BLOG

Korrektor kisokos a hibátlanul ragyogó bőrért

2020.10.28 10:05
Korrektor kisokos a hibátlanul ragyogó bőrért

A sminkelés a nők ősi trükkje, melyet már évszázadokkal ezelőtt is alkalmaztak, hogy kiemeljék arcuk vonásait, elfedjék a bőrhibákat, és tökéletesítsék megjelenésüket. 

Egy mai nő számtalan módon összeállíthatja sminkkészletét, azonban még a legalapvetőbb szett is tartalmaz például korrektort, púdert, alapozót, szempillaspirált, szemceruzát és rúzst vagy szájfényt. Ezeknek a használata ugyan nem ördöngösség, mégis akad pár dolog, amire érdemes odafigyelni, még egy olyan egyszerű dolog esetében is, mint a korrektor.

Mire jó a korrektor, és hány darab szükséges belőle?

A korrektorokat a többség úgy ismeri, mint a pattanások elfedésére használatos eszközt. Ennél azonban jóval sokoldalúbb: használhatjuk a szem alatti sötét karikák eltüntetésére, de akár a tusvonalak, a szemöldök vagy a száj kontúrozásának kijavítására is. 

Ebből következik a kérdés: vajon egyetlen korrektor elegendő lehet ennyi mindenre? Nos, legtöbbször nem: ajánlott rögtön kétféle korrektort beszerezni, melyek közül az egyiket kizárólag a szemkörnyékre, a másikat pedig a bőrhibákra vagy az arc egyéb területeire használjuk. Ugyanis szinte biztos, hogy ugyanaz az ányalat nem lesz megfelelő minden célra. 

 

Hogyan kell használni a korrektort?

Bizonyára senkinek sem ismeretlen az, amikor egy kialvatlan éjszaka után, karikás szemmel ébred. Ezek a sötét foltok pedig árulkodóan ott virítanak, hogy mindenki láthassa, mennyire fáradtak vagyunk. Egy megfelelő árnyalatú korrektorral azonban könnyedén eltüntethetjük. Az Aden korrektor stift lágy textúrájának köszönhetően könnyedén eloszlatható, és nem okoz maszkszerű hatást. 

Óvatosan vigyük fel a korrektort a sötét karikákra, majd az ujjainkkal vagy sminkszivaccsal gyengéden ütögessük a bőrbe. Hogyha a végeredmény túlságosan művi, akkor a színtónus nem megfelelő. Ne használjuk vastagon, hiszen akkor csak összeáll és beleül a ráncokba! Inkább válasszunk másik árnyalatot.

Pattanások és bőrhibák elfedésénél pedig célszerű egy apró fejű, sűrű ecsettel felkenni, a szélét pedig eldolgozni, hogy ne képezzen éles átmenetet a bőrrel. Itt ne használjuk az ujjunkat, hiszen azzal inkább csak leszedjük, mintsem eloszlatjuk a korrektort. Illetve mindannyiunk számára ismerős, amikor sminkelésnél a nagy gonddal megrajzolt kontúrvonalak egy icipicit félresiklanak, vagy nem sikerül olyan éles határvonalakat húzni, mint amilyet elképzeltünk. Szerencsére egy korrektorral ezen is segíthetünk.

Természetesen ezzel még korántsem vagyunk kész, a tökéletes megjelenéshez ugyanis szükség lesz még alapozó, púder, esetleg pirosító használatára is. 

 

Hibák, melyeket érdemes elkerülni

A korrektor szakszerű használatának elsajátítása nem bonyolult, némi gyakorlással és pár alapvető szabály betartásával bárkinek sikerülhet. Az első és legfontosabb, hogy olyan árnyalatot válasszunk, ami passzol a bőrszínünkhöz, hiszen csak így tudjuk hatékonyan elfedni a bőrhibákat.

A helyes sorrend is lényeges: először jön az alapozó, utána a korrektor, majd a púder. A szemkörnyékre ne használjunk olyan korrektort, ami fertőtlenítő, pattanásleszárító hatással bír, mert ezek irritálhatják a szem alatti érzékeny bőrfelületet. 

Illetve még egy nagyon fontos dolog: a korrektor ugyan átmenetileg eltünteti a bőrhibákat, viszont a festékréteg alatt ezek még ugyanúgy ott maradnak. Ezért nem szabad elhanyagolni a megfelelő bőrápolást, hogy a bőr smink nélkül, természetesen is ragyogóan szép és egyenletes legyen.