BLOG

Hatóanyag ABC, avagy melyik termékünkben mi található?

2021.03.16 16:11
Hatóanyag ABC, avagy melyik termékünkben mi található?

A Helia-D termékek megalkotása során mindig nagy figyelmet fordítunk arra, hogy olyan összetevőket alkalmazzunk, amelyek valóban hatásosak egy-egy bőrprobléma ellen.

A kozmetikai ipar azonban rohamosan fejlődik, és mindig felfedeznek olyan újabb és újabb anyagokat amelyeket sikeresen lehet alkalmazni egy-egy készítményben. Természetesen az összetevőkkel kapcsolatban naprakésznek lenni nem egyszerű, ezért most elkészítettük mini hatóanyag ABC-nket.

Miért hasznos a hatóanyag ABC?

E rövid ismertetőt mindenkinek jó szívvel ajánljuk, aki érdeklődik termékeink iránt, esetleg már rendszeres vásárlónk, és szeretné megérteni, hogy mely összetevők miképp működnek a bőrön. A tudatos bőrápolás ugyanis ott kezdődik, hogy ismerjük a bőrünk problémáit, és tudjuk, mit érdemes használni rá. 

A

Ameliox: egy antioxidáns és liposzóma elegye, amelynek legfontosabb tulajdonsága, hogy segít megőrizni a bőr kollagén- és elasztintartalmát, és késlelteti az öregedési folyamatokat. A Helia-D Cell Concept 55+ ránctalanító és sejtmegújító termékcsalád készítményeinek egyik alkotóeleme.

B

Barackmagolaj: könnyen és gyorsan felszívódó olaj, amely nemcsak az érett, hanem a gyulladt, vagy a száraz bőr ellen is hatékony. Magas A- és E-vitamin tartalommal rendelkezik, rugalmasabbá teszi és regenerálja a bőrt. A Helia-D SPA barackmagolajos tusfürdőt használva az egész testünkön érezhetjük jótékony hatását. 

H

Hyaluronsav: ugorjunk egy kicsit a hatóanyag ABC-ben. Erről az anyagról már sokan hallottak, népszerűségét pedig annak köszönheti, hogy igen hatékony ránctalanító tulajdonságokkal rendelkezik. Az emberi testben természetes módon is megtalálható, a mennyisége azonban folyamatosan csökken. Rendszeresen pótolva lassíthatóak az öregedési folyamatok. A megújult AquaBoom termékcsalád egyik fontos összetevője. 

 

K

Körömvirág: évszázadok óta használt gyógynövény, a bőrfelszíni gyulladások, felületi sebek, viszketés és irritáció egyik legjobb természetes ellenszere. A Helia-D Herba kamilla-körömvirág krém értékes összetevője.

 

N

Napraforgószár-kivonat: nem hagyhattuk ki a hatóanyag ABC-ből ikonikus alapanyagunkat sem, melynek a márka hírnevét és népszerűségét köszönheti. A benne lévő auxin biztosítja a növény szárának rugalmasságát, e tulajdonsága pedig a bőr számára is kedvező. Ezért kerül bele még napjainkban is a Helia-D Classic termékekbe.

 

R

Retinol: egy különleges vitaminformula, amely képes fokozott működésre kapcsolni a bőr kollagéntermelő sejtjeit, ezáltal fiatalosabbá teszi a bőrt, csökkenti a ráncokat, és üdébb, feszesebb, simább bőrt varázsol. A Helia-D Cell Concept termékcsalád tagjaiban például fellelhető ez az értékes hatóanyag.

 

S

Shea vaj: Afrika kincse, amely nem véletlenül egyre népszerűbb hazánkban is. A benne található béta-karotin és E-vitamin pedig nem csak a száraz és irritált bőrre nyújt hatásos gyógyírt, hanem a fényvédők hatását is fokozza. A Zelka 100% tisztaságú shea vaj a natúr bőrápolás egyik legfontosabb alappillére. 

 

T

Tokaji aszú eszencia: az ízletes tokaji borokról már mindenki hallott, de a különleges szőlőből készült eszenciának a kozmetikumokban is fontos szerepe van: serkenti a bőr anyagcseréjét, és fokozza a kollagéntermelést. A Botanic Concept készítmények egyik fő alkotóeleme.

 

Z

Zirhafirm: vele zárjuk hatóanyag ABC-nket. Egy gyógynövényekből készült anyag, amely erősíti a kohéziót a bőrszövet rétegei között. A Tens’Up Lifting krémben is megtalálható.