BLOG

Ránctalanítás a hyaluronsav erejével

2020.07.29 15:34
Ránctalanítás a hyaluronsav erejével

Sok nő bármit megtenne azért, hogy élete végéig megőrizze feszes és fiatalos arcbőrét, azonban az örök fiatalság elixírjét még nem találták fel.

Szerencsére viszont a szépségipar ismer néhány olyan nagyszerű hatóanyagot, mint például a hyaluronsav, amely erőteljes ránctalanító tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal képes a bőr rugalmasságának és simaságának megőrzésére. 

Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsav valójában nem más, mint egy természetes szénhidrát, amely az emberi test szöveteiben is megtalálható. A szervezetben jelenlévő hyaluronsav körülbelül 56%-a a bőrben, 35%-a az izmokban és a csontokban, 9%-a pedig az ízületekben és a sejtek közötti állományban található.

Az ízületekben és az izmokban síkosító szerepe van, a bőrben pedig vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik. A mennyisége az évek múltával fokozatosan csökken, és mivel a bőrben található meg legnagyobb arányban, ezért a hiánya ott válik a legszembetűnőbbé.

A hyaluronsavat New York-i tudósok fedezték fel az 1930-as években, a későbbiekben azonban egy magyar orvos, Dr. Balázs Endre is számos kutatást végzett az anyaggal kapcsolatban. Bár több gyógyászati területen is használják, mégis a szépségiparban való alkalmazása a legismertebb ránctalanító hatásának köszönhetően.

Miért olyan hatékony a hyaluronsav a ránctalanításban?

Bármilyen típusú bőrrel rendelkezünk, nagyon fontos, hogy rendszeresen hidratáljuk. Amikor ugyanis a bőr legfelső rétege, a felhám kiszárad, akkor védekezésképp még több faggyút termel, ezzel próbálja meggátolni a további vízvesztést. 

A hyaluronsav képes fokozni a bőr vízmegkötő tulajdonságait, valamint hidratál, felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel szemben, és erősíti a bőr természetes védőrétegét is. Ezt a hatást érhetjük el a Helia-D AquaBoom mélyhidratáló arcgél rendszeres használatával is, mely 3 különböző molekulaméretű hyaluronsavat is tartalmaz, amelyek egymás hatását fokozva vesznek részt az arcbőr mélyhidratálásában, emellett növelik a bőr feszességét, rugalmasságát, és üde, fiatalos bőrt eredményeznek. 

A vízhiányos állapot miatt keletkező ráncok feltöltődnek, kisimulnak, a bőr pedig sokkal puhább és bársonyosabb lesz. A hialuronsav tehát remek ránctalanító tulajdonságokkal rendelkezik, ezért nap mint nap használva nagyon sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük bőrünk fiatalságát. 

A vízhiányos bőr csodafegyvere

A Helia-D AquaBoom termékcsalád már a megjelenését követően igen közkedvelt lett a száraz bőrűek körében, ugyanis olyan hatékony, gyorsan beszívódó, zsírmentes arckrémeket tartalmaz, amelyek kellően hidratálják a bőrt, emellett nem képeznek zsíros bevonatot. A fejlesztéseknek köszönhetően megújult receptúra azonban immár hialuronsavat is tartalmaz, ezáltal a készítmények még hatékonyabban hidratálnak, viszont továbbra is megőrizték könnyed gél formulájukat. 

A mélyhidratáló arcgél mellett találhat szuperhidratáló krémgélt száraz és normál bőrre, valamint egy igazi újdonságot: nappali és éjszakai ránctalanító krémet, melyek hatékonyan számolnak le a kezdődő apró ráncokkal, és rugalmasabbá, erősebbé varázsolják a bőrt. 

Ne feledje: a mindennapi bőrápolásnak nagyon fontos szerepe van abban, hogy megőrizze fiatalos kinézetét. Használjon olyan kozmetikumokat, amelyek az Ön bőrtípusára lettek kifejlesztve, emellett szánjon időt az alapos arctisztításra, a smink eltávolítására, a hidratálásra és a hámlasztásra. Ismerje meg a többi Helia-D terméket is!