MINDENT A HAJÁPOLÁSRÓL

Kevés kismama van, aki olyan szerencsés, hogy a szülést követő hónapokban nem észlel fokozott hajhullást. A jelenség aggasztó lehet, pláne, hogy hetekig, hónapokig is fennállhat, ám a legtöbb esetben átmeneti hajvesztésről van szó, amit hormonok okoznak.

A szokásosnál nagyobb mértékű hajvesztés igen ijesztő jelenség lehet. A hajhullás okait sajnos sokszor nem egyszerű feltérképezni, hiszen rengeteg tényező állhat a háttérben. Ne feledjük, hogy a hajhullás legtöbbször csak egy tünet, a szervezetünk egy jelzése arra vonatkozóan, hogy valami nincs rendben!

Ha valaminek az életciklusáról van szó, legtöbbször egy görbe képe juthat eszünkbe, mely a csúcsot követően leszálló ágba kerül, ellaposodik. Szerencsére hajszálaink életciklusára a körforgás jellemző: képesek „újjászületni”. Miért hullik akkor mégis a hajunk?

"Amikor naponta átlagosan 100 vagy annál több hajszál marad a fésűben, és az elveszített szálak helyett nem nőnek újak, akkor hajhullásról beszélünk." – mondja Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzor, a Helia-D Regenero hajhullás elleni készítményének klinikai vizsgálatát vezető szakorvos. Tekintsük át, melyek a hajhullás leggyakoribb okai.

Mindannyian aggódni kezdünk, ha a hajunk hullani kezd, hiszen vele a szépség és az egészség vész el. Az egészséges, dús haj minden kultúrában életerő, a szabadság, a fiatalság és a nők esetében a termékenység szimbóluma. Ezért nem csodálkozhatunk azon, hogy akár nőként, akár férfiként dús, erős és egészséges hajra vágyunk.

A hajszálak fokozott elvesztése bár ijesztő jelenség, nem szabad rögtön pánikba esni miatta, hiszen számos kiváló, könnyen alkalmazható módszer létezik, amelyekkel érdemes tenni egy próbát. Hajhullás ellen használhatjuk a Regenero koffeines sampont és esszenciát, de adunk még néhány tippet az eredményesség érdekében.

Időnként szinte mindenki szembesül kisebb-nagyobb mértékű hajhullással. 

A szépségápolás sokaknál kimerül a külsőségekben: szérumok, krémek, hámalsztók, dúsító samponok, regeneráló hajpakolások… a szervezetnek azonban a belsőleges táplálásra is éppúgy szüksége van.

Mi jellemzi korunk szépségideálját? Magas, karcsú, tónusosan izmos test, szabályos arc és persze dús, erős, egészségesen fénylő haj.

A legtöbben irigykedve figyeljük a sampon reklámokban megjelenő modelleket, akik (látszólag) hibátlan, hosszú, egészséges és tükörfényes hajkoronával próbálnak elkápráztatni minket.

Minden nő irigykedve figyeli azokat a hírességeket, akiknek fényesen ragyogó, csodálatosan dús, hosszú és persze mindig tökéletes fazonú hajuk van. A tükörbe nézve pedig szembesülnek a saját fakó, töredezett, lelapuló vagy épp szanaszét álló hajukkal, amivel közel sem elégedettek.

A hajhullás problémája rengeteg embert érint. Még akit dús hajkoronával áldott is meg a sors, annak is ijesztő lehet, amikor fésülködés vagy hajmosás után meglátja a hajszálcsomókat a lefolyóban vagy a padlón.

Ha valakinek problémát okoz a fokozott hajhullás, emellett a körmei töredeznek, és a bőre is jól láthatóan segítségért kiált, annak első körben mindig azt szokták javasolni, hogy belsőleg próbája meg támogatni szervezetét vitaminokkal és egyéb hasznos tápanyagokkal.

Amikor fésülködés után nem győzzük összeszedni a kihullott hajszálakat, vagy hajmosás végeztével egy egész csomóra valót gyűjtünk össze a lefolyóból, akkor hajlamosak vagyunk bepánikolni és azonnal hajhullás elleni samponra váltani, amitől majd gyors és hatásos megoldást remélünk.

“Nagyon zsírosodik a hajam!” Talán nem túlzás azt állítani, hogy nők milliói mondhatják ezt magukról.

Számtalan okból hullhat a hajunk az életünk folyamán. Ha tudjuk, hogy milyen folyamatok zajlanak a háttérben és milyen típusú a hajvesztés, eredményesen vehetjük fel a harcot a jelenséggel.

Tényleg kopaszodáshoz vezet a sapka hiánya? Téli hajápolási tippek.

A egészséges, dús haj minden kultúrában az életerő, a szabadság, a fiatalság és nők esetében a termékenység szimbóluma már ősidők óta. A sűrű, egészséges hajkorona nagyon sokat tud javítani megjelenésünkön, így nem csoda, hogy akár nőként, akár férfiként dús, erős és egészséges hajra vágyunk.

A hajápolás rutin dolog, megvannak a szokásaink a samponozástól kezdve, a szárításon át, a formázásig...mindenre. De lehet, hogy ezektől a szokásoktól a fodrászunk a falnak menne. Mutatjuk, mitől áll égnek a frizuramesterek haja!