BLOG

Melyik a legjobb arckrém vízhiányos bőrre?

2022.11.17 14:02
Melyik a legjobb arckrém vízhiányos bőrre?

Vízhiányos bőrre arckrémet találni nem egyszerű feladat, hiszen sokan összekeverik a száraz bőrrel, így már eleve nem a megfelelő kozmetikumok irányában kezdenek el keresgélni. Ebben a cikkben azonban tiszta vizet öntünk a pohárba, és ajánlunk néhány konkrét terméket is.

Száraz vagy vízhiányos bőr – miért nem ugyanaz a kettő?

E két kifejezést gyakran egy kalap alá veszik, holott valójában két teljesen különböző jelenségről van szó. 

A száraz ugyanis egy bőrtípust, míg a vízhiányos (vagy más néven dehidratált) egy bőrproblémát jelent. Az előbbi egy genetikai adottság, míg az utóbbi általában a helytelen ápolás és/vagy a külső környezeti hatások eredménye.

Száraz bőr esetében a szaruréteg olajokban és lipidekben szegény, mert túl kevés faggyú termelődik, így a bőr nedvességtartalma túlságosan alacsony. A legfőbb tünete a feszülő, kellemetlen érzés, a hámlás, amely gyakran nem csupán az arcon, hanem a test egyéb részein is megfigyelhető.

A vízhiány viszont egy átmeneti állapot, ami bármely bőrtípust (még akár a zsírosat is) érinthet. Főként az arcon jelentkezik, az oka, hogy a bőr felső rétege több vizet párologtat el, mint amennyit felvesz, így a külső epidermális réteg kiszárad. Tehát itt nem a faggyú, hanem a víz hiánya a fő probléma. Az előbbihez hasonlóan száraz, feszülő érzéssel jár, az oka pedig általában a bőrápolási szokásokban, a külső környezeti hatásokban, illetve a túl kevés folyadékfogyasztásban keresendő. 

Mindezek ismeretében már elmondható, hogy a száraz bőr esetén az olajokat és lipideket kell elsősorban pótolni, míg a vízhiányos bőrnél inkább a hidratálásra kell helyezni a hangsúlyt. Ez viszont nem azt jelenti, hogy vizezzük be gyakran, hanem vízhiányos bőrre való arckrémet kell használni. 

 

Hogyan válasszunk vízhiányos bőrre arckrémet?

Természetesen úgy, hogy célzottan olyan kozmetikumokat keresünk, amelyek ezt a problémát hivatottak orvosolni. Az AquaBoom termékcsalád például kifejezetten a vízhiány kezelésére készült, hiszen hialuronsavat is tartalmaz, ami egy kiváló nedvességmegtartó tulajdonságokkal bíró összetevő. 

A krémek zsírmentes formulájuknak köszönhetően zsíros bőrön is használhatóak, hisz könnyed állagúak, gyorsan beszívódnak, nem hagynak maguk után ragacsos réteget, és nem tömítik el a pórusokat sem. 

A szuperhidratáló krémgélt a fiatalabb korosztálynak ajánljuk, a ránctalanító hatóanyagokkal kiegészített készítményt pedig azoknak, akik a nedvességpótlás mellett a ráncok kezelésével is szeretnének foglalkozni. 

Aki pedig még ennél is intenzívebb ápolásra vágyik, az mindenképp próbálja ki a mélyhidratáló arcgélt! Ez a termék három különböző molekulasúlyú hialuronsavat is tartalmaz, így még látványosabb a nedvességmegkötő, bőrpuhító hatása. Revitalizál, feszesít, a mikrokapszulákban lévő A- és E-vitamin pedig antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a káros szabad gyököket. 

 

Hidratálás több szinten

A vízhiányos bőrre való arckrém használata mellett érdemes egyéb hidratáló készítményeket is beépíteni a rutinunkba. Az AquaBoom kétfázisú micellás arctisztító nemcsak a szennyeződéseket tünteti el, hanem közben hialuronsavat is juttat a bőrbe, így egyszerre tisztít és hidratál.

A Cell Concept regeneráló szérum szintén kiemelkedő hatással bír, így ideális nemcsak a vízhiányos, hanem a fáradt, külső hatások miatt megviselt bőr ápolására is. A külső ápolás mellett pedig a belső hidratálásról sem szabad megfeledkezni, amihez elengedhetetlen a bőséges folyadékfogyasztás, ami kiegészíthető a webáruházunk kínálatában elérhető Hyaluron koktél étrend-kiegészítővel is.