BLOG

Argirelox, a ránctalanítás szakértője

2020.12.23 12:20
Argirelox, a ránctalanítás szakértője

Az öregedés bár természetes folyamat, mégsem könnyű belenyugodni. Különösen a hölgyek azok, akik szeretnék minél tovább megőrizni fiatalságukat, és ennek érdekében sokan még az orvosi beavatkozásoktól és a plasztikai műtétektől sem riadnak vissza.

Akik azonban ennél óvatosabbak, azok megmaradnak az olyan ránctalanító hatóanyagoknál, mint például az Argirelox, amely szintén hatékony a mimikai ráncok ellen.

Mi az az Argirelox?

Anélkül, hogy túlságosan belemennénk a biokémiába, és bonyolult szakkifejezéseket használnánk, nézzünk meg e hatóanyag legfontosabb jellemzőit. Az Argirelox két olyan különböző peptidből (fehérjerészecskéből) áll, amelyek egymás hatását erősítve képesek eltüntetni a mimikai ráncokat. Az anyag a bőrrel érintkezve mintegy ellazítja az izmokat, és képes csökkenteni az izomösszehúzódásokat. 

“Tű nélküli botoxnak” is nevezik, hiszen hasonló hatással bír, mint az említett anyag, mégsem kell tűvel a bőrbe juttatni, hanem elegendő a bőrfelszínen alkalmazni. Emiatt a használata teljesen fájdalommentes, és nincsenek hosszú távú káros mellékhatásai sem. A kisebb ráncoknál már rövid úton is látható a változás, tartós alkalmazás esetén pedig még a mélyebb barázdák is eltűnhetnek. 

 

Miben található Argirelox?

Argireloxot tartalmazó készítményeket főként a kozmetikusok használnak arckezelések alkalmával. Ezek azonban professzionális termékek, melyeknek az alkalmazása szaktudást igényel. A hatóanyagról azonban akkor sem kell lemondanunk, ha nem járunk kozmetikai szalonba, ugyanis a Helia-D Professional Argirelox Peptide Solution ránctalanító szérum is tartalmazza. 

A készítmény használata mindenkinek ajánlott, aki fáradt, tónusát vesztett, ráncosodó arcbőrrel rendelkezik. A szérum rendszeres alkalmazásával ugyanis a bőr feszesebb lesz, a ráncok pedig elhalványulnak és feltöltődnek. 

A maximális hatékonyság érdekében alapos arctisztítás után érdemes használni, körkörös mozdulatokkal alaposan bemasszírozva a bőrbe. 

 

Mit tehetünk még a ráncok megelőzése érdekében?

Bármennyire is fejlett napjainkban a kozmetikai ipar, az örök fiatalság elixírjét sajnos még mindig nem sikerült feltalálni, tehát az idő múlását nem tudjuk elkerülni. Ez viszont nem egyenlő azzal, hogy bele is kellene törődni, hiszen a tudatos szépségápolással akár éveket is letagadhatunk a valós korunkból. 

Az arcbőr feszesítése mellett természetesen nem szabad elfeledkezni a rendszeres hidratálásról sem, hiszen a bőr csak akkor tud rugalmas és sima maradni, ha nem szenved vízhiányban. Ugyanígy fontos a fényvédelem is, hiszen a káros UV-sugarak nagyban felelnek a bőr öregedéséért.

Hogyha minden nap nem is vágunk bele egy hosszabb arcápolási rutinba, azért az alapos tisztítás, a megfelelő hidratálás és az argireloxos szérum használata legyen egy állandó pontja a napirendünknek. 

Amikor pedig időnk engedi, nyugodtan tartsunk egy “házi wellnessnapot”, amikor mindent megteszünk a testi és lelki feltöltődés érdekében. Ilyenkor jöhet egy relaxáló fürdő, egy alapos hámlasztás, testápolózás, manikűr, pedikűr, szemöldökigazítás, arcpakolások… amihez épp kedvünk van.

Persze annak is megvan az előnye, ha felkeresünk egy szépségszalont, és mindezeket szakemberre bízzuk, de ha épp nincs erre lehetőség, akkor az otthoni wellness is tökéletes megoldás lehet. 

A mindennapokban pedig törekedjünk arra, hogy ápoljuk a bőrünket a megfelelő kozmetikumokkal, így a természetes szépségünket minél tovább megőrizhetjük.