BLOG

Segítség! Nagyon zsírosodik a hajam, mit tegyek?

2020.02.11 09:40
Segítség! Nagyon zsírosodik a hajam, mit tegyek?

“Nagyon zsírosodik a hajam!” Talán nem túlzás azt állítani, hogy nők milliói mondhatják ezt magukról.

Ez sokak számára nagy frusztrációt és lelki terhet is jelent, gyakran ezek a nők emiatt elveszítik az önbizalmukat, hiszen úgy érzik, hogy hajuk nagyon csúnya látványt nyújt. Pedig kellő odafigyeléssel és főként a megfelelő ápolással a zsíros haj problémája könnyen és hatékonyan kezelhető.

Az alábbi összeállításunkban most azoknak a hölgyeknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szintén ezzel a problémával küzdenek. Remélhetőleg a csapatunk jó tanácsait követve hamarosan megszabadulnak ettől a gondtól.

Az okok feltárása

A zsíros haj kezelésének legelső lépése a probléma okainak feltárása. Azzal érdemes tehát elkezdeni ezt a folyamatot, hogy mindenki megpróbálja megtalálni a kiváltó okokat. Mivel a zsíros haj esztétikai szempontból sem kellemes, valamint lelkileg is megviseli a hölgyeket, ezért ajánlott először a különféle termékek helyett feltárni a probléma gyökerét.

A zsírosodás a faggyúmirigy túlzott mértékű termelődésének következménye, de több oka is lehet annak, hogy mindezt mi idézi elő. A háttérben állhat például a genetika, a stressz, a nem megfelelő táplálkozás és életmód, hormonzavar vagy épp a vitaminhiány. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a megfelelő hajápolás is ugyanilyen lényeges.

Fontos, hogy nem a tünetet, hanem a problémát kiváltó okot kell kezelni. A haj ugyanis csak ennek köszönhetően lesz újra szép és egészséges.

“Nagyon zsírosodik a hajam! Hogyan ápolhatom?”

Tévhit, hogy a zsíros vagy zsírosodásra hajlamos hajat gyakrabban kell mosni, mint a problémamentes hajkoronát. A túl gyakori mosás ugyanis csak a rajta lévő, védőréteget képző faggyú eltávolítását eredményezi, amire pedig úgy reagál a haj, hogy még erőteljesebben zsírosodik.

Éppen ezért a faggyútermelés csökkentésére kell törekedni, ennek pedig a kulcsa a haj számára megfelelő samponok és készítmények használata. Szintén nagyon fontos a forró víz mellőzése, valamint az, hogy dörzsölés helyett inkább gyengéden masszírozza csak be a sampont, amit aztán ajánlott alaposan kimosni a hajszálak közül. Ugyanúgy, ahogy a túl meleg víz, a nagyon forró levegő sem tesz jót a hajnak, így érdemes kerülni a magas hőmérsékleten történő hajszárítást.

Emellett pedig, mivel nem csak külső tényezők okozzák a problémát, azokra is ajánlott odafigyelni, azaz lehetőség szerint minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, ásványi anyagokban gazdag étrendet követni, valamint amennyire lehet, kerülni a stresszt.

 

Termékek zsírosodó hajra

A webáruházunk kínálatában a haj ápolására is termékek széles választékát találja. A webáruházunk lehetővé teszi a célirányos keresést, vagyis hogy a vásárlók terméktípusra, problémára vagy a termék hatására szűkítve böngésszék át a kínálatot.

A zsírosodásra hajlamos hajú nők számára kínálunk megoldást a zsírosodást gátló termékeinkkel. Mint például a Regenero termékcsaládba tartozó Hajhullás elleni regeneráló eszencia, amely 26 gyógynövény alkoholos oldata. Az eszencia segít fenntartani a fejbőr egészséges működését, hiszen közvetlenül a hajhagymáknál fejti ki hatását. Számos jótékony hatása mellett az egyik az, hogy segít optimalizálni a haj zsírosodását.

A zsíros haj esztétikai szempontból sem ideális, emellett azonban a viselőjének egy nagy lelki terhet is jelent. Megoldás azonban létezik, így érdemes követni az ajánlásokat, hogy a haja minél hamarabb ismét eredeti fényében és egészségesen ragyogjon.

Helia-D Regenero Hajhullás Elleni eszencia Helia-D Regenero Hajerősítő sampon Helia-D Regenero Szépségvitamin Helia-D Regenero Koffei sampon Helia-D Regenero Hajhullás elleni eszencia koffeinnel
Helia-D Regenero Hajhullás elleni eszencia Helia-D Regenero Hajerősítő elleni sampon Helia-D Regenero Szépségvitamin Helia-D Regenero Koffein sampon Helia-D Regenero eszencia koffeinnel