BLOG

Hogyan hat a kollagén a bőrre?

2020.07.22 16:20
Hogyan hat a kollagén a bőrre?

A feszes, rugalmas bőr minden nő álma, és fiatalabb korban a többség még rendelkezik is vele. Ám ahogy telnek az évek, egyre több apró szarkaláb, majd mélyebb ránc jelenik meg, ami az öregedés egyik természetes velejárója.

Ennek ellenére a legtöbben szeretnék ezt a folyamatot minél inkább lelassítani, ami tulajdonképpen nem is lehetetlen. Ismerjük meg a kollagén bőrre gyakorolt hatásait! 

Mi az a kollagén?

A kollagén egyfajta fehérje, amely az emberi test egyik legfontosabb alkotóeleme. Megtalálható többek közt az izmokban, ínszalagokban, csontokban, porcokban és nem mellesleg a bőrben is. Bár a szervezet önmaga is képes előállítani, azonban az életkor előrehaladtával a mennyisége folyamatosan csökken. 

Ennek eleinte nincsenek látható jelei, azonban amikor megjelennek a ráncok, előjönnek az ízületi fájdalmak, a csontok pedig gyengébbé válnak, az már egyértelműen az alacsony kollagénszint jele. Szerencsére a kollagént külső forrásból is lehet pótolni, ezáltal az előbbi tünetek csökkenthetőek, az öregedés pedig lassítható. Ezt két módon tehetjük meg: belsőleg, valamilyen tabletta formájában, illetve külsőleg, közvetlenül a bőrre juttatva. 

A kollagén bőrre gyakorolt hatásai

Mi történik a bőrünkkel, ha gondoskodunk a kollagén utánpótlásáról? Sokkal tovább megőrzi fiatalos üdeségét. Ha rendszeresen használunk kollagén tartalmú készítményeket, akkor a bőrünk sokkal hidratáltabb és rugalmasabb lesz, a ráncok jól láthatóan halványulnak. Emellett késlelteti az öregedés jeleit, csökkenti az arcbőr érdességét. 

A Helia-D Beauty Complex szépségvitamin is tartalmaz kollagént, ami a hyaluronsavval kiegészülve még intenzívebb hatást fejt ki. Rendszeres fogyasztásával nem csak a bőrünk lesz feszesebb, hanem a hajhullás is csökken, illetve a körmöket is erősíti. Mivel pont ez az a három terület, amellyel a nők többsége elégedetlen saját magán, ezért a kollagén bőrre, hajra és körmökre gyakorolt pozitív hatásai hozzájárulhatnak ahhoz, hogy sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és több legyen az önbizalmunk. 

Őrizzük meg fiatalságunkat!

Mint említettük, a kollagént nem csak belsőleg, hanem külsőleg is lehet pótolni - például a Helia-D Professional Pándi Meggyes termékcsalád segítségével, melynek tagjai tengeri kollagént és meggysűrítményt tartalmaznak, ami egy tökéletes ránctalanító elegyet alkot. Ráadásul A-, B-, C-, E- és P-vitamin is található bennük, ezáltal a bőr vitalitását is növelik. A szemránckrém ideális a szem körüli apró szarkalábak kezelésére, a felépítőkrém pedig a teljes arcbőr rugalmasságáért felel.

Bár a kollagént a legtöbben bőrfiatalító csodaszerként ismeik, és valóban számos pozitív hatása van, azonban önmagában kevés a sikerhez. Hiába használunk rendszeresen kollagéntartalmú készítményeket, ha közben nem vigyázunk a bőrünkre. Bármennyit is juttatunk be belőle a szervezetünkbe, az nem helyettesíti a tudatos bőrápolást, a mindennapi alapos arctisztítást, a rendszeres napvédelmet, valamint a bőséges folyadékfogyasztást. 

Épp ezért fontos, hogy ne bízzuk csak a kollagénre bőrünk állapotának javítását, hanem mi is tegyünk érte nap mint nap. Használjunk olyan kozmetikumokat, amelyek a bőrtípusunknak megfelelőek, és ne sajnáljuk rászánni az időt néha egy hámlasztásra vagy arcpakolásra. Ha óvjuk a bőrünket és törődünk vele, akkor nem kell fájdalmas pattanásokkal, szárazsággal, idő előtti ráncosodással megküzdenünk, hanem sokkal tovább élvezhetjük a ragyogó bőr nyújtotta szépséget.