó ételek fogyasztását, mellette pedig hetente legalább 3x1 órát sportolunk, akkor nem csak fittebbek és egészségesebbek leszünk, hanem a narancsbőr elleni küzdelemben is komoly eredményeket érhetünk el. A cellulit tehát még egy ok arra, hogy változtassunk a régi, rossz szokásainkon. 

 

Egy kis külső segítség

A rendszeres sportolással és a helyes étkezéssel máris tettünk egy nagy lépést a cellulitmentes bőr felé, azonban sajnos néhányaknál a genetika is beleszól a folyamatba, és a nagy igyekezet ellenére sem olyan látványos az eredmény, mint ahogy azt elvárják. 

Ebben az esetben érdemes bevetni például a Helia-D narancsbőr elleni karcsúsító géljét, amely a paprika- és fahéjkivonatnak köszönhetően élénkíti a vérkeringést, fokozza a kötőszövetek vérellátását, és segít leszámolni a makacs cellulittal.

A közismert tévhitekkel ellentétben azonban ezek a készítmények önmagukban nem képesek csodát tenni, viszont az életmódváltás kiegészítéseként nagyszerűen erősítik az egészséges táplálkozás és a testmozgás feszesítő, zsírcsökkentő hatásait. 

 

További praktikák narancsbőr ellen

A cellulittól megszabadulni ugyan nem egyszerű, de kellő elhatározással szinte bárki száműzni tudja a kellemetlen kis gödröcskéket. 

A hideg-meleg váltózuhany egy régi, de bármikor alkalmazható módszer, ami egyszerűsége ellenére nagyszerűen működik. A tusolás során percenként változtassuk a víz hőmérsékletét, és ezt a folyamatot legalább 4-5 alkalommal ismételjük meg. Ennek köszönhetően a vérkeringés felpezsdül, aminek nagy szerepe van a narancsbőr leküzdésében.

Egy kellemes masszázzsal is segíthetünk megszabadulni bőrünknek a felgyülemlett zsírrétegtől. Ehhez használjunk Helia-D növényi alapú masszázsolajat, mely értékes összetevőivel gyengéden puhítja és táplálja a bőrt.

Az infraszauna nagyszerű méregtelenítő hatással rendelkezik, hiszen az izzadás során távoznak a bőrben lévő salakanyagok, ezért a narancsbőr elleni hadjáratba is érdemes beépíteni. 

A legtöbb hölgy, amikor a tükörbe nézve súlyfelesleget lát magán, bepánikol, és őrült fogyókúrába kezd. Bár a drasztikus diétákkal valóban le lehet fogyni, de mivel hosszú távon lehetelen őket tartani, ezért a lazítással a kilók is szépen visszakúsznak. Ezt nevezik jojó-effektusnak, ami szintén kedvez a cellulit kialakulásának. Maradjunk inkább az észszerű, lassabb, de tartósabb és kíméletesebb fogyásnál. 

Mindemellett pedig ne feledkezzünk meg a mindennapos alapos bőrápolásról, melynek köszönhetően bőrünk tetőtől talpig élettel teli és ragyogó lesz.