Termékek Menü

Szabadulj meg a narancsbőrtől! - 1. rész

Váltott zuhany, víz és zöldségek

Szabadulj meg a narancsbőrtől

Közeledik a nyár, ám ez nem mindenkinek örömhír. A bikini-szezon idején ugyanis sokan kénytelenek szembenézni a narancsbőrrel, a fenéken, a combon vagy a csípőn feltűnő apró anomáliákkal. A rossz hír az, hogy a narancsos foltok nemcsak a molett hölgyekre jellemzőek, szinte bármilyen testalkaton megjelenhetnek. Viszont van egy jó hírem is: léteznek olyan praktikák, melyek segítségével megszabadulhatsz a narancsbőrtől!

A narancsbőr kialakulásának oka

Ez mindenkinél nagyon egyéni, ám a „fő gyanúsítottak” hasonlóak. A narancsbőrre való hajlamot gyakran a szüleinktől örököljük, azonban a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás és a hétköznapokat megmérgező stressz is felelős lehet azért, hogy egyenetlenné váljon a bőröd felszíne. (Szélsőségesebb esetben hormonzavar vagy az anyagcsere lelassulása is okozhat narancsbőrt. Utóbbi esetben a sejtek tápanyag ellátásában lépnek fel zavarok. Azért alakulnak ki a göbök, mert a méreganyag nem tudja elhagyni az adott bőrterületet).

Most pedig nézzük, mit tehetsz a bőrödön megjelenő egyenetlenségek eltüntetéséért!

A váltott zuhany stratégia

Ez egy régi narancsbőr-ellenes fortély, ami remekül működik!
A narancsbőr létrejöttében kulcsszerepet játszik a vérkeringés lelassulása, amit hideg és meleg víz folyamatos váltogatásával tudsz serkenteni. Már a reggeli zuhanyzás során változtass négyszer vagy ötször a víz hőmérsékletén úgy, hogy minimum egy percig érintse a víz a kényes bőrterületeket. Minél többször használod a módszert, annál dinamikusabbá válik a vérkeringésed működése és jóval kisebb sanszod lesz a narancsbőrre!

Igyál minél többet!

Persze nem az alkoholra gondoltam, hanem az egészséges folyadékokra (vízre-teára), mert ezek nélkülözhetetlen a bőröd egészségéhez. Érdemes naponta 2 liter vizet inni, aminek egy része tea is lehet. Különösen akkor jársz jól, ha ez zöld teát is tartalmaz, mely értékes antioxidánsokban gazdag (ugyanis ez felveszi a küzdelmet a testedben tomboló szabad gyökökkel, melyek az öregedési folyamatainkért felelősek). 

Egészséges ételek = egészséges bőr

Minél több gyümölcsöt és zöldséget eszel, annál kevesebb esélye lesz annak, hogy narancsbőr jelenjen meg rajtad. Még hatékonyabb vagy, ha lassanként leszoksz a cukorról (vagy kevesebbet eszel az est órákban). És ha igazán ügyesen csinálod, akkor nemcsak a kínos narancsbőr foltok válnak rajtad kevésbé észrevehetővé, de az ismerőseid is elismerő szavakkal illetnek majd. Egy életmódváltással jó pár kilótól szabadulhatsz meg!

Felejtsd el a cigit!

A narancsbőr hátterében gyakran az ereket összeszűkítő, a keringést gyengítő dohányzás áll. A dohányzásról kegyetlenül nehéz leszokni, cserébe viszont nemcsak a narancsbőrnek inthetsz búcsút! Az élet számos területén javulni fog az egészséged. Több oxigén jut a szerveidhez és a sejtjeidhez, jobb teljesítményre lesz képes a szíved és az érrendszered. Nagyon sokáig sorolhatnám az előnyöket, ezért tényleg érdemes letenni a cigit–nemcsak a narancsbőr miatt!

Folytatása következik ....

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Narancsbőr