Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Gyógynövényes krémekkel a természetes gyógyulásért

2020.04.22 09:16
Gyógynövényes krémekkel a természetes gyógyulásért

Szinte nincs olyan betegség, amelyre a természet patikája ne nyújtana megoldást. A gyógynövényes krémek kiválóan alkalmasak a panaszok külsőleges kezelésére.

Nem véletlen, hogy őseink már évezredekkel ezelőtt is különféle füvekkel gyógyítottak. Bár a világunk időközben fejlődött, modernizálódott, még mindig érdemes a természethez fordulni segítségért.

Fűben-fában orvosság

Amikor még nem léteztek modern gyógyszerek és gépekkel felszerelt orvosi rendelők, az emberek a saját környezetükben keresték a megoldást a problémáikra. Szinte minden háztartásban fellelhetőek voltak a különféle gyógynövények, melyeket frissen a rétről és az erdőből összegyűjtöttek, majd megszárítottak és szükség esetén felhasználtak.

Akik saját maguk nem értettek a gyógyítás mesterségéhez, azok a népi gyógyítókhoz vagy a javasasszonyokhoz fordultak, akik a tüneteket megismerve személyre szabottan keverték ki a gyógynövényes krémeket, főzeteket. Ezekbe a készítményekbe a válogatott alapanyagok mellett minden tudásukat és tapasztalatukat beletették, így váltak igazán hatékonnyá.

Bár ez a világ ma már csak egy letűnt kor egyre halványuló emléke, a természet gyógyító ereje még mindig velünk van, csak hagynunk kell, hogy gondoskodjon rólunk.

Melyek a leghatásosabb gyógynövények külsőleges panaszokra?

Nézzünk most meg néhány olyan hozzávalót, amit gyakran alkalmaznak gyógynövényes krémek alapanyagaként, és a Helia-D Herba termékcsalád tagjaiban is megtalálhatóak.

Aloe vera: szinte igazi csodanövényként tartják számon, annyi jótékony hatással bír. Krém formában alkalmazva hidratálja és ápolja a száraz, feszülő bőrt, segít az új sejtek képződésében. Emellett kiválóan alkalmas a napégés, rovarcsípés, kiütés, allergiás bőrreakciók kezelésére is.

Körömvirág: szintén bőrpuhító, regeneráló, gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. Nyugtatja az irritált bőrt, emellett elősegíti a sebgyógyulást és fertőtlenít. Csillapítja az ekcéma okozta viszkető érzést.

Rozmaring: a karakteres ízű és illatú növény nemcsak fűszerként használva alkalmas, hanem hatékonyan csillapítja a gyulladásokat, és megnyugtatja a fáradt, megviselt izmokat. Ízületi fájdalmak kezelésére is használható.

Fekete nadálytő: a zúzódások, ficamok, rándulások és húzódások következtében fellépő fájdalom legjobb ellenszere. Képes fokozni a sejtek regenerálódását, ezzel hozzájárulva a gyorsabb gyógyuláshoz. Erről árulkodik népies neve, a “forrasztófű” is.

Csipkebogyó: nem csak teaként érdemes fogyasztani e csodás gyógynövényt, hiszen külsőleg is rengeteg pozitív hatással bír. C-vitamin tartalma serkenti a bőr kollagéntermelését és megőrzi a fiatalságát. Ezen kívül hidratáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt alkalmas a pattanásos vagy a rosaceás bőr ápolására is.

Mi jellemző a modern gyógynövényes krémekre?

Míg a régi gyógyítók a készítmények előállítását tekintve szabad kezet kaptak, addig ma már szigorú előírások szabályozzák mind az alapanyagok minőségét, mind az összetevők mennyiségét. A Helia-D Herba termékcsaládba tartozó gyógynövényes krémek magas koncentrációban tartalmaznak gyógynövénykivonatokat, melyek mind gyógyszerkönyvi minőségűek.

Ezek a készítmények nem tartalmaznak semmiféle állati eredetű vagy mesterséges szín- és illatanyagot, ezért érzékeny bőrűek is használhatják.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, nézzen körül webáruházunkban, és ismerje meg a további termékeket is!


Helia-D Herba Csipkebogyó krém Helia-D Herba Fekete Nadálytő krém Helia-D Herba Aloe Vera gel Helia-D Herba Rozmaring krém Helia-D Herba Kamilla Körömvirág krém