BLOG

Ezért kevés a kesztyű és a sál – a téli kéz- és arcápolás fortélyai

2019.01.18 10:28
Ezért kevés a kesztyű  és a sál – a téli kéz- és arcápolás fortélyai

Arcunk, kezünk bőrét évszaktól függetlenül természetes védőréteg óvja a hőmérséklet ingadozása által okozott kellemetlenségektől. Nem vagyunk teljesen védtelenek télen sem, ideális esetben bőrünk maga is védekezik a hideg levegő szárító hatásával szemben.

A külső védőréteg azonban roppant sérülékeny – ezért nem árt, ha a sálnál, kesztyűnél jóval többet teszünk bőrünk védelmében…

Ez történik, ha rés támad a természetes pajzson

A bőrfelszínen lévő, úgynevezett hidrolipid védőrétegnek nem állandó az összetétele, szinte folyamatosan változik. Része például a felhám elhalt sejtjeiből kialakuló szaruréteg vagy a bőr középső, irha rétegében található faggyúmirigyek által termelt faggyú, de a verejték is.

Ezek közül mindegyik ki van téve a külső és belső hatások okozta változásoknak. Például a bőr nedvességtartalmáért felelő  urea is, amely a felső bőrrétegben lévő szerves hidratáló anyag (más néven karmamid). Minél alacsonyabb az urea tartalom, a bőr annál kevesebb vizet tud megkötni, vagyis szárazabb.

Miért szárazabb a bőrünk télen?

A bőrünk általános állapotát meghatározó hatások közül kiemelkedik a levegő páratartalma. A téli hideg levegőé alacsonyabb, ami jelentős szárító hatással bír. A száraz bőrnek pedig akár felére is csökkenhet az urea tartalma. Amikor a saját természetes védővonalunk nem képes teljes mértékben ellensúlyozni a káros hatásokat, az eredmény óhatatlanul a feszülő, viszkető, irritált bőr.

De mit tehetünk?

Így óvhatjuk arcunkat a hidegben

Egy szembe húzott, divatos sapka vagy egy szép, puha sál, legyen bármilyen praktikus viselet, legfeljebb a fejet, nyakat melengeti. Az arcunk attól még védtelen marad.

Akkor sem érnek véget arcbőrünk viszontagságai, ha a négy fal között vagyunk. Minél szárazabb, alacsonyabb páratartalmú a levegő a szobában, az irodában, annál jobban kiszárad a bőrünk is. Nincs is jobb például egy forró zuhanyt venni, ha átfáztunk – gondolhatnánk. A gond csak az, hogy mindez szintén erőteljesen szárítja kültakarónkat, különösen az arc érzékeny bőrét.

Arra sem gondolunk, hogy a hidratálás belülről kezdődik. Míg nyáron elegendő folyadékot fogyasztunk, mert szomjazunk, télen kevesebbet iszunk, holott szükségletünk alig változik. És minél kevesebb folyadékot fogyasztunk, bőrünk annál jobban kiszárad. Érdemes télen is figyelni a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére.

A Helia-D Classic termékcsaládjának ránctalanító és hidratáló arckrémei minden napszakban a megfelelő téli védelmet biztosítják, csökkentik a feszülést és hidratálják a bőrt.

Csak ki kell választanunk a bőrtípusunknak megfelelőt:

• Az UVA/UVB szűrős Helia-D Classic Nappali ránctalanító krém felfrissíti, hidratálja, üdébbé teszi a bőrt, összetevői között Q10 koenzim, C- és E-vitamin, shea vaj és körömvirágolaj található.

• A Helia-D Classic Éjszakai ránctalanító krém szintén Q10 koenzimmel és C-vitaminnal készíti fel a bőrt a másnapi kihívásokra.

• Ugyancsak éjszakára ajánljuk a Helia-D Classic Hidratáló Éjszakai krémet, mely a vízhiányos, stresszhatásoknak kitett bőr látható jeleit csökkenti, főként a shea vajnak köszönhetően.

• A Helia-D Classic Hidratáló Krém érzékeny bőrre télen is az érzékeny bőr barátja, kukoricacsíra-olajjal és kukorica-kivonattal regenerálja, nyugtatja ezt a bőrtípust.

• A Helia-D Classic Hidratáló Krém száraz bőrre napraforgószárból készült kivonattal és E-vitaminnal ápolja télen száraz bőrünket.

• A nagyon száraz, húzódó, sőt, hámló bőr téli ápolására az extra száraz bőrre kifejlesztett Helia-D Classic Hidratáló Krémet ajánljuk, mely többek között kukoricacsíra-olajjal, kukorica-kivonattal segít az elvesztett zsír- és nedvességtartalom pótlásában, csökkenti a kellemetlen feszülést.

• A normál bőrnek sem árt a plusz gondoskodás télen, a normál bőrre való Helia-D Classic Hidratáló Krém napraforgószár-kivonattal támogatja a regenerálódást.

Így járhatunk télen kezünk bőrének kedvében

A kéz bőre különösen érzékennyé válhat, hiszen télen hajlamosak vagyunk a fertőzésektől tartva az átlagosnál sokkal gyakrabban kezet mosni, ezzel eltávolítva a természetes védőréteget is. A kesztyű önmagában még csekély védelem, ráadásul a korral eleve vékonyabb a kézbőr és csökken a nedvességet megkötéséért felelős urea mennyisége is.

A Helia-D kézkrémek változatos módon védik a bőrt a kiszáradástól. Érdemes közülük bőrtípusunknak, sőt, a korunknak megfelelően választani.

• A Helia-D Botanic Concept termékcsaládjának tápláló, hidratáló kézkrémjét kifejezetten a száraz bőr igényeire fejlesztettük ki. A Tokaji bor kivonata mellett shea vaj, szőlőmagolaj és B5-provitamin növeli a bőr nedvességmegtartó képességét.

• Extra száraz bőrre az urea és körömvirágolaj felhasználásával készült, kellemes állagú és gyorsan ható kézkrémünket ajánljuk, mely hidratál, regenerál és puhít.

Helia-D Age Control Plus Abti Aging kézkrém Helia-D Botanic Concept hidratáló kézkrém Tokaji bor kivonattal Helia-D hidratáló kézkrém extra száraz bőrre

• A Helia-D Age Control Plus Anti-aging kézkrém a hidratálás mellett fiatalít is, köszönhetően argánolaj- és urea-tartalmának, valamint annak, hogy a bőrszövet működését szabályozó HomeostatineTM technológiával készül.

Maradjon hát a sál és a sapka kiválasztásának fő szempontja a divat és a kényelem – a téli bőrápolásban hagyatkozzunk bátran a válogatott, értékes növényi hatóanyagok erejére.