BLOG

Mikor használjunk hajhullás elleni sampont?

2020.06.05 08:32
Mikor használjunk hajhullás elleni sampont?

Amikor fésülködés után nem győzzük összeszedni a kihullott hajszálakat, vagy hajmosás végeztével egy egész csomóra valót gyűjtünk össze a lefolyóból, akkor hajlamosak vagyunk bepánikolni és azonnal hajhullás elleni samponra váltani, amitől majd gyors és hatásos megoldást remélünk.

A probléma azonban ennél sokkal összetettebb, a hajhullás okát ugyanis sokszor nem egyszerű megállapítani.

Mikor beszélünk hajhullásról?

Egy ember fején átlagosan 120-150 ezer hajszál található. Amikor ebből naponta körülbelül 100 kihullik, az bár rémisztőnek tűnhet, azonban ez a mennyiség még teljesen normális.

A hajszálaknak ugyanis megvan a saját, természetes életciklusuk, melynek a végén kihullanak, a helyükön pedig újak nőnek. Akkor van gond, ha több hajszálat veszítünk el, mint amennyi cserébe kinő, és a hajunk szemmel láthatóan ritkulni kezd. Ez történhet egyenletesen, illetve foltokban is.

Mitől alakul ki a hajhullás?

A pontos okok kiderítése meglehetősen nehéz feladat, hiszen számtalan ok állhat a hajhullás hátterében. A túl sok stressz, a feszültséggel teli életvitel megzavarhatja a hajszálak normális életciklusát, emiatt hamarabb kihullanak. A vitaminhiányos, egészségtelen táplálkozás során a hajhagymák nem jutnak elég tápanyaghoz, a fejbőr vérellátása pedig nem lesz megfelelő, ezt pedig a hajszálak is megsínylik.

A szezonális hajhullás is több, mint egyszerű városi legenda, ugyanis a téli fényhiányos, mozgásszegény időszakban a testünk vitaminraktárai kimerülnek, ez pedig a hajunkra is hatással van, fénytelenebb, erőtlenebb lehet.

Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül az olyan közvetlen káros hatásokat sem, mint például a gyakori hajfestés, vasalás, göndörítés, amelyek helytelenül alkalmazva alaposan megkínozzák a hajat. Emellett a különféle hormonális hatások, vitaminhiány, illetve egyes betegségek is állhatnak a hajhullás hátterében, tehát a valódi ok kiderítése cseppet sem egyszerű feladat.

A hajhullás elleni sampon fontos eleme a kezelésnek

Amennyiben szeretnénk újra visszanyeri az életerős, egészséges hajkoronánkat, akkor több ponton is változtatnunk kell az életvitelünkön. Próbáljuk meg csökkenteni a stresszt, táplálkozzunk egészségesen, emellett segítsünk a hajunknak néhány e célra kifejlesztett termékkel.

A Helia-D Regenero Koffein sampon 26 különféle gyógynövényt tartalmaz, melyek erősítik egymás kedvező hatásait. A kamilla, körömvirág, mezei zsurló, rozmaring, kamilla, nagy csalán és a koffein együttes erővel segítik a hajhagymák újraaktiválását, fokozzák a fejbőr vérkeringését, és a haj növekedését, egy hatékony hajhullás elleni samponba zárva.

A hajunknak azonban nem elég, ha csak külsőleg támogatjuk, belsőleg is gondoskodnunk kell arról, hogy újra egészséges legyen, ezt a folyamatot pedig a helyes táplálkozás és a bőséges folyadékfogyasztás mellett étrend-kiegészítőkkel is megtámogathatjuk. A Helia-D Regenero szépségvitaminban biotin, B2- és A-vitamin, cink és gyógynövénykivonatok találhatók, melyek nemcsak a haj, hanem a köröm és a bőr szépségéhez is hozzájárulnak.

 

Helia-D Regenero Koffeines sampon és eszencia hajhullás ellen Helia-D Regenero hajhullás elleni eszencia és szépségvitamin

 

Hajhullás elleni sampont tehát érdemes használni, ám önmagában nem biztos, hogy elegendő lesz a probléma leküzdéséhez. Az átmeneti hajhullás azonban kellő odafigyeléssel nagyszerűen kezelhető és visszafordítható folyamat.

A szépség megőrzéséhez viszont az is lényeges, hogy megtaláljuk azokat a termékeket, amelyek a bőrtípusunkhoz illenek, és kellő gyakorisággal alkalmazzuk őket. 

Még ennél is részletesebb információt a hajhullásról a Helia-D Tudástár anyagai között találhat: Amit a hajhullásról tudni kell ...