BLOG

A CC arcmaszkok előnyei a szépségápolásban

2022.01.26 09:00
A CC arcmaszkok előnyei a szépségápolásban

A mindennapi rohanásban gyakran csak az alapvető szépségápolásra jut idő.

Ám ha akad egy-egy ráérősebb napunk, akkor érdemes készíteni például egy tápláló házi hajpakolást, egy lazító lábfürdőt, vagy élvezni a CC arcmaszkok előnyeit.

Mire jók az arcmaszkok?

Bár számos kiváló arcápoló termék létezik, az arcmaszkok használata mégsem megy ki a divatból. Ennek oka, hogy ezek a termékek általában koncentrált hatóanyag-tartalommal bírnak, így már egy-egy használat is látványos eredményekkel jár: a bőr teljesen felfrissül, sokkal hidratáltabb, puhább tapintású lesz.

A “klasszikus” arcmaszkok általában sűrűbb krémes vagy zselés állagúak, amit vastagabb rétegben kell felvinni a bőrre, kihagyva az ajkakat és a szemkörnyéket. A készítmény ezután a levegő hatására szilárddá válik, így a hatóidő leteltével le lehet húzni a bőrről. 

Sokszor azonban ez nem ennyire egyszerű, hiszen egyes termékeket csak apró darabokban, vagy hosszan tartó arcmosással lehet teljesen eltávolítani, ami máris csökkenti az élményt.

Manapság viszont léteznek már olyan modern, úgynevezett fátyolmaszkok is, ahol egy mikroszálas kendő van átitatva a hatóanyagokkal. Ezt felhelyezni és eltávolítani is sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, valamint nem kell elviselni a bőrre rászáradt arcmaszk által keltett feszülő érzetet sem. 

 

Melyek a Helia-D CC arcmaszkok előnyei?

A Helia-D Cell Concept termékcsaládjában jelenleg háromféle maszk található, melyek különféle kedvező hatásokkal bírnak. A háromlépéses arcápolási programhoz elegendő 30-40 perc, így a hétköznapokba is könnyedén beilleszthető.

A hyaluron hidratáló maszk első lépéseként vigyük fel a hyaluronsavtartalmú szérumot a bőrre. A készítmény táplál és erőteljesebbé teszi a maszk hatását. Ezután helyezzük fel az arcra a fátyolmaszkot, amely mélyhidratáló és tápláló hatással rendelkezik. Simítsuk gyengéden a bőrre, majd hagyjuk fenn 20-30 percig. Az eltávolítása után használjuk a befejező krémet, mely aktív hatóanyagokat (szkvalén, adenozin) és értékes növényi összetevőket tartalmaz, amik fenntartják a bőr hidratáltságát és frissességét. Ez a lépés maximalizálja a CC arcmaszk előnyeit.

Az aloe bőrnyugtató maszk ugyanezen az elven működik, annyi különbséggel, hogy a kendő aloe vera, kamilla, lótusz és uborka kivonatának köszönhetően erőteljes bőrnyugtató és tápláló hatással bír. A dehidratált és fáradt bőr sokkal puhábbá és frissebbé válik.

A kollagén lifting maszkot pedig ráncosodó, vízhiányos bőrre ajánljuk, ugyanis az aktív maszk kollagént és olyan növényi hatóanyagokat tartalmaz, melyek hidratálnak, revitalizálnak és elősegítik a bőr rugalmasságát.

 

Hogyan használjuk az arcmaszkokat?

Ahhoz, hogy a CC arcmaszkok előnyei maximálisan érvényesülhessenek, ajánlott betartani néhány alapszabályt:

  • az első, hogy a termékeket mindig tiszta bőrön használjuk, tehát előtte ne feledkezzünk meg az alapos arcmosásról!
  • Ugyanígy a kezünket is tisztítsuk meg, piszkos kézzel tilos az arcunkhoz nyúlni!
  • Hogyha szoktunk valamilyen hámlasztó készítményt alkalmazni, akkor iktassuk be a maszk elé, ugyanis a hatóanyagok jobban fel tudnak szívódni, ha előtte eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. 
  • Várjuk ki a hatóidőt! Az összetevők akkor tudják a leginkább kifejteni a hatásukat, ha az ajánlott ideig hagyjuk “dolgozni” őket. Ha sietnünk kell, akkor az arcápolási programot halasszuk inkább egy ráérősebb napra.

Végezetül ne feledjük, hogy az arcmaszkok csak kiegészítik, de nem helyettesítik a megfelelő kozmetikumokból álló, mindennap alkalmazott bőrápolási rutint.