BLOG

Így szelídíti meg a ráncokat a rezveratrol …

2019.01.31 16:29
Így szelídíti meg a ráncokat a rezveratrol …

… és a Helia-D Botanic Concept Ránctalanító szérum. A rezveratrol egy igen erős antioxidáns hatással bíró vegyület, amely fontos szerepet játszik a bőröregedés elleni küzdelemben. A legismertebb forrásai a vörös szőlő és a vörösbor.

Mi fán terem a rezveratrol?

A rezveratrol a polifenolok közé tartozik és több mint hetvenféle növényben megtalálható, amelyek közül a legismertebb a vörös szőlő (amelynek egész pontosan a héja és a magja rejti magában), és ennél fogva a vörösbor is. Jól ismert forrásai az olyan sötét színű gyümölcsök is, mint a fekete áfonya vagy a gránátalma. De a kakaó, az étcsokoládé, valamint a földimogyoró is tartalmaz rezveratrolt.

A rezveratrol nagyon erős antioxidáns (Lásd a Szabadgyökök vs antioxidánsok témakörbe tartozó blogbejegyzéseinket!), és mikrobaellenes anyag is egyben, amelyet növények védekezésül termelnek a bakteriális vagy gombás fertőzések vagy a túlzott UV-sugárzás ellen. Egyfajta speciális immunválasz ez a növény részéről, amely segíti az életben maradását, a megerősödését.

A rezveratrol jótékony hatásai

Ami jó a növényeknek, az vajon nekünk is előnyös lehet? Igen, a tapasztalatok régóta erre mutatnak.

A rezveratrol felhasználása a gyógyszeripartól kezdve a kozmetikumokig igen széles, mivel többféle értékes biológiai hatással bír. Figyelemreméltó a gyulladáscsökkentő és antivirális hatása, valamint fitoösztrogén tulajdonságai is vannak. A fitoösztrogéneket tartalmazó étrendnek a változókorban lévő hölgyeknél van jelentősége, amikor ennek a hormonnak a termelése is csökken. A rezveratrol közreműködik a melanintermelés kontrollásásában is, így a pigment foltok megjelenését is gátolja.

A ráncok megszelídítése rezveratrollal

A szépségipar is felfedezte, hogy a külsőleg alkalmazott, bőrre kent rezveratrol kiváló hatóanyagnak bizonyul a ráncosodó, tónusát vesztett, vízhiányos bőr kezelésében, a korai öregedés megelőzésében. Elősegíti a bőr rugalmasságát adó kollagén termelődését, növeli a bőr hidratáltságát, egyszóval csökkenti a bőröregedés jeleit.

Miért tartanak a ráncok a rezveratroltól?

Nézzünk ehhez kicsit másképp a ráncokra! A ránc élettani szempontból nem más, mint a bőr csökkent kollagéntermelésének nyilvánvaló, látható jele. A ránc valójában maga a kollagén hiánya, mivel abban a mélyedésben, amit mi a tükörben ráncnak látunk, a kollagénnek kellene kitölteni a teret.

De hová tűnik a kollagén? Egyrészt a kor előre haladtával a kollagén képződés csökken, másrészt a szabad gyökök sejtkárosító hatása a kollagénrostokra is kiterjed. A szervezet saját regenerálódó képessége nem képes ellensúlyozni a kettős hatást, a ráncok visszafordíthatatlanul mélyülnek, a bőr petyhüdt, rugalmatlan lesz.

Mint erős antioxidánsnak, a rezveratrolnak fontos szerepe lehet abban, hogy ellensúlyozza a szabad gyökök pusztító hatását.


Így ránctalanítsunk a rezrevatrol-tartalmú szérummal!

Könnyű dolgunk van, hiszen a kollagéntermelést aktiváló és hidratáló rezveratrol igazán impozáns hatóanyagok társaságába került a Helia-D Botanic Ránctalanító Szérumban.

A rezveratrol mellett a szérum ugyanis két további hatékony ránctalanító összetevőt, hyaluronsavat és Vin-upLiftet is tartalmaz. A hyaluronsav a bőr mélyhidratálásában segít, rugalmasabbá teszi a bőrt és szintén halványítja a ráncokat. A Vin-UpLift egyedülálló, lifting hatású komponens, svájci jégbor és növényi poliszacharidok felhasználásával készül, gyorsan kisimítja a ráncokat és hosszú távon hidratál.

Hogy teljes legyen a kép, a ráncszelídítő trió kiegészül a Helia-D Botanic Concept kozmetikumokban található Tokaji bor hidratáló hatásával. Sőt, a Tokaji eszencia még fokozza is a többi összetevő hidratáló hatását, gyorsítja a szérumban lévő hatóanyagok felszívódását. Az eredmény: az apróbb ráncok kisimulnak, a bőr rugalmasabb, hidratáltabb lesz.

Helia-D Botanic Concept Ráncalanító szérum


A ráncok elleni küzdelmet a legjobb idejekorán elkezdeni, de akkor sem késő, ha már vannak apróbb szarkalábaink. A Helia-D Botanic Ránctalanító Szérumot már 35 év felett is bátran kipróbálhatjuk, de érettebb bőrre, 50-55 éves kortól kezdve ugyanúgy ideális, bőrtípustól függetlenül. A szérum használata reggel és/vagy este ajánlott. Jó tudni, hogy az arcon kívül a szemkörnyékre is nyugodtan alkalmazható. Az egyenletesen, körkörös mozdulatokkal felvitt szérum gyorsan beszívódik, ezért nappal nyugodtan viselhető „felette” a megszokott alapozó és smink, este azonban ügyeljünk arra, hogy csakis a megtisztított arcbőrre vigyük fel.